Конфлікт навколо аптеки №78 набирає обертів

Конфлікт навколо аптеки №78 набирає обертів
Скандал та емоції навколо комунальної аптеки №78 не вщухають уже другий тиждень поспіль. Усе – через посаду керівника закладу. Адже колектив не хоче, аби їхній заклад очолила людина, яку наполегливо просувають на цю посаду в облраді.

Так, чергова спроба представити нового керівника колективу була сьогодні, 21 липня. Заступник голови облради Сергій Тарашевський уже вчетверте, за словами працівників, привів в аптеку нового в.о. – 23-річну Ольгу Жеруху. Однак   конструктивної розмови з працівниками не вийшло. Заклад пан Тарашевський покинув під вигуки «Ганьба!». Свій відхід пояснив необхідністю бігти на колегію, однак пообіцяв ще повернутись по завершенні тієї.

Previous Next


- Суть конфлікту така: поки я була у відпустці, обласна рада призначила керівником нову людину, - каже Марія Чехович, яка упродовж восьми місяців була в.о. директора комунального підприємства Тернопільської обласної ради «Тернопільська обласна аптека №78». – Людина – зовсім без стажу роботи. І у нас виникла підозра, що ця людина просто розвалить аптеку. І мета такого призначення – власне знищення комунальної аптеки.  

Про своє звільнення, за словами пані Чехович, вона дізналася від колег. Однак офіційно їй ніхто ніякого рішення не показував, стверджує вона.

- Цю людину призначили 15 липня, а я вийшла з відпустки 20, - додає вона. –  Колектив не хоче такого керівника. Але нас не чують!

Слова про  незгоду колективу з призначенням нового керівника, підтверджує і заввідділом готових лікарських форм Марія М. 

- До такого призначення ми ставимось негативно, - каже пані Марія. – Дитині 23 роки! Нема досвіду роботи. Для керівництва такою аптекою потрібно мати не менше п’яти років стажу. Також у неї мають бути курси організатора. У нашій аптеці є психотропіка, наркотичні речовини. Якщо ми будемо мати такого керівника  - без досвіду та стажу, у нас просто ліцензію на це відберуть.

Про нового начальника,  додає жінка, також дізналась перебуваючи у відпустці. Як їй пояснили колеги – причиною нового призначення стала відпустка в.о. Марії Чехович.

- Але Марія Зенов’ївна радилась з юристом  перед тим, як іти у відпустку, - додає працівниця. – І допоки вона була у відпустці, обов’язки виконував провізор з понад двадцятилітнім досвідом роботи, фахівець вищої кваліфікаційної категорії. 

Здаватись та миритись з призначенням в.о. директора  молодого фахівця у колективі не збираються. Уже звертались у міліцію, прокуратуру, також готують позов до суду.

- У нас не є метою, щоби керівником була суто Марія Чехович, - додає жінка. - Нас є 30 чоловік у колективі. І серед нас є молоді спеціалісти, які мають другу категорію, які курси організатора мають. Ми зі свого колективу можемо вибрати молоду завідуючу. Ми сподіваємось на допомогу громади міста, якщо вони зацікавлені у існуванні такої аптеки. Адже її можуть просто розвалити. Розвалити так само, як зробили це з іншими комунальними аптеками після призначення керівниками так званих молодих фахівців. 

Ми стежитимемо за розвитком подій. Більше про конфлікт -  на шпальтах газети "RIA плюс".

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (30)
  • Анонім

    Бути начальником-це не просто і не усім дано. Начальник(він же директор) повинен мати авторитет у колективі. Для цього треба знати роботу усіх працівників: провізорів, фармацевтів, аналітиків і навіть санітарок.Кожен з працівників має право порадитись з начальником з різних питань А для такого досвіду потрібні роки практичної роботи. А тут прийшла дівчина  після заочного інституту і буде по аптеці бігати і питати, що і як у них робиться?
  • Анонім

    Іноді люди мають властивість погано про когось думати, а потім ця особа хворіє (вроки). Сиділа б молода матуся в декреті з своїм малям, якому вона дуже потрібна, а не йшла між людей, що ну ніяк не можуть про неї добре думати. А ще, не дай Бог, хтось стане клясти! Нехай чоловік заробляє на сім'ю.
  • Анонім

    Грамотні дописувачі, дуже шкода, що прикриваючись майданом у вас нема ніяких меж по критиці. Мама це святе, виставляти такі фото абсолютно не нормально. Люди з низькою мораллю це гірше як будь який Тарашевський

    Анонім reply Анонім

    Дозвольте з вами не погодитися. Аморально - це привести "шмаркачку-мажорку" , яка ще тусить по тернопільських нічних клубах на відповідальну посаду. І представляти її як людину з великим досвідом та нравами, ось це дійсно аморально
  • Anonymous

    Жах, що робиться!!! За що хлопці вмирали, за що на майдані стояли?

    Явно-славно таку несправедливість чинять, та ще й з таким розумним і поважним лицем. Сказав би зразу, мені на вас всіх плювати, позакривайте роти, бо всіх повиганяю...

    І ще питають: куди подівся Ваш патріотизм?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
17:03 У Чортківській лікарні відкрили оновлене педіатричне відділення photo_camera 16:00 «На одну сироту у світі менше»: Олексій Філюк взяв опіку над 14-річним хлопцем 15:39 Редакція «20 хвилин» долучилася до мережі «Вікно Відновлення». Відбудовуємо країну разом! photo_camera 15:20 Усе для ванної кімнати: огляд магазинів сантехніки Тернополя (партнерський проєкт) Від читача 14:06 Ціни на аналізи в лабораторіях Тернополя. Огляд ринку 15:00 Військовослужбовцю Тернопільського військкомату, якого затримали на корупції, обрали запобіжний захід 14:05 Жителя Чортківщини підозрюють в організації схеми переправлення чоловіків через кордон 13:15 Знімають асфальт та кладуть нову бруківку: на вулиці Торговиці знижують висоту бордюрів play_circle_filled photo_camera 12:46 На «Алясці» чоловік пошкодив чотири автомобілі, припарковані у дворах — поліція play_circle_filled 11:25 Масована атака росії: удару зазнали об'єкти критичної інфраструктури України 11:01 На Тернопільщині через негоду перебої з електропостачанням є у 39 населених пунктах 10:25 У Мінекономіки назвали причини переходу на літній час 09:35 Помер військовослужбовець із Кременецької громади 09:00 29 березня без світла буде одна вулиця в Тернополі 08:00 У Тернополі відновлюють футбольні матчі з вболівальниками 22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up