На Орлика хочуть відновити будівництво (ОНОВЛЕНО)

На Орлика хочуть відновити будівництво (ОНОВЛЕНО)
П'ять бетонних блоків встигли завезти будівельники на територію біля церкви, що на вулиці Пилипа Орлика, доки не приїхали громадські активісти.

- Це - не звичайні бетонні блоки, - розповідає активіст Едуард Міляновський. - На них встановлюють будівельні крани для стійкості. До нас подзвонила бабуся, яка живе в будинку навпроти, що тут отаке діється, і ми швиденько приїхали. Я навіть взяв із собою рішення виконкому про скасування забудови на цій території, щоб показати будівельникам.

Забудовник Михайло Матла, який також був на місці події, від коментарів відмовився.

 - Всі питання ми вже вирішили, - сказав він кореспонденту 20minut.ua перед тим, як поїхати з місця незаконного будівництва.

Відео дня

Пан Матла сказав активістам, що ні про яке рішення виконкому він не знає, і скасувати його можна за один день, розповів пан Міляновський.

- Коли я приїхав, то один причіп із бетонними блоками вже розгрузили, а інший саме заїхав на територію, на ньому теж були бетонні плити та будівельний кран, - продовжує розповідати пан Міляновський. - Тож спільними зусиллями інших активістів друга машина з краном швидко поїхала геть. Сам же пан Матла заявив нам, що він має дозвіл на ці роботи.

Ні жителі прилеглих будинків, ані активісти не можуть зрозуміти, як склалася дана ситуація, адже буквально недавно мер Сергій Надал сказав, що будівництво житлових будинків на Орлика призупинене і відновленню не підлягає.

Нагадаємо, епопея з будівництвом багатоповерхівки біля церкви Володимира і Ольги триває уже кілька років. Місцеві мешканці - проти цієї забудови, тож добивалися правди через суд. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (10)
  • Roma Swetrov

    Продавати церковну землю під комерційне будівництво це великий гріх. А вводити в оману громаду зовсім не благочестиве діяння. Тому коли відкриється правда про фальсифікацію матеріалів генплану міста - я не завидую тим чиновникам які до цього причетні.
  • Клон

    Був свідком як о. Роман Цюпка отримував посилку на третьому відділенні "Нової пошти". Оформив накладну у оператора і віддавши її приймальнику поперся за ним на склад показувати де його коробка. Коли приймальник зробив зауваження, що це службове приміщення і стороннім сюди не можна отець розкричався, що про це нігде не написано. Закінчилось тим, що т.зв. отець пожалівся на гарячу лінію на приймальника у кращих традиціях донощиків. Чомусь всі люди віддавши накладну чекають доки їм винесуть вантаж, а той думає, що стоїть вище. Соромно за таких священиків

    Анонім reply Клон

    Я б на місці того приймальника так би обматюкав того х.... і ще б п.....и б дав добрячих ,а якщоб той х... ще щось залуплявся то ще б міліцію в придачу викликати . О це наглота ,щоб в службове приміщення лізти .
  • Орлика Вулиця

    Матла всюди лізе: і стадіон на Текстильнику забудовує, і доведений до банкрутства МШЕД, і до нас на Орлика все лізе і лізе! Та куди дивиться міліція! Бесагу - головного архітектора міста - гнати з посади, люструвати усю потороч, яка закриває очі на це все, а Надала восени переобрати і під суд, у буцигарню! За зловживання і корупцію. Недарма ми за нього не голосували!
  • Анонім

    Як вже вони задовбали з тими забудовами . І як хитро вибрали час ,коли люди в трансі і шоці від війни і цін на комуналку ці с..... взялися будувати .То що вони звалили з краном ,то вони можуть вночі приїхати і вже зранку буде стояти кран. Ось нехай людям буде урок якого паразита вони пригріли ,а тепер пожинають наслідки .Всіх тих попів-бізнесменів треба гнати в шию ,щоб вони потім не мутили воду і не проводили оборудки з землею .Тільки за наглу брехню їх треба було жостко покарати ,коли нагло людям збрехали про дерева .
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
16:23 Бучацькі поліцейські 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera Від читача 11:51 День кар’єри в ЗУНУ: крок у професійне майбутнє 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вона вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 мільйонів 09:02 Ранкові обстріли Дніпропетровщини. Є загиблі та постраждалі, серед яких — діти 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області 22:01 «У ногу прилетів осколок боєприпаса»: 47-річний захисник з ампутацією проходить реабілітацію у Тернополі 21:03 Мрію повернутия до Тернополя: де зараз американський співак який виступав у центрі міста play_circle_filled photo_camera 20:01 У Тернопільському музеї влаштували Великодню майстерню photo_camera 19:00 По 15 років тюрми присудили трьом депутатам держдуми 18:15 На «Дружбі» ремонтують аварійні сходи: що змінилося? 17:33 Як в Україні буде відбуватись мобілізація ув'язнених. Пояснює юрист
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up