Lama розповіла, чому вона не носить хутра і шкіри

Lama розповіла, чому вона не носить хутра і шкіри
Про те, що допомагає їй почуватися комфортно у житті, Наталія Дзеньків розповіла кореспондентові „20 хвилин” за годину до концерту. Гурт Lama виступив на „Шоу RIA” 29 травня.

Популярна співачка Наталія Дзеньків — вокалістка і творче ядро поп-рок-гурту Lama - у Тернополі розповіла про свою життєву філософію. Співачка вже кілька років є вегетаріанкою. Тепер планує створити в Україні фонд із захисту тварин
- Як почуваєшся в Тернополі? Чи подобається тобі наше місто?
- Тернопіль — одне з найлюбленіших місць учасників нашого гурту. Ми тут ми вже четвертий раз. Приїхали до вас зі Львова. Також у нас мав бути концерт у Дрогобичі, однак він зірвався через шалений дощ із градом. Ми думали, що „полетить” уся апаратура. Тож концерт довелося відмінити. Доїхали класно. Компанія у нас весела!
- Скільки зараз у гурті людей?
- На сцені нас - п'ятеро. Ми із хлопцями — така собі дружна команда. Коли поїдемо у тур, то склад доповнимо.
- Коли чекати на ваш новий альбом?
- Більшість пісень до нового альбому ми вже записали. Тож думаю, що це буде скоро. Хоча ніяких конкретних термінів ми собі не ставимо.
- Lama — не лише гурт, а й цілий бренд. Чи не плануєш ти випустити власну лінію одягу?
Думала про це, але ще руки не дійшли. Я люблю взуття на платформі. Сама придумую моделі, і є люди, з якими я шию взуття і з якими дружу. Якось я надумала пошити взуття якихось дуже неправильних форм - фешн-типу, яке використовують під час виступів на концертах, на дефіле тощо. І я зрозуміла, що в нас цього не зробиш, бо немає потрібних матеріалів. А через два роки дивлюся: Александр Маккуїн випустив таку колекцію. Це - дуже відомий британський дизайнер, його взуття носить Леді Гага. І саме після показу його колекції таке взуття увійшло в моду.
Я зрозуміла одне: якщо є якісь ідеї, їх треба реалізовувати і не думати, що це щось не те. Тепер треба буде ще щось нове придумати.
- Звідки в тебе інтерес до інших культур і релігій? Зокрема до буддизму?
Швидше за все, від мами. Вона завжди любила дивитися індійські фільми. Також - від назви гурту Lama. До того ж, виходить так, що життя тебе само направляє. Інтерес до східних філософій у мене виник після того, як я у Києві познайомилася із лікарем. Він - відомий хірург, хороший лікар. А також володіє тибетськими практиками. Він мене навчив медитувати, основ тибетської медицини. Допоміг, коли я переїхала жити у Київ. Адже до цього міста я дуже довго звикала і ніхто із медиків не знав, що зі мною відбувається і як мені допомогти.
- Чи знайшла ти для себе сенс життя?
Свого часу я до цього дійшла завдяки підказці, енергії, вищій силі. Це співпало із тим періодом, коли я придумала назву Lama. Це ім'я потягнуло мене за собою. Саме після цього почала займатися східними філософіями, йогою і танцями, медитувати. Стала вегетаріанкою.
Загалом життя - це така штука, яка складається з плюсів і мінусів, які просто необхідні. Але ці мінуси не мають бути в сильній заваді. Ми їх маємо сприймати нормально, як факт. Після мінусів завжди прийде щось добре. Тому зараз живу заради того, щоб любити, дарувати любов, бути щасливій і ощасливлювати всіх навколо.
- Чи хотіла б ти зайнятися соціальним проектом, благодійністю?
- На жаль, не можу зараз на повну силу займатися соціальними питаннями. Цим займаються люди, які мають дуже багато грошей. Своєю творчістю я вже роблю все від мене залежне, аби допомогти тим, кому це потрібно.
А ще хочу допомогти тваринам. В якийсь момент я відчула, що їсти тварин не можна. Тому, що це - карма, це - енергія, це - вбивство. А ще був випадок, коли я дізналася, що одні люди хотіли приспати двох абсолютно здорових домашніх кішку і собаку. На щастя, знайшлися ті, хто їх забрав до себе і врятував тваринам життя. Тому хочу створити фонд із захисту тварин. Також, думаю, в Україні потрібен закон, який захищав би цих істот. Я збираюся цим зайнятися.
- Напевно, не носиш одяг зі шкіри та хутро?
- Хутро я не носила і не ношу. А шкіру замінюю дермантином.
- Як тобі вдається так красиво виглядати?
- Швидше за все, це - гени. Моя мама також добре виглядає. З іншого боку, це - здоровий спосіб життя. Я не палю, не вживаю алкоголю, не їм м'ясного. Займаюся спортом та йогою. Ходжу в тренажерний зал та вологу лазню.
- Про що мрієш?
- Матеріальних мрій у мене немає. Це не моє. Я в гармонії, коли мої друзі, родичі та батьки — щасливі і здорові. Це і є головне. Це і є моєю мрією - аби все так і було. Це перше, що має бути в людини. А все решта — творчість, музика, реалізація на якомусь більш масштабному рівні - буде, якщо ти цього хочеш, якщо ти над цим працюєш щодня. Але головне, щоб всі були щасливі довкола тебе. І здорові. Тоді і пишеться нормально, і твориться.
- Коли ми побачимо тебе у Тернополі знову?
- Думаю, скоро. Ми плануємо всеукраїнський тур на підтримку нашої нової платівки. Це буде ще в цьому році.
- Що побажаєш своїм тернопільським фанам?
- Треба любити і бути закоханою. Я постійно закохана, мене розпирає від цього. Коли все класно в коханні — це не завжди цінується. А коли виникають якісь перипетії - тоді й виходять хіти.
- У тебе є коханий?
- Так, у мене є коханий, і я щаслива!


Ірина НОЖЕНКО, [email protected]

Відео дня

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (10)
  • Anonymous

    Лама, ти супер співачка і дівчина! Я сьогодні вчергове переглянув усі твої відео на ютуб - чекаю на новий альбом! Хто там бузить - подивіться як вона гарно виглядає без хутра і м’яса! Ви ніколи не будете мати такої дівчини і не будете такими сексі

    Anonymous reply Anonymous

    Сплошная депрессия...... Вегетарианцы все такие?
  • Anonymous

    Словарь иностранных слов I. лама [всп. llama] -ламы - род парнокопытных животных сем. верблюда вых, в отличие от верблюдов не имеют горба; в юж. америке используются как вьючные горные животные; шерсть ламы идет на изготовление тканей; II. лама [тибет.] - монах-священник у буддистов-ламаистов (см. ламаизм). Дивна фантазія у співачки - це ж все одно, що вона назвалася б Верблюд, або Монашка ?) ?)

    Anonymous reply Anonymous

    Лама — в тибетському буддизмі релігійний вчитель Лама — у давньошумерській міфології добра богиня-захисниця Lama — український рок-гурт Бернар Лама? — французький футболіст Географія: Лама — річка в Московській області, Росія Лама — річка на Таймирі, Росія Лама — озеро на Таймирі, Росія Лама — Олена Юрченко, Україна

    Anonymous reply Anonymous

    Оце здорово, молодець. Приємно вражений .
  • Anonymous

    Ото Дурепа !!!!

    Anonymous reply Anonymous

    як людина щось робить не так, як ви, то одразу, починаються образливі слова. кожен має право на свою точку зору і це треба поважати. а вбивати тварин задля наживи - дійсно дикість.

    Anonymous reply Anonymous

    не дикість а природня потреба
  • Anonymous

    я завжди думав що лама то маленьке вербл..д.

    Anonymous reply Anonymous

    я тоже
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
15:00 Зеленський увів в дію рішення РНБО щодо обмеження роботи онлайн-казино 14:09 Пожежа у Тернополі — стовп чорного диму бачили з різних мікрорайонів міста. Подробиці 14:00 У Тернополі презентували фільм «Вовк. Страху нема» — екранізовану історію відваги воїнів ЗСУ 12:55 У полі на Бучаччині знайшли мертвою зниклу 72-річну жінку Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 11:25 ДТП поблизу Тернопільської митниці – на дорозі не розминулись два авто 11:00 Для дачників в Тернополі курсуватимуть спеціальні маршрутки (ГРАФІК) 10:02 По всій країні розшукують двох чоловіків, які розстріляли поліцейських на Вінниччині 10:00 Синоптики попереджають про заморозки у вихідні на Тернопільщині 09:01 Рум’яні пиріжки: як приготувати смачні та пишні смаколики без дріжджів на кефірі 22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up