Партнер рубрики Події

«Ми верблюди? Напхали горба раз – і вистачає на місяць?» - працівники тепломереж знову сидять без зарплат

«Ми верблюди? Напхали горба раз – і вистачає на місяць?» - працівники тепломереж знову сидять без зарплат
Директор КП "Тернопільміськтеплокомуенерго" запевняв працівників, що намагається вирішити проблему із заборгованістю заробітної плати. Праівники відповідали, що не бачать результату.

Працівники тепломереж уже два місяці сидять без зарплати. Люди погрожують припинити подачу гарячу воду з п’ятниці і не подавати до Дня міста. Адміністрація просить працівників зачекати,  мовляв з 16-17 серпня може будуть гроші. Однак що робити їм до того часу, порадити не може.

Працівники у свою чергу поставили вимогу – якщо директор комунального підприємства не може вирішити проблему із зарплатами, то повинен звільнитись. Директор же відповів, що напише заяву на звільнення, коли вирішить проблему заборгованості. Наразі на підприємстві орієнтовно 570 працівників.


Так, один із уже звичних страйків незадоволених працівників відбувся сьогодні, 3 серпня, біля адмінбудівлі підприємства на вул. Франка. 

Previous Next

Відео дня


- Скажіть мені, що робити? Жінка в мене – безробітна. Вдома двоє дітей, - звернувся до керівника підприємства працівник Віталій. – А я вже два місяці сиджу без зарплати. На господарстві - сім гривень! Ну, ви як керівник, от скажіть, куди мені йти. Що я маю робити? Порадьте!


Також працівники нагадували, що їм, як будь-яким тернополянам треба платити за комунальні послуги, купувати ліки та й просто за щось жити. 

- Ви думаєте, що ми верблюди? Напхали горба раз – і вистачає місяць, - звертались працівники.- Робіть щось, ідіть до міського голови! А ні, то ми підемо. Ви ж нічого не робите. 

Керівник же переконував, що десь позичить гроші, що міськрада намагається допомогти підприємству. Мовляв, заборгованість скоро виплатять. Однак домовитись адміністрації та колективу вдалось частково – зійшлись на тому, що юрист підприємства допоможе оформити звернення трудового колективу до міськради щодо проведення мітингу під її стінами. 

- Весь час доводиться ось так збиратись, тому що виникають заборгованості, - пояснює голова профкому. – За квітень-травень з мером домовились, зробили профком, на сесії нам виділили гроші, дали зарплату. А тепер знову за червень-липень нема чим платити. Надал пообіцяв, що буде дотації давати, помагати. Єдине місце, де можна вирішити нашу проблему, це – міськрада. Бо це підприємство міськради. От обіцяли, що 16 числа буде сесія. І вони нам допоможуть, дадуть кошти. Але ж така ситуація все далі і далі буде – до початку опалювального сезону. Бо, які кошти надходять, то ідуть на «Нафтогаз».

Як пояснювали працівникам директор КП – Андрій Чумак  та головний юрист підприємства Антоніна Решетуха на звинувачення у бездіяльності, у всіх бідах тепломереж фактично винувата постанова Кабміну №217. Вони її, як і ряд  підприємств з інших міст, оскаржують. Адже, відповідно до цієї постанови левова частка коштів,  сплачених  за опалення,  іде відразу на рахунки НАК «Нафтогаз». Тих же коштів, які лишаються тепломережам, мало.


-  Комунальне підприємство  вже вдруге оскаржує постанову №217 і внесені зміни до неї, якою встановлено розподільчі рахунки, - розповідає юрист. - І яка фактично нас загнала в цей глухий кут. Той сам  виконавчий збір. Ну, на жаль, така процедура на сьогоднішній день є довготривалою. Півтора роки ми тягнули, поки оскаржили, поки з’явилось рішення на нашу користь.  На сьогодні ми готуємо позов про відшкодування цих коштів. 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (7)
  • Анонім

    Закривайте крани на котельні і йдіть на контрактну службу там 7 кусків зараз плотять ось вам і зарплата
  • Анонім

    С.....а  проспали,прогуляли,просрали,пропили, проє..... ,пропе.....  купу років ,коли вже давно можна було встановити індивідуальні теплові пункти і кожен платив за спожите тепло і економія газу була б в рази . Зараз всі втрати списують на людей тільки ось одне вони не врахували ,що люди просто закриють крани на гарячу воду і х..... будуть ложити на їхні послуги ,а теплокомуненерго хай спалють газ і витрачають електроенергію на прокачку цієї води .
  • Анонім

    Нехай відключають воду кому вона потрібна . А журналістам я раджу зробити на сайті опитування на тему "Чи будете ви користуватися гарячою водою за 74 грн плюс ще 6 грн водоканалу за відведення стоків гарячої води .
  • Анонім

    Півтора місяця не було води і вони ще хочуть зарплати . Я цих півтора місяця нормально обходився і без їхньої дорогої води і далі обхожусь ,а вони нехай і далі ганяють воду по трубах ,і дурно спалють газ. Даю гарантію ,що теплокомуненерго чекає банкрутство .

    Ссылка на источник:
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up