На відкриття пологового відділу перинатального центру "Мати і дитина", можливо, приїде Гройсман

На відкриття пологового відділу перинатального центру "Мати і дитина", можливо, приїде Гройсман
Реконструкція Тернопільського обласного клінічного Перинатального центру "Мати і дитина", що на вул. Замковій, 10 повністю завершена. Подейкують, що на відкритті буде присутній Голова Верховної Ради Володимир Гройсман.

Породіллям та немовлятам обіцяють комфортабельні умови. Закуплено 40 багатофункціональних ліжок, 38 ліжечок для новонароджених, 8 з яких з підігрівом.

- Роботи по реконструкції повністю завершені, - розповіла Соломія Огарко, начальник сектору зв’язків з громадськістю Служби автомобільних доріг у Тернопільській області, які є замовниками робіт. - Все зробили за новітніми стандартами. В результаті відремонтовано три поверхи І корпусу центру, а також підвальне приміщення. Палати розраховані на 1-2 породіллі, в кожній палаті є санвузол (унітаз, умивальник, біде, душова кабіна), постійна подача гарячої води. Відремонтовані сходові клітки, коридори, хол, три ліфти, приймальне відділення, 32 палати, операційний блок, 27 кабінетів, 36 санвузлів, харчоблок.

Окрім цього, провели електромонтажні роботи, встановили сучасне вентиляційне обладнання, металопластикові та протипожежні двері, сантехніка, бойлери, система оповіщення, а саме 45 кнопок виклику медперсоналу, 26 світлодіодних годинників з термометрами, 410 модульних спеціалізованих медичних світильників, 28 вбудованих світильників-нічників, 10 камер відеоспостереження розташованих в коридорах та операційних. В палатах облаштували 946 м2 спеціального медичного лінолеуму.

Відео дня

Реконструкцію закладу розпочали ще у 2012 році у рамках Національного проекту «Нове життя - нова якість охорони материнства і дитинства» проте до кінця року роботи заморозили. Після скандалів та кримінального провадження реконструкцію відновили в 2015 році. Виконавець робіт на вищевказаному об’єкті - ТзОВ «Пром-Індекс». Щоденно ремонтні роботи виконували 120-160 чоловік. 

Коли відбудеться урочисте відкриття повинен вирішити голова ОДА Степан Барна. За чутками, воно має відбутись 4 березня, а на церемонії має бути присутні Голова Верховної Ради Володимир Гройсман, проте ця інформація поки що не підтверджена.

Нагадаємо, у Тернополі буде аж два перинатальні центри.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (11)
  • Андрій Хвіст Рассказов

    03.03.16 приблизно о 20:00 був проїздом по замковій,то у вікнах видно як на дротах висять ЗВИКЛІ лампочки і груба штукатурка на стінах 2 поверху...

    #ПОЛТИННИК-ЖГИ !!!
  • Анонім

    Будете його з хлібом і сілью зустрічати як Пораженка ,придурки.

    Андрій Хвіст Рассказов reply Анонім

    думаю краще з курячими яйцями,як Яника
  • Анонім

    П.С. Без жодних квитанцій чи навіть запису в одноразовий зОшит.!!!
  • Анонім

    Чому по направленню  на  УЗД  з районів беруть по 100 грн.? Прошу автора статті розібратись і прокоментувати..

    Анонім reply Анонім

    На БАМі беруть 60 грн за безкоштовне УЗД
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
08:00 У Тернополі відновлюють футбольні матчі з вболівальниками 22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up