На Тернопільщині шукають ями і обдерті знаки

На Тернопільщині шукають ями і обдерті знаки
Комісійне обстеження шляхово-мостового господарства краю триватиме до 30 квітня. Тернополяни також можуть долучитись, підказавши комісії та патрульним, де є пошкоджені дороги, турнікети та дорожні знаки, зателефонувавши на 102

Комісійний огляд автомобільних доріг, вулиць і залізничних переїздів триває на Тернопільщині з 11 до 30 квітня.

За результатами перевірки чиновникам видадуть приписи на усунення недоліків. Не реагуватимуть – складуть постанову за ст. 188 Адмінкодексу, за якою доведеться сплатити штраф від 255 до 340 грн і таки усунути дорожні недоліки.

  • Проведення комісійного огляду автомобільних доріг, вулиць і залізничних переїздів проходить у два етапи, - пояснив заступник начальника управління превентивної діяльності Головного управління нацполіції в області Олег Турлай. – З 11 до 17 квітня був підготовчий, протягом якого формувались списки, склад комісій, графіки комісійних обстежень. З 18-го – почали практичний.

Під час огляду звертають увагу на стан покриття проїжджої частини – ямковість, осідання, колійність, узбіччя, смуги відведення, тротуари, технічні засоби організації дорожнього руху – знаки, транспортне та пішохідне огородження.  

Відео дня

Після того, як закінчать практичний етап, складуть комісійні акти обстеження. І видадуть вимоги дорожнім і комунальним організаціям на ліквідацію недоліків. Якщо не ліквідують – відповідальних посадовців притягнуть до адмінвідповідальності. В основному це штрафи. Покарати посадовців можуть за ст. 188 зі значком 28 Кодексу про адмінпорушення. Штраф – від 255 до 340 грн.

Вперше стан доріг в обласному центрі вивчала патрульна поліція.

  • Наші працівники вже провели повне обстеження доріг Тернополя, - повідомили у прес-службі управління патрульної поліції в м. Тернопіль. – Загалом обстежили 248 вулиць, 207 км 300 м доріг, 9 шляхопроводів, 6 автомобільних мостів, 2 пішохідних мости.

Комісія нарахувала у Тернополі 2 884 дорожніх знаків, з яких 911 - не відповідають вимогами держстандарту. 414 знаків взагалі відсутні.

  • Що стосується ямковості, від початку року було ліквідовано 7, 35 тис кв. метрів, - повідомили у прес-службі патрульної поліції. - Залишається усунути 37, 9 тис. кв. м. У Тернополі є 55 світлофорних об’єктів, з яких 3 потрібно замінити, бо не відповідають нормам. Йдеться про розташовані на перехрестях вул. Лесі Українки-Довженка, Об’їзна-Протасевича-Гайова, Шашкевича-Живова.

Дорожню розмітку поки що не наносили. У місті є лише пластикова, що збереглась від минулого року. І та – лише в центральній частині міста – на вул. Руській, просп. Бандери, вул. Замковій.

Чимало виявили поліцейські занижених та завищених каналізаційних люків, які теж можуть впливати на безпеку дорожнього руху.

Нагадаємо, комісійне обстеження шляхово-мостового господарства Тернопільщини проводять комісії, до складу яких увійшли представники Служби автодоріг, ДП  «Тернопільський облавтодор», управління превентивної діяльності, управління патрульної поліції в м. Тернопіль, відділ технагляду міськради та виробничого структурного підрозділу «Тернопільська дистанція колії».

Після того, як повністю проведуть огляд і видадуть вимоги на ліквідацію недоліків, виявлених під час обстеження, будуть направлені відповідні інформації щодо стану проїзної частини до органів місцевого самоврядування, залізницю, адміністрації, а при потребі і до прокуратури.

Тернополяни теж можуть долучитись до обстеження, повідомляючи інформацію про неналежний стан доріг, відсутність знаків чи їх незадовільний стан за тел. 102.

Найгірші за станом дороги Тернополя

Вул. Достоєвського, Юності, Макаренка, Тернопільська, Просвіти, Яблунева, Загребельна, Бригадна, Гайова, Шашкевича, Микулинецька (окремі ділянки), Білогірська, Білецька, Тютюнника, Лисенка, Безкоровайного, Нечая, Горбачовського, Поліська, Промислова, Лозовецька, бульв. Петлюри, вул. Ломоносова, Самчука, Весела, Глибока, Репіна. Дороги тут в аварійному стані.

Нерівності, ямковість і відсутність дорожніх знаків виявили на транспортних розв’язках:  Бережанська-Будного-Об’їзна, Микулинецька-Будного.

Незадовільні перехрестя: Шептицького-Будного, Гайова-Об’їзна (виїзд з с. В. Гаї), Дружби-Миру, Глибока-Глиняна, Лесі Українки-Протасевича.  

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (5)
  • Анонім

    Бiля ватри, бiля арсу, дамба бiля озера, живова, пишiть далi...
  • Haman Joey

    Район "Новий світ" гірші дороги в Тернополі. Чому це не згадується? Живе там жоден депутат від міста?
  • Haman Joey

    Чому дорога Dilova не контролюється? Є багато, маленькі діти, але немає тротуару, завжди багато води на дорозі, тому що немає дренажу. Є дуже глибокі ями, автомобілі повинні їздити зигзагами. Припарковані автомобілі ставлять під загрозу діти грають!
  • David Starr

    І що, знайшли?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами) 09:30 «На щиті» повертається додому захисник Степан Шумило з Лановеччини Від читача 21:33 Сольний концерт YAGODY 08:50 У Тернополі 28 березня на кількох вулицях тимчасово вимкнули електрику 08:00 Сьогодні, 28 березня: яке сьогодні свято та чим цей день запам’ятався в історії 22:00 На Тернопільщині — штормове попередження 21:00 Монастир на Тернопільщини визнали культурною спадщиною національного значення 20:00 Маленькі кременчани виготовили солодощі для захисників 19:00 У Тернополі відкриють виставку вишитих картин-стацій 18:00 Понад 1,2 млн грн збитків завдали під час ремонту доріг у Заліщиках 17:03 Погроза вбивством, крадіжка та угон авто: просив не відправляти до тюрми, аби повернутись на службу 16:35 Сиротами залишились двоє синів... Родина Руслана Біленького просить підтримати петицію 16:20 Тернопіль підготував для наших захисників та захисниць нові індивідуальні сезонні аптечки - Сергій Надал (пресслужба Тернопільської міської ради) 16:01 У Тернополі загорівся будинок: подробиці пожежі 15:35 Волейбольний майданчик на Циганці планують ремонтувати: у якому він стані та що мають робити play_circle_filled photo_camera 15:15 Актуальні вакансії роботи у Тернополі станом на 27 березня 14:53 На будівництві Палацу спорту привласнив майже 25 млн грн: слідчі оголосили про підозру 14:30 Лялькарки Кременеччини презентували ексклюзивні вироби
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up