Партнер рубрики Події

Перевагу в русі "Пріусам" надавати не потрібно, якщо вони на патрулі

Перевагу в русі "Пріусам" надавати не потрібно, якщо вони на патрулі

А от як не пропустите «швидку» - заплатите штраф 510 грн.

Тернополяни цікавляться, чи потрібно надати перевагу патрульним авто, які їздять містом?

  • «Пріуси» їздять містом на невеликій швидкості, просто патрулюють територію, - каже тернополянин Віталій Антюк. – Чи мушу я пропускати чи точніше – надавати перевагу в русі – патрульним авто, якщо вони не вмикають звукового сигналу, чи немає червоно сигналу маячка?  

Якщо потрібно пропускати патрульні авто, то яка відповідальність у разі порушення, цікавиться тернополянин.

Питання ми адресували до начальника управління патрульної поліції в м. Тернополі Володимира Струка. 

Відео дня

Пріоритет надається патрульним автомобілям, які мають ввімкнені синій проблисковий маячок і звукову сигналізацію, або синій з червоним проблискові маячки.

- Якщо працює лише синій проблисковий маячок – без звукової сигналізації - це автомобілі патрульної поліції в режимі патрулювання, - пояснив Володимир Струк. - І перевагу в русі їм надавати не потрібно.

Якщо почули сирену «швидкої» - потрібно з’їхати на праву крайню смугу і зупинитись – надати вільний доступ для проїзду спецавтомобіля. Про це йдеться в п 3.2. Правил дорожнього руху.

  • Якщо водій не надав перевагу і не пропустив спецтранспорт, нестиме відповідальність за ч. 4 ст. 122 Кодексу про адмінпрорушення, - каже Володимир Струк. – Штраф за таке 510 грн.

Головний патрульний міста також нагадує, що забороняється здійснювати обгін і випередження транспортних засобів з увімкненими проблисковими маячками синього і червоного або лише червоного кольору та зеленого або синього і зеленого кольору і супроводжуваних ними транспортних засобів (колони), а також рухатися по суміжних смугах із швидкістю колони або займати місце в колоні.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (5)
  • Олег

    Для чого взагалі вони їздять з проблисковими маячками в режимі патрулювання? Тільки на терміновий виклик вони повинні їздити зі світовим сигналом. Або якщо є така вказівка включати мигалки при патрюлюванні то повинні внести зміни в правила дорожнього руху щоб кожен водій міг відрізняти чи пропускати чи ні, чи поліцейський просто патрулює чи їде на терміновий виклик. Для чого робити таку плутанину?
  • Гиренко Михайло

    ох зловлю цього Струку з мигалками, і по 207 затримаю, і вєбу йому перевищення службових повноважень, але буде тішитись
  • Івасик Телесик

    Якщо працює лише синій проблисковий маячок – без звукової сигналізації - це автомобілі патрульної поліції в режимі патрулювання....І перевагу в русі їм надавати не потрібно.

    Цікаво, ПДР говорить інакше, зокрема п. 3.1, п. 3.2. І кому тут вірити? Нормативному акту, чи колишньому програмісту Струку? Про режим патрулювання в ПДР нічого не говориться, при синіх проблискових маячках треба ндавати перевагу автомобілю в якому вони увімкненні, крапка.

    Lordan Julia reply Івасик Телесик

    Навіщо взагалі питатися якогось Струка якщо є нормативні документи?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
09:00 У лікарні помер юний захисник з Кременецької громади 08:01 Безоплатне житло, виплати та субсидія: як переселенцям отримати допомогу на Тернопільщині 22:00 На Тернопільщині цього тижня дощитиме 21:00 Тютюн, алкоголь, нездорове харчування і гіподинамія: Ляшко назвав загрози для розвитку хвороб Від читача 16:48 Концерт легендарного THE ВЙО 20:00 Жителька Хмельниччини намагалася відкупитися від поліції за п'яну їзду 19:03 Скільки коштує зібрати великодній кошик: як змінилися ціни за рік у Тернополі photo_camera 18:30 Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку - Сергій Надал ( пресслужба Тернопільської міської ради) 18:00 На Тернопільщині зросла захворюваність на ГРВІ, особливо серед дітей 17:15 Мріяв обійняти доньку, яку не бачив понад рік: історія відновлення тернопільського захисника 16:35 Чоловіку, який у Тернополі вивіз тіло померлої матері у валізі в парк, загрожує до трьох років тюрми 16:10 Смерть чоловіка в Настасові: працівнику агропідприємства оголосили підозру у вчиненні наруги над тілом 15:20 Жителів Тернопільської області підозрюють у незаконному видобутку піску на понад 40 млн грн play_circle_filled photo_camera 14:30 Нові катальпи біля парку «Сопільче»: як виглядають і скільки коштували? photo_camera 13:55 Підозрюваним у нападі на поліцейських оголосили нове обвинувачення і взяли під варту 13:06 У селі біля Тернополя була стрілянина — 60-річний тернополянин отримав три вогнепальні поранення 12:35 На Тернопільщині не вистачає медиків 11:45 У поліції повідомили про стан дітей, яких забрала швидка з Кутківецького лісу 10:50 В аварії на Тернопільщині загинув мотоцикліст 10:20 У Тернополі мають відремонтувати дорожнє покриття ще на дев’яти вулицях
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up