Пішки до Зарваниці з Тернополя вирушили понад 1500 прочан

Пішки до Зарваниці з Тернополя вирушили понад 1500 прочан
Колона вірян вирушила вранці у п'ятницю, 17 липня, від Архикатедрального собору. Молитись за мир пішли школярі, студенти, люди похилого віку та цілі сім'ї з дітворою.

Всеукраїнська та молодіжна проща відбудеться у Марійському духовному центрі Зарваниця 18-19 липня. До чудотворної ікони Зарваницької Божої матері паломники молитимуться за мир і спокій в Україні, за збереження життя воїнів. Також цьогорічна проща приурочена 150-річчю з дня народження митрополита Андрея Шептицького. Програму Зарваницької прощі дивіться тут.

Серед тернополян є чимало таких, які вперше йдуть на прощу.

- Я давно хотіли піти і нарешті наважилась, - каже Соломія Дмитрієвська. - Для мене ця проща особлива, адже ми будемо молитись за мир. І за той час, що будемо йти та проведемо у Зарваниці, можна побуди наодинці з собою і поговорити з Богом. 

Відео дня

Previous Next

До колони долучилось чимало вірян, які пішли цілими сім'ями. У сім'ї Василькових двоє маленьких дітей віком 5 та 7 років, які разом з батьками вирушили на прощу.

- Ми хотіли залиши дітей з бабусями, але вони просились піти з нами, - каже пані Тетяна. - Ми з чоловіком йдемо на прощу вдруге. Розуміємо, що дітям буде важко, але думаю, що все буде добре і їм сподобається. 

Віряни у дорогу взяли з собою спальні мішки, каримати, одяг та їжу. Супроводжують їх працівники міліції та медики. Близько 18.00 колона буде у селі Струсів, де вони зможуть переночувати та поїсти. А 20:00 год. на площі біля місцевого інтернату відбудеться Свята Літургія.

Previous Next

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (4)
  • Галина Скурська ( Бодак)

    Люди   роблять прикрості  іншим, ображають  інших людей  -  а вибачення   просять в  БОГА.  Хіба не  абсурд?
  • Анонім

  • Анонім

    ЯКЩО б зразу, як тільки відвідають Зарваницю, натерши мозолі, - люди ставали добрішими і світ КРАЩИМ - можна було б сказати, що це щось дає ! Адже вже зробили МОДУ з прощі: прямують і комунальники, і вчителі, і  всі, кому не лінь! (Не знаю, чи прокурори і міліція ходили  :)  )!АЛЕ НІЧОГО НЕ МІНЯЄТЬСЯ з того! ЛЮДИ не стають добрішими, а залишаються такими, якими були. Адже не діло в тому, щоб похвалитись перед знайормими, що ти побував у Зарваниці...а в тмоу, чи стали твої ПОСТУПКИ ІНШИМИ! Шанвоні священики РОЗЯСНЮЙТЕ ЦЕ ЛЮДЯМ!
  • David Starr

    Ото хочеться їм фігнею займатись, хай одразу в АТО крокують :)
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами) 09:30 «На щиті» повертається додому захисник Степан Шумило з Лановеччини 08:50 У Тернополі 28 березня на кількох вулицях тимчасово вимкнули електрику 08:00 Сьогодні, 28 березня: яке сьогодні свято та чим цей день запам’ятався в історії 22:00 На Тернопільщині — штормове попередження 21:00 Монастир на Тернопільщини визнали культурною спадщиною національного значення 20:00 Маленькі кременчани виготовили солодощі для захисників 19:00 У Тернополі відкриють виставку вишитих картин-стацій 18:00 Понад 1,2 млн грн збитків завдали під час ремонту доріг у Заліщиках
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up