«Після дощів у нашому дворі сморід та багнюка»

«Після дощів у нашому дворі сморід та багнюка»
- Щоразу після дощу наш двір затоплює фекаліями, біля будинку страшенний сморід. - розповідає тернополянин Володимир Думанський.

Мешканці будинку, що по вул. Ломоносова, 60 скаржаться, що така проблема у них виникла через несправність колектора. Ось уже місяць мешканці четвертого під’їзду, в якому понад 40 квартир, змушені жити у постійному смороді.

- Вікна у квартирах неможливо відчинити, - говорить Володимир Думанський. - Ми вже зверталися у «Тернопільводоканал», з проханням, щоб провели обстеження колектора та усунули несправність. Однак реакції поки що ніякої. Обурює також бездіяльність нашого жеку. Адже після затоплень біля під’їзду ніхто не прибирає. Одного разу ми самі зібралися і прибрали, бо не було іншого виходу. Але обурює - за що ж ми тоді платимо жеку?  

Журналіст газети «20 хвилин» з приводу даної ситуації 27 травня звернувся за коментарями до водоканалівців та керівництва жеку, що обслуговує будинок.
Начальник ПП «Добродій» Ярослав Козбур спочатку не відповідав на телефонні дзвінки, а потім за якийсь час сам перетелефонував. Пояснив, що не міг взяти слухавки, бо допомагав двірнику прибирати якраз на Ломоносова, 60.

-  Така проблема тут виникає тому, що є тільки один колектор для каналізації та для дощових вод, - пояснює Ярослав Козбур. - Коли сильні дощі і дуже багато стічних вод, колектор не справляється з обсягом, це все піднімається з каналізації і через люк витікає у дворі будинку. Що залежить від нас, ми зробили, тобто прибрали біля будинку. Але працівники водоканалу мають обстежити колектор і дати свої висновки як вирішувати цю проблему.

У прес-службі «Тернопільводоканалу» повідомили, що їхні фахівці отримали виклик на Ломоносова, 60 і вже здійснили туди виїзд. Однак, про результат виїзду та причину несправності колектора обіцяли розповісти детальніше після виконаної роботи.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
15:10 Помер український письменник та громадський діяч Дмитро Капранов 14:35 Газопостач на Тернопільщині завищував ціни, тепер має повернути майже півмільйона у бюджет 13:55 У Тернополі організовують перший ековелопробіг 13:15 В Тернополі виступить один із найпопулярніших нових гуртів українського шоубізу 100лиця play_circle_filled Від читача 08:18 Ефективна співпраця на допомогу людям 12:35 У Тернополі чоловік продавав наркотики під виглядом електронних сигарет 12:01 Яку роботу пропонують в Тернопільському центрі зайнятості 11:30 Чи має шанс 2024-ий рік бути мирним? Що думають українці(ОПИТУВАННЯ) 10:50 ВЛК для людей з інвалідністю: кому треба пройти повторно і кого розраховують мобілізувати 10:15 Рідні полеглих Героїв отримали відзнаки «Почесний громадянин міста Тернополя» photo_camera 09:35 У Чорткові з'являться сонячні електростанції за пів мільйона євро 09:00 НБУ підвищив офіційний курс долара 08:00 У Тернополі мають відремонтувати дорожнє покриття на шести вулицях 22:00 У Зарваниці відбудеться Хресна дорога 21:00 Житлова субсидія на неопалювальний сезон: кому призначать автоматично, а кому — за заявою 20:00 У Тернополі ймовірно отруїли собаку: тварина померла дорогою до ветеринара 19:00 Посмертні нагороди вручили рідним полеглих воїнів з Тернопільщини photo_camera 18:00 100-літній ювілей відзначила довгожителька з села Конюхи 17:05 На фронті загинув військовослужбовець з Великоберезовицької громади 16:50 Салон краси «RIDANA» – ваш незмінний бюті-помічник! (новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up