Равликів з Тернопільщини везуть "на м'ясо" в Європу

Равликів з Тернопільщини везуть "на м'ясо" в Європу
Новий спосіб заробітку з'явився на Тернопільщині. Це - збір виноградних равликах. Їх збирають кілограмами та здають заготівельнику. А далі равликів відправляють за кордон. Щоправда, заробіток на цих тваринах не такий вже й високий – 5 грн за кілограм. Але вражає те, що назбирали їх можна сотні кілограм. А відправляють їх у Європу з України тоннами.

Про равликовий бізнес ми дізналися із соцмереж. Користувачі розповсюдили фото оголошення, яке побачили у селі Яблунівка Підгаєцького району. 

"Увага! Проводимо закупку слимаків (равликів). Найбільша кількість їх спостерігається після дощу, в першій половині дня, в місцях з підвищеною вологістю…", - йдеться в оголошенні. 

За вказаним номером телефону, як з'ясувала кореспондент 20minut.ua, був заготівельник виноградних равликів на Тернопільщині. Він співпрацює з підприємцями, яким передає продукцію, в вони вже її відправляють за кордон. Як каже чоловік, -  "на м'ясо". У які країни їдуть наші равлики і що далі з них роблять, співрозмовник не знає. Його робота - заготовити якнайбільше. А це - справа непроста і не йде так швидко , якби хотілося. Адже збирати равликів нелегко, для цього потрібні спеціалісти. Треба, мовляв, вміти шукати равлика.

- Від Великодня я заготував вже півтонни равликів. За кілограм плачу людям по 5 грн, - каже пан Володимир. – Ось днями попалися мені двоє "спеців" із села Озеряни Монастириського району. Один приніс 200 кілограмів равликів. Це шість мішків. А другий 150. Але таке буває рідко…До речі, маленькі равлики не підходять, приймаємо лише великі. 

Виноградні равлики водяться у вологих місцях, хащах, лісах, додає чоловік. Особливо вони полюбляють їсти капусту, тому у місцевостях, де її масово вирощують, їх навіть винищують. Чоловіки, які зібрали мішки равликів, добре знають природу та місцевість, тому їм вдалася ця справа. А загалом заготівля йде важко. 

- Один чоловік збирає лікарські трави та коріння, добре знає місця, після дощу він і назбирав стільки равликів. За 200 кіло заробив 1000 грн, - каже пан Володимир. - Загалом я розклеїв оголошення по різних районах, бо равлики є всюди, лише треба вміти їх шукати. Але відгукуються на оголошення не дуже активно. Та й взагалі, зараз багато чоловіків в АТО, інші повиїжджали, по селах залишилися лише пенсіонери, нема кому ходити по лісах, нема кому збирати. 

Наш співрозмовник також додав, що цей бізнес - офіційний. Підприємці, з якими він співпрацює, мають усі дозволи. 

До речі, равликовий промисел вже давно існує на Волині. Там уже декілька років поспіль місцеві мешканці цілими сім'ями відправляються на пошуки равликів. Безліч оголошень про продаж-купівлю равликів можна знайти в Інтернеті. Також у мережі є багато рецептів приготування страв із равликів та відгуків про те, наскільки вони смачні. Окрім того, равликів використовують у косметології для боротьби зі зморшками.

Загалом равлики – це компонент екосистеми, наголошують фахівці-зоологи. І масово збирати їх можна лише отримавши відповідні дозволи від екологів.  

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (18)
  • Шевчук Віталій

    Скільки кілограм
  • Великоцький Артем

    хто приймає в тернополі

    Павло reply Великоцький Артем

    Самогонна реставрація 0678285594

    Гузик Василь reply Великоцький Артем

    Я готовий купити 0677226973

    роман reply Гузик Василь

    скільки за кілограм?
  • Шевчук Віталій

    Хто приймає равликів в Кременці
  • Зая Соня

    Хто приймає равликів у львові?

    Гузик Василь reply Зая Соня

    0677226973
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами) 09:30 «На щиті» повертається додому захисник Степан Шумило з Лановеччини 08:50 У Тернополі 28 березня на кількох вулицях тимчасово вимкнули електрику 08:00 Сьогодні, 28 березня: яке сьогодні свято та чим цей день запам’ятався в історії 22:00 На Тернопільщині — штормове попередження 21:00 Монастир на Тернопільщини визнали культурною спадщиною національного значення 20:00 Маленькі кременчани виготовили солодощі для захисників 19:00 У Тернополі відкриють виставку вишитих картин-стацій
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up