Партнер рубрики Події

Ректор розповів про зарплату та нерухомість

Ректор розповів про зарплату та нерухомість
Про свою зарплату і статки розповів ректор Тернопільського національного педуніверситету Володимир Кравець під час прес-конференції 21 липня.

Приводом для цього стало приписування громадськими активістами ректорові статків, які йому не належать. Нагадаємо, нещодавно Голова громадської організації «Тернопільські підсумки» Тарас Білан оприлюднив перелік нерухомості, яку пан Кравець начебто збирається продати, аби за ці кошти відвести від себе загрозу міністерської перевірки. Мовляв, результати цієї комісії можуть похитнути крісло ректора.

- В один день пишуть , що в ректора багато зарплати, в інший що в нього багато статків, - каже Володимир Кравець.

Він пояснює кому насправді належить майно, яке приписує йому пан Білан.

Відео дня

- Лот № 1 - це квартира бухгалтера економічного університету, лот № 2  - квартира бухгалтера тернопільського педуніверситету, №3 - квартира на Острозького. Я  того будинку не знаю, - каже ректор. - Лот № 4 – дві земельних ділянки. Я спеціально пішов до сільради і попросив видати мені довідку, що я взагалі тут вперше. Фотографують машини, омолоджують їх і збільшують їх ціну. Для чого це? Я не можу  сказати, що я бідний чоловік і що в мене нічого нема. Але все майно задеклароване у відділі кадрів та у податковій. І до речі, я минулого року заплатив 108 тисяч гривень податків.

Володимир Кравець розповідає, яку нерухомість має насправді.

- Це квартира на вул. Громницького, 2 площею 103, 6 м.кв, - каже він. - У мене є дача під Збаражем, у 1987 році побудована. Там нема хоромів та золотих унітазів. Ми живем по-людськи, по-нормальному. У моєї дружини є квартира на вул. Острозького площею лише 52 м.кв, але не в тому домі, що приписують. У мене є два автомобілі, але не того року випуску і не в тій ціні, що пишуть. Одне авто для поїздок на природу, друге - для виїзду на європейські дороги.

Також ректор педуніверситету розповів яким чином йому нараховують зарплату.

- Зарплата ректора – 3715 грн, статус національного університету подвоює – 7430, - каже він. - Далі згідно контракту добавляється 65% - це близько 5 тисяч. І вже маємо 15 тисяч. А далі доплата за професорський статус - 33%, доплата за ступінь доктора – 25%, доплата за вислуги років - 30%, доплата за секретність 10%, надбавка за звання заслуженого – 20%. І в результаті виходить 19 тисяч. Без нічого. А кажуть, він собі нараховує. І це тільки за ректорство. Тепер я як викладач маю півставки професора - 3 тис, далі вислуга, надбавка за заслуги, надбавка за професора, за ступінь, - знову набирається 4 тисячі. Так і вийшла зарплата 27 тисяч.

Проте пан Кравець додає, що так справді було, але зараз це обмежили. Відтак нині його зарплата становить – 18 тис грн. Проте є ще пенсія та стипендія. 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (19)
  • Дописувач

    Я в шоці!

    А де надбавка з держбюджету України за членство у Зімбабвійській академії прикладних наук???

    З першого прочитання статті складається враження, що перелік надбавок незкінченний!

    Це на "це" я плачу податки???

    Звідки фінансуються роздуті та численні надбавки в стилі "сам собі"???

    Я думав, це комерційний ВНЗ на комерційній основі, бо вступлення та навчання таки проводяться на комерційній основі.
  • mila

    Раджу "борцям за справедливість" знайти собі більш "достойну" жертву. Пан Кравець-талановитий керівник, талановитий викладач і дуже хороша людина. Я навчалась в педагогічному з 1997 по 2002,і можу це стверджувати. Принаймі завжди було видно,куди йдуть гроші універу-ремонт, комп'ютери, лабораторіі, і т.п. Скільки вузів в Тернополі можуть таким похвалитись?
  • Марка

    як ж мене дратують усі ці закиди на адресу найкращого ректора в Тернополі, а може і у всій Україні! Кравець Володимир Петрович відноситься до тих, кращих людей. Не паплюжте репутацію ректора ТНПУ! Я теж колишня студентка педагогічного! випуск 2011 року. у нас кожен студент, навіть закоренілий двієчник, ходив на пари до Володимира Петровича! А на рахунок закидів про корупцію, то скажу, що якщо студент не дає хабара, то викладач і не візьме! Навіть якщо викладач вимагає, все просто-йдіть до ректора і хто-хто, а він допоможе! Я ж до речі закінчила ВУЗ з звичайним дипломом, жодного разу не носила ні грошей, ні могорича, ні віддяки! І в мене, до речі, ніхто не вимагав! Ні дня не шкодую, що закінчила мій рідний педагогічний і пишаюся цим! Володимир Петрович Вам бажаю успіху і процвітання! Ви дуже хороша людина!



    До речі, дорогі "друзі" з економічного та політехнічного, дивіться краще за собою, бо ж у ваших університетах корупція Є! Усі це знають, але чомусь не чіпають. Може ви хабаря дали, щоб вас не афішували?

    Олег reply Марка

    Нехватало ще того щоб ректор зі студентів брав хабарі. В нього всі фінанси університету в руках.
  • ynikalka

    І ще мене дивує, що останнім часом хтось дуже вдало викорінює корупцію в тнпу. Це дуже добре, звичайно. Але чого не чіпають економічний і технічний? Дуже схоже на гарно сплановану акцію по знащенню репутації вузу. Особисто я вчилась у пед, закінчила не з червоним дипломом, але хабар вимушена була єдиний раз дати (не ректору, до речі). За роки мого навчання всі студенти дуже хорошої думки були про ректора. Він завжди був на стороні студентів.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:01 Таксі у Тернополі: порівняли тарифи різних сервісів виклику авто photo_camera 20:01 Борсук «життєрадісний»: у лісі на Тернопільщині фотопастка зафіксувала рідкісну тварину photo_camera 19:03 Відео у TikTok від тернополян та про Тернопіль: дивіться підбірку! play_circle_filled 18:01 Благодатний вогонь вже привезли у тернопільські церкви photo_camera Від читача 17:08 Кіберполіція запустила проєкт "Чатові онлайн" 17:02 Великдень на передовій: українські воїни розповіли як не забувають про традиції 16:01 Очікуємо грози: на Тернопільщині — штормове попередження photo_camera 15:01 Невипита кава рятує життя: танкіст-депутат зі Збаража відкрив збір на ремонт військового авто 14:03 Біля Катедри діти влаштували Великодні гаївки: як усе відбувалось photo_camera 13:02 Капелани 105 окремої бригади тероборони ЗСУ вітають військових з Великоднем play_circle_filled 12:03 Як тернополяни йшли на Великодню службу до храмів photo_camera 11:02 «Паски були скромні, без родзинок, але смачні... спечені мамою на засланні»: тернополянка про сумний Великдень play_circle_filled 10:03 Маленькі тернополяни вітають захисників з Великоднем play_circle_filled 09:01 Частуйте дітей Великодніми стравами розумно. Поради батькам від медиків
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up