Партнер рубрики Події

"Сбербанк Росії" в Тернополі облили "кров'ю"

"Сбербанк Росії" в Тернополі облили "кров'ю"
Вхід у відділення "Сбербанку Росії" тернопільські пікетувальники заблокували бетонною плитою зранку 16 червня. Із собою активісти у балаклавах принесли молот та балончики з фарбор. Ними вони вщент обмалювали фасади двох установ. Зокрема, написали "Рашисти", "Путін - х**ло", "Вбивці", "Туалет" тощо.

За діями близько півсотні пікетувальників мовчки спостерігало місцеве міліцейське начальство.

- 11 червня ми вже проводили попереджувальну акцію перед "Сбербанком", що біля ЦУМу, - пояснює комендант Самооборони Майдану Тернополя Іван Ковалик. - Цей банк, ми вважаємо, фінансує терористів на Сході. Тому він не повинен працювати. Це ми і вимагали від керівництва двох місцевих відділень. Ми їм дали час для роздумів до 15 червня. Але вони нас проігнорували...

Відео дня

Previous Next

Відтак, активісти Самооборони Майданну, ГО "АвтоМайдан Тернопіль та ГО "Майдан Тернопіль" перейшли до більш радикальних дій. Вони повністю обмалювали фасади відділень "Сбербанку Росії", що поруч ЦУМу та на вулиці Живова.


Для "творчості" пікетувальники не шкодували фарби. Із собою принесли також молот. Кажуть, це - для "морального тиску". Мовляв, аби у такий спосіб вплинути на звільнення працівників. Активісти також обіцяли не пускати в установу самих відвідувачів та повторювати свою акцію доти, поки не доб'ються свого.

- Я не зобов'язана вас слухати. Мені Конституція дає право на працю, - пояснювала активістам керівник одного з відділень "Сбербанку Росії"  Людмила Фрайнд.

коментар міліції
Охорону громадського порядку забезпечували співробітники Тернопільського міськвідділу міліції. Під час проведення акції ніхто з працівників банку не постраждав.
Відомості про події міліціонери зареєстрували у журналі єдиного обліку. Наразі проводиться перевірка, повідомили в секторі зв'язків із громадськістю УМВС України в Тернопільській області.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (116)
  • Anonymous

    ооо, то нарешті поприбирають усе сміття? чи революціонери дрібницями не переймаються?
  • Anonymous

    а має на заході
  • Anonymous

    най усі знають, ми - найчемніша нація.
  • Anonymous

    тож так, українці - вони культурні
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
11:01 На Симоненка горів балкон у багатоповерхівці. Як вберегтись від пожежі під час свят 10:02 Легко, а кольори неймовірні: 7 натуральних барвників, якими можна розфарбувати яйця 09:02 Соковитий лаваш з червоною рибою: корисний варіант шаурми за 10 хвилин 22:00 На Великдень в Тернопільській області порядок охоронятимуть понад 600 правоохоронців play_circle_filled Від читача 17:08 Кіберполіція запустила проєкт "Чатові онлайн" 21:00 6 травня у парку Сопільче проведуть гаївки 20:05 Що класти у кошик і що робити з пасками, які не з'їли: о. Олексій Філюк відповідає на ваші запитання 19:00 Тернопільщина втратила захисників Володимира Солтана, Володимира Попеля і Богдана Добрянського 18:08 На Тернопільщині відкрили оновлений ізолятор тимчасового тримання 17:23 Допомога ЗСУ на Великдень: мер Тернополя Надал вчергове повіз захисникам на передову дрони, Великодні паски та військове спорядження (пресслужба Тернопільської міської ради) 17:03 Дезертира засудили до року дисциплінарного батальйону. Одразу — на передову? 16:00 Передчасно пішла у вічність медсестра-анестезист з 2-ї лікарні 15:03 На Театральному майдані збирають кошти на евакуаційний автомобіль для захисників photo_camera 14:15 Без яєць та молока, з ромом та журавлиною: блогери та господині Тернополя поділилися рецептами пасок 13:30 До смерті побив знайомого: підозрюють 36-річного тернополянина 13:03 На Страсну П'ятницю у храмах Тернополя провели обряди винесення Плащаниці: як усе відбувалося photo_camera 12:27 На Тернопільщині до 10 років ув’язнення засуджено батька, який зґвалтував неповнолітню дочку 12:03 Чи є черги у Тернополі до ТЦК та до коли чоловіки мають оновити дані
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up