Щоб творити, має розгорітися "апетит", каже тернопільська художниця Олеся Гудима

Щоб творити, має розгорітися "апетит", каже тернопільська художниця Олеся Гудима
Не варто повністю розчинятися у чоловікові та дітях. Крайністю є також - з головою пірнути у роботу.

Щоб вистачало часу на сім'ю й улюблену справу, тернопільська художниця Олеся Гудима радить скласти графік. Вона — заміжня, мати двох дітей: 8-річної Марічки та 6-річного Костика.
Олеся розповідає, що пройшла всі етапи “дорослішання” та формування жінки. Найважче для неї було знайти серединку, аби не розчинитися у дітях і мати можливість реалізовуватися через живопис.
- Втім, для мене діти все ж важливіші за кар'єру. Тому маю графік, який складаю щодня. Це мені дозволяє виконати всі хатні справи, а потім насолодитися творчістю, - пояснює жінка. - Погодьтеся, важко думати про картини, якщо не зварила борщ (посміхається).
Із появою дітей починаєш більше цінувати час, вважає художниця.
- Раніше я могла лягати пізно і вставати в обід, цілими дням читати книжки, - пригадує молода жінка. - Тепер ціную кожну хвилину, навіть мить. Почала більше радіти дрібницям. Якось три тижні через хворобу доньки не виходила на вулицю. Потім, пригадую, не могла надихатися свіжим повітрям.
Художниця зізнається, що в неї повинен розгорітися “апетит” до творчості. Тому, коли інколи випадають вільні від хатніх обов'язків дні, їй працюється гірше.
- Помітила: коли цілий день немає дітей, я “зависаю” з горнятком кави і нічого не малюю, - продовжує вона. - Коли ж весь день роблю буденні справи, відчуваю спрагу до роботи. Тоді мене прориває. Думаю, збуджує апетит до живопису якась внутрішня “боротьба”.
Чимало знайомих тернополянки — молодих матерів не витримують нових обов'язків. Щоб не втратити роботу чи не зламати кар'єру, залишають півторарічних дітей і пірнають у роботу.
Жінці значно важче реалізуватися у творчості, аніж чоловікові, - вважає Олеся. - Та й розкрити себе в роботі важче, ніж в родині. Жінці важливо віддавати свою енергію сім'ї. Якщо вона проявить себе як мати, то знайде себе і в творчості, і в кар'єрі. Без сім'ї жінка порожня! Тільки сім'я та діти роблять її неповторною.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (3)
  • Anonymous

    Дітки дуже милі особливо Марія просто красуня
  • Anonymous

    Олеська - молодець! І Анеля - теж))

    Anonymous reply Anonymous

    І Наталя молодець! ! ми усі молодці))
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled Від читача 11:51 День кар’єри в ЗУНУ: крок у професійне майбутнє 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вона вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 мільйонів 09:02 Ранкові обстріли Дніпропетровщини. Є загиблі та постраждалі, серед яких — діти 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області 22:01 «У ногу прилетів осколок боєприпаса»: 47-річний захисник з ампутацією проходить реабілітацію у Тернополі 21:03 Мрію повернутия до Тернополя: де зараз американський співак який виступав у центрі міста play_circle_filled photo_camera 20:01 У Тернопільському музеї влаштували Великодню майстерню photo_camera 19:00 По 15 років тюрми присудили трьом депутатам держдуми
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up