П'яний екс-міліціонер побив тернополянина через неувімкнений сигнал повороту

П'яний екс-міліціонер побив тернополянина через неувімкнений сигнал повороту
Архів Ірини Оконь. У потерпілого Зіновія Оконя – шрам на голові, синці і перелом ноги у двох місцях із зміщенням. Його родина побоюється, що нападникам вдасться уникнути відповідальності бо один із них – колишній міліціонер

Через неувімкнений сигнал повороту двоє тернополян жорстоко «провчили» водія. Йому зламали ногу та розбили голову. Причому так «провчили» людину на очах у його малолітніх дітей і дружини. А ще пообіцяли «засадити» у тюрму все сімейство/

Один із нападників тернополянина – колишній начальник ізолятора тимчасового тримання міського відділу. Відтак родина потерпілого побоюється, що той скористається старими зв’язками та уникне відповідальності.

Натомість у поліції кажуть, що чоловік жодним чином вплинути на слідство не може і будь-які побоювання - марні. 

Інцидент трапився 22 січня близько 15-ї години.

- Ми їхали автомобілем зі сторони об’їзної від Петрикова у напрямку ринку. В авто, крім мене та чоловіка, були наші діти. Одній дитині - п’ять років, іншій – сім місяців, - розповідає дружина потерпілого Ірина Оконь. – Припаркувались на острівку. Паралельно припаркувалось SUBARU Forester. Пасажир SUBARU підійшов до чоловіка, а вікно було опущене, і почав погрожувати, лаятись. Ми не розуміли, що сталось. А той кричав: «Не вмієш їздити, то навчимо». Виявилось, що чоловік не увімкнув сигнал повороту. 

Тоді пасажир SUBARU, за словами пані Ірини, почав погрожувати її чоловікові битою. Потім якось закинув назад її в авто.


- Мій чоловік вийшов з авто, бо діти почали плакати, почалась істерика, - продовжує вона. – Вийшла з авто і я. Чоловік схопив цього пасажира зі спини, щоб не дати йому витягнути з авта знову щось. Може знову биту.  Підбіг водій з цієї машини. Вдарив мого чоловіка по ногах, по голові. Потім облаяли, кинули на землю, ще били. Калюжа крові, голова розбита. Ці двоє явно неадекватними були. Може, п’яні …

«То все горілка…»
Допоки водій та пасажир SUBARU «виховували» водія, на місці бійки зібралось півсотні людей. Повиходили і продавці із сусідніх яток. На щастя родини, біля ринку проїжджали їхні знайомі. Поки приїхала швидка, «бійці» і далі погрожували всім, хто був поруч.

- Ці двоє погрожували і мені, причому в присутності працівників групи швидкого реагування, що прибула на виклик, - розповідає Андрій Потурняк, який був свідком інциденту. – Погрожували водію швидкої і працівникам групи. Мовляв, синок, тобі скоро переатестацію проходити. Далі дебоширів забрали у міський відділ. Слідчий дав направлення на освідчення,  але вони відмовились. Хоча там і так було видно, що п’яні. 

Як пізніше з’ясувалось, один із чоловіків – колишній начальник ізолятора тимчасового тримання. Також потерпілий отримав інформацію, що і інший учасник може мати стосунок до правоохоронних органів. 

- Те, що вони були п’яні, жодних сумнівів не викликає, - додає пан Андрій. - Навіть в авто були порожні пляшки від коньяку, а також повні. Вони вдвох забивали людину до смерті на очах у жінки і дітей! У міськвідділі той колишній начальник зі всіма за руку привітався. Вони відчувають абсолютну безкарність. 

Сьогодні, за словами пана Андрія, його знайомий перебуває у лікарні – у нього шов на голові, синці та перелом ноги зі зміщенням у двох місцях. 

- Не можна допустити, аби їм усе зійшло з рук, - додає співрозмовник. – Є чутки, що ці двоє нібито мають довідки, що були тверезі. Хоч коли приходили невдовзі вибачатись, то все списували на алкоголь. Я кажу: «Що ж ти вчора такий грізний був?», а він: «Та розумієш… То все горілка». Є багато свідків цього. 
Окрім того, каже чоловік, дебошири подали зустрічну заяву. 

«Слідство буде об’єктивним»
Що ж сталось біля старого автовокзалу 22 січня на думку правоохоронців, ми поцікавились у Головному управлінні Національної  поліції у Тернопільській області. Тут запевняють: ведуть слідство і воно буде об'єктивним. 

- У матеріалах задокументовано – є дійсно факт завдання тілесних ушкоджень Оконю, - пояснює начальник слідчого управління Головного управління поліції у Тернопільській області Казимир Попіль. – Відомості внесені за статтею 122 КК, частина перша «Умисне середньої тяжкості тілесне ушкодження». Вказаних підозрюваних допитали. Вони фактично визнають факт бійки. Кажуть, що причина – порушення правил дорожнього руху потерпілим, бо, не увімкнувши сигналу, той створив їм аварійну ситуацію. У потерпілого переламана гомілка і забійне садно голови. Однак підозрювані кажуть, що саме потерпілий спровокував їх і бійку розпочав першим. Хоча, зважаючи на антропометричні дані підозрюваних, не думаю, що Оконь міг їх спровокувати. 


Підозрювані, за словами пана Попіля, були доставлені для освідчення. Однакчоловіки відмовились від нього – мають таке право. Також одного із підозрюваних госпіталізували. У забій м’яких тканин вилочної ділянки (синець під оком) та гостра реакція на стрес. 

- Фактично цей колишній працівник міліції визнає, що був у стані алкогольного сп’яніння, - продовжує пан Попіль. – Каже, що тому і попросив знайомого сісти за кермо його автомобіля. Другий учасник – приватний підприємець. Це поки що та інформація, яка була зібрана у день інциденту. В даному випадку потерпілим нема за що хвилюватись. Ми будемо об’єктивними, і стаття 122 – це справа приватного обвинувачення. 

Тобто якщо підозрювані домовляться із підозрюваними, справа до суду не піде. Якщо вони між собою не домовляться, то справу розглядатимуть у суді. 

Відео дня


- Щодо колишнього місця роботи одного із підозрюваних... - додає він. – Неприємно, що ЗМІ акцентують на цьому увагу. Адже це створює негативний імідж поліції загалом. Запевняю, що цей чоловік наразі має такий же стосунок до поліції, як і потерпілі. Слідство буде об’єктивним.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (83)
  • Олександра Чернічцька

     внатурі лодину побили,за дрібницю,поворот не включив,в нас кожен 3 не включає,то що означає кожного калічити треба чи що!! Жертва виходить самий ***,бо створив аварійну ситуацію,а ті,що бухі за кермо сідають,ще й з битою,то не б*ки,а ангелочки нівчому не винні!!промийте свої очі,і не пишіть 

  • Анонім

    Я так розумію що ці добрі самораї хотіли вічливо поговорити з  порушником, але побачився що в машині 4 прихопили біту.
  • Анонім

    не знаю сам досить багато за кермом. Коли поворот не включають звичайно бісить, і зауваженя зробити без крепко слова важко. Ну щоб  вийти і лупасити людину навіть якщо він у відповідь матом гне це вже ПЕРЕБОР
  • Володимир Вонітовий

    хай напише прізвище того з СІЗО  може комусь пригодиться,може хтось захоче особисто "привітатись"
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
08:00 У Тернополі відновлюють футбольні матчі з вболівальниками 22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up