Партнер рубрики Події

Тернопільським правоохоронцям після АТО дали премії та годинники

Тернопільським правоохоронцям після АТО дали премії та годинники
25 бійців патрульно-постової служби та 22 - з роти особливого призначення, які брали участь у АТО, нагородили грамотами та годинниками.

Губернатор вручив їм і грошові премії, але назвати суму відмовився. Але пообіцяв журналістам, що подбає про виділення бійцям земельних ділянок.

Усі урочистості провели у будівлі обласної міліції 13 травня.

- Ці наші правоохооронці повернулися зі східних регіонів країни два дні тому, - розповідає начальник відомства Василь Облещук. - Вони там були протягом півтора місяця. Несли службу на блок-постах навколо Слов'янська та на межі Донецької області. Всі повернулися живі.

Відео дня

Проте є два поранені екс-беркутівці. Пан Облещук каже, що їх лікуватимуть у Чехії та що будуть представлені до державної нагороди.
Наразі, за словами головного міліціонера області, на Сході перебувають ще близько 60 місцевих правоохоронців.

- Навзамін хлопцям, які зараз повернулися, поїхала інша група бійців. Це - працівники “Соколу”, “Грифону”, патрульної служби та ДАІ. Загалом їх — майже 60 чоловік.

У свою чергу очільник області Олег Сиротюк каже, що “зараз ведеться робота із резервування земельних ділянок для місцевих учасників АТО”. Мовляв, аби кожен учасник антитерорестичної операції зміг її отримати.

Самі ж вояки спілкуватися із журналістами не хотіли. Пояснювали, що це може їм нашкодити, якщо повернуться у зону бойових дій. Правда, згодом на лаконічну розмову погодився екс-беркутівець — старший лейтенант міліції Віталій Товарницький.

- Ми перебували на одному з блок-постів у зоні дії АТО. Де саме цей блок-пост - сказати не можу, - пояснює співрозмовник. - Додам, що ми гідно виконували свій обов'язок і будемо це робити й надалі.

Провізією, каже лейтенант, їх забезпечували. Також мали бронежилети 4 рівня захисту та шоломи “Сокіл-2”.

Чи вступали тернопільські бійці у бій з противником — не зізнається. Однак визнає, що на блок-постах було страшно. Часто спали просто в амуніції.

- Було дійсно важко. Було страшно. Але ми змогли достояти до кінця та живими повернутися додому, - продовжує Віталій Товарницький.
На запитання, чи ще братиме участь в АТО, відповів: “Звичайно. Накажуть, - поїду!”.
 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 Тернопільська «Нива» на виїзді зустрінеться з аутсайдером своєї групи 20:00 Тернополяни з Терцентру взяли участь у фотосесії до Дня вишиванки 19:00 Вийшли на бойові позиції у вишиванках 18:05 Спадок нашої нації: тернополяни поділилися історіями про свої вишиванки Від читача 12:19 У службі зайнятості Тернопільщини - «єдине вікно» для надання послуг соціально вразливим людям. Зручно, комплексно, інформативно! 17:26 Міць, характер, перемога: 19 травня відбудеться благодійний забіг у Тернополі «RUN 4 VICTORY» (новини компаній) 17:11 Скільки коштує полуниця та ранні овочі на ринку Тернополя: дивіться ціни photo_camera 16:45 На Тернопільщині 16 травня можуть застосувати графік погодинного відключення електрики 16:40 Тернопільським немовлятам подарували перші вишиванки 16:00 На два дні перекриють рух транспорту через «горбатий міст» у Тернополі 15:05 Як тернополяни День вишиванки відзначили: репортаж play_circle_filled photo_camera 14:30 Тернопільські рятувальники у вишиванках: «вишиваємо» перемогу разом photo_camera 13:40 Смертельна ДТП біля Старого Вишнівця — зіткнулися дві легківки 13:03 У краєзнавчому музеї виставка борщівських вишиванок та ярмарок народних умільців photo_camera 12:30 Студенти педуніверситету долучились до Національної руханки у вишиванках «Дякуємо ЗСУ» 12:00 Частково обмежать рух транспорту на важливій транспортній розв'язці у Тернополі 11:20 До смерті побив знайомого — підозрюваному загрожує до 10 років тюрми 10:50 Тернополяни у вишиванках: добірка фото з соцмереж 10:15 У Тернополі 16 травня проїзд у вишиванці безкоштовний 10:07 Автопрокат у Тернополі: Вибір автомобілів та умови оренди від компанії «Rent_Cars_Ternopil» (новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up