Тернопіль задумується над придбанням електроавтобусів

Тернопіль задумується над придбанням електроавтобусів
Електроавтобуси, які їздитимуть на акумуляторах, можливо закупить Тернопіль. Такі автобуси курсуватимуть на вул. Бродівську, куди планували пустити тролейбусну лінію. Втім, наразі питання з придбанням електроавтобусів на стадії вивчення.

- Є електроавтобуси, які їздять не на дизпаливі, а на електричному живленні. І ми вивчаємо наразі їх технічну та економічну сторону, але поки що ще не прийняли рішення чи можна такі автобуси купувати, - пояснює начальник міського управління транспорту Ігор Мединський. 

Нагадаємо,  нову тролейбусну лінію, яка з'єднуватиме вул. Бродівську та Лучаківського, планували збудувати у Тернополі. Втім, після розрахунків виявилося, що ця лінія буде надто дорогою. Відтак у міськраді почали розглядати питання про придбання електроавтобусів, які б сполучали вул. Бродівську з існуючою тролейбусною мережею. 

- Наразі тролейбусна лінія – це дуже дорого, але і електроавтобуси – недешеве задоволення, - каже пан Мединський. - Один такий користований автобус коштує близько 30 тис. євро. До того ж він може проїхати 100 км, а потім його треба ставити на зарядку. Тож доцільно було б мати ще один такий автобус, щоб вони міняли одне одного. 

Загалом, як каже пан Мединський, покращити транспортне сполучення з вул. Бродівською не така вже й велика проблема. Нині туди курсують автобуси №2 та № 10.

- Якщо є потреба і будуть звернення громадян, то під час наступного тендеру ми збільшимо кількість цих автобусів, - каже він. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (7)
  • тойво

    30к євро шось дуже мало для бу електроавтобуса.хіба він з майже нульовим ресурсом акумуляторів.а вони недешеві.
  • Анонім

    Купівля такого автобуса - це крок вперед в плані технологій і екології в місті, але б/у акумулятори - це дуже погано! І 100 км. проїзду теж не добре. Тому краще нехай там їздять маршрутки. За ті кошти краще купіть тролейбуси.

    тойво reply Анонім

    за ті кошти можна туди тролейбусну лінію протягнути і на здачу купити тролік бу в чехів.звісно,якшо не красти.
  • Олег

    Простіше і дешевше для міського бюджету добавити на цю вулицю дві додаткових маршрутки Богдан або Еталон навіть з вартістю проїзду 1,5 грн. як в тролейбуса ніж купляти такі електроавтобуси. Електроавтобуси розкіш як написав попередній коментатор і його призначення екологія а не економія.
  • Анонім

    Користований автобус це звісно добре, але в якому стані будуть його акумулятори і на який пробіг їх буде вистачати??? Комплект нових акумуляторів на нього обійдеть певно ще стільки само. х2 автобуси - 30+30 сам автобус і 30+30 нові акумулятори. На виході 120 тис. євро. 120х26 = 3 лімона. Ой довго це задоволення буде відбиватися...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами) 09:30 «На щиті» повертається додому захисник Степан Шумило з Лановеччини 08:50 У Тернополі 28 березня на кількох вулицях тимчасово вимкнули електрику 08:00 Сьогодні, 28 березня: яке сьогодні свято та чим цей день запам’ятався в історії
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up