Партнер рубрики Події

Тернопільські таксисти знов у небезпеці?

Тернопільські таксисти знов у небезпеці?

Тернополянин поскаржився на таксистів-приватників, які працюють вночі на залізничному вокзалі. Що вони погрожують розправою іншим таксистам, яких викликають пасажири. У поліції кажуть – немає жодного повідомлення про погрози. Проте обіцяють посилити контроль. У фірмі таксі мовчать.

Тернополяни стали свідками того, як вокзальні таксисти уночі погрожували розправою перевізникові фірми, яку викликали за допомогою мобільного пасажири.

- Це сталось вночі 12 червня, - розповів тернополянин Петро Гладій (прізвище чоловіка змінене на його прохання. Справжні дані є в редакції – прим. авт.). – Ми повертались приблизно о третій ночі з весілля, яке відбувалось у ресторані «Тропік». Намагались викликати таксі. Телефонували за номерами кількох фірм, але ніхто на залізничний вокзал їхати не погоджувався.

Люди вирушили у бік приватників, стоянка яких саме на Привокзальному майдані. Готові були їхати навіть з ними, хоча знали, що тариф там вдвічі, або й втричі дорожчий.

Відео дня

- Ми підійшли до одного водія, другого, третього – всі нам відмовляли, - пригадує пан Петро. - Вже згодом нам розповіли, що вони працюють переважно з іногородніми, тому чекають прибуття чергового потяга. Люди, які приїжджають до Тернополя вночі, часто не знають контактів фірм таксі. Громадський транспорт вночі не їздить. Тому і погоджуються на шалені суми, які їм називають вокзальні таксисти. 

Доки люди спілкувались з перевізниками, їм перетелефонували і повідомили, що є авто і воно буде на місці буквально за кілька хвилин. Аби скоріше дістатись додому, тернополяни вийшли йому на зустріч. І очікували авто на Привокзальному майдані. 

  • Щойно машина під’їхала, до таксиста підбігають двоє, щось з’ясовували на підвищених тонах, - пригадує тернополянин. - Ми підходимо, чуємо, що таксисту погрожують. Мовляв, заїхав на нашу територію. Кричали, що і шини поріжуть. Хтось має це зупинити?

Ми звернулись до керівництва фірми таксі «ТТ». Хотіли поцікавитись, чи відомо їм про інцидент, чи повідомили про це поліцію, чи, бува, посилили засоби безпеки для водіїв. Протягом чотирьох днів ми кілька разів телефонували до служби, там обіцяли переказати все керівництву і що вони зв’яжуться з журналістами. Однак за цей час ніхто так і не перетелефонував.  

Як вдалось нам з’ясувати, раніше на вокзалі працювали правоохоронці Лінійного відділу. Вони й стежили за порядком на території залізниці і вокзалу. У складі була слідчо-оперативна група та група карного розшуку, які й розслідували злочини. З часу реформи правоохоронних структур, ситуація змінилась. Наразі на вокзалі є поліцейська станція. Наряд з трьох чоловік заступає на добу на службу. Фактично їхні обов’язки зводяться до того, аби коли приїде потяг, підійти до начальника, розпитати, чи немає ніяких проблем. Є агресивні люди напідпитку – можуть зняти з поїзда. І все. Відколи до роботи у Тернополі приступила патрульна служба поліції, охорона громадського порядку, в тому числі і на привокзальному майдані, – їхня робота.

  • З часу роботи патрульної поліції в Тернополі до нас не було жодного звернення чи повідомлення про погрози розправою з боку таксистів, - запевнив начальник управління патрульної поліції м. Тернополя Володимир Струк. – Однак, ми звернемо на це увагу.

У Тернополі діє робоча група, яка здійснює рейди щодо роботи таксистів, каже Володимир Струк. До складу робочої групи входять патрульні поліцейські, представники Укртрансінспекції, фіскальної служби і представники міської ради.

  • Тобто, за таксистами контроль є, - каже Володимир Струк. - Я сам особисто зупинив днями таксиста за порушення правил дорожнього руху. І виявилось, що машина в розшуку. Транспорт забрали на арештмайданчик. А щодо погроз, - до нас люди не звертались. В разі виникнення таких випадків, обов’язково повідомляйте про це на лінію 102. Обіцяємо оперативно відреагувати.

Довідка

«Пілот» (096) 286-68-22

«Шанс» (097) 471-81-62

«740» 740

«ТТ» 591

«СТ» (097) 158-91-58

«Стандарт» (067) 943-08-08

«Джокер» 828

«Нове таксі» 917

«Економ» (098) 542-08-08

«Тернопіль» 549

«Корона» (097) 451-29-20

«Комфорт» (097) 744-08-08

«Оптимальне» 579

«VIP» (067) 352-03-03

«Вантажне» (067) 871-555-3

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (11)
  • Oleg Kostiv

    Якось давно повернувся я з 2-ма друзями з карпат, з рюкзаками ми вирішили взяти таксі, маршрут вокзал-вербицького-15 квітня-морозенка, в той час це коштувало самий максимум 15 грн. Мій друг що виходив останній мав сварку з тим таксистом бо він по приїзді почав з нього 50 грн вимагати. З того часу йду на зупинку і викликаю таксі туди.
  • Анонім

    Нічого не змінилося лише назва була міліція а стала поліція
  • Анонім

    Всі жителі Тернополя знають а пан Струк як завжди не вкурсах, буде ще перевіряти і зясовувати
  • Анонім

    Правильно ті хлопці зробили, що морду набили чмошніку!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
10:25 В Тернополі чоловік отримав два роки тюрми за те, що чинив опір патрульним 09:37 Електронний кабінет військовозобов’язаного: коли має запрацювати та чи всі повинні створити 09:00 У лікарні помер 21-річний воїн Денис Каразія з Кременецької громади 08:01 Безоплатне житло, виплати та субсидія: як переселенцям отримати допомогу на Тернопільщині Від читача 10:03 На Тернопільщині шукають роботу 554 переселенці 22:00 На Тернопільщині цього тижня дощитиме 21:00 Тютюн, алкоголь, нездорове харчування і гіподинамія: Ляшко назвав загрози для розвитку хвороб 20:00 Жителька Хмельниччини намагалася відкупитися від поліції за п'яну їзду 19:03 Скільки коштує зібрати великодній кошик: як змінилися ціни за рік у Тернополі photo_camera 18:30 Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку - Сергій Надал ( пресслужба Тернопільської міської ради) 18:00 На Тернопільщині зросла захворюваність на ГРВІ, особливо серед дітей 17:15 Мріяв обійняти доньку, яку не бачив понад рік: історія відновлення тернопільського захисника 16:35 Чоловіку, який у Тернополі вивіз тіло померлої матері у валізі в парк, загрожує до трьох років тюрми 16:10 Смерть чоловіка в Настасові: працівнику агропідприємства оголосили підозру у вчиненні наруги над тілом 15:20 Жителів Тернопільської області підозрюють у незаконному видобутку піску на понад 40 млн грн play_circle_filled photo_camera 14:30 Нові катальпи біля парку «Сопільче»: як виглядають і скільки коштували? photo_camera 13:55 Підозрюваним у нападі на поліцейських оголосили нове обвинувачення і взяли під варту 13:06 У селі біля Тернополя була стрілянина — 60-річний тернополянин отримав три вогнепальні поранення 12:35 На Тернопільщині не вистачає медиків 11:45 У поліції повідомили про стан дітей, яких забрала швидка з Кутківецького лісу
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up