Партнер рубрики Події

Тернополяни пікетували митницю

Тернополяни пікетували митницю
Кількадесят чоловіків прийшли пікетувати тернопільську митницю сьогодні, 24 березня. Їх обурюють надто високі податки та збори.

Більшість з них – підприємці, які приганяють автомобілі з-за кордону. Люди скаржилися на непрозору систему утворення податків на ввезення транспорту, а також утилізаційний збір, який практично зупинив ринок вживаних автомобілів, привезених з інших країн.

- Ми розуміємо, що не митники створюють ці закони, але хотілося щоб ви були солідарні з нами, - каже до митників один із пікетувальників Андрій Брожина, – Ми займаємося автомобільним бізнесом давно. Хто 20, хто 15 років. І спочатку, коли тільки Україна стала незалежною, був простий і прозорий закон. Людина могла сама оформити усі документи і знати точну суму, у яку їй обійдеться розмитнення. Але з часом цю процедуру ускладнили до неможливого. З’явилася можливість проводити велику кількість корупційних схем. Ціна розмитнення автомобіля виросла у кілька разів!

{photo_gallery id=3977|}

Відео дня
style="margin-left:20.25pt;"> Заступник начальника тернопільської митниці Ігор Галущак сказав, що він - солідарний із пікетувальниками. Він погодився поставити свій підпис під петицією людей та звернутися до свого керівництва.

-    З цими податками і справді оборот автомобілів майже зупинився, - каже Ігор Галущак. – Я за те, щоб максимально спростити процедуру розмитнення. Тоді, зрозуміло, збільшиться оборот автомобілів. А відповідно, зростуть і надходження до бюджету.

Митники та підприємці погодилися надалі разом домагатися від депутатів спрощення митних законів.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Anonymous

    Я хочу запитати, у Верховній Раді більшість, яка приймала ці закони з математики мала двійки. Хіба не можна порахувати скільки держава заробили до прийняття закону, а скільки після. Можна десь знайти прізвища депутатів, які голосували за цей недолугий, на мій погляд, закон про утилізацію.
  • Anonymous

    Кстати Галущак на самом деле не имеет машины
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
20:01 Тернополянка замовила собаку потягом, а коли прийшла зустрічати — його там не було 19:01 З 1 травня в Україні на водіїв чекають зміни 18:01 Кошики, великодні свічки та вербу купували тернополяни на ярмарку, щоб допомогти ЗСУ photo_camera 17:03 «Дрони треба вже»: у Тернополі відбувся благодійний концерт на підтримку ЗСУ Від читача 11:33 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 16:01 «За тиждень — Великдень!»: тернополяни освятили вербу та діляться фото в соцмережах photo_camera 15:05 «Моє серце два роки в полоні»: матері та дружини благають звільнити військових 14:00 Ціни стартують від 29 гривень: де та за скільки можна придбати великодні паски у Тернополі 13:02 Прочісують поля та ліси: розшук чоловіка з Кременеччини 12:01 Що можна і не можна обговорювати з сімейним лікарем. Пояснює НСЗУ 11:00 Тернополяни освячують вербу: репортаж з храмів 10:02 У Почаєві прощатимуться з захисником Русланом Петриком 09:02 До Великоднього столу: рецепт соковитого курячого філе по-індійськи
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up