Тернополяни скаржаться, що на їхній вулиці, як у джунглях

Тернополяни скаржаться, що на їхній вулиці, як у джунглях
- На наші звернення міська рада реагує як мокре горить, - розповідає тернополянин Петро Глинський. - Відповідь міськради по простому можна сформулювати так: мастіть собі голову.

Мешканці чотирьох будинків, розташованих за адресами - вул. Львівська, 8, 10, 12 і 14, скаржаться на бездіяльність влади в облаштуванні міської території.

- Наші будинки розташовані навпроти центрального корпусу фінансового інституту, - розповідає Петро Глинський. - У нас створено три ОСББ. Фінансовий інститут зі свого боку територію прибрав і облаштував. Ми зі своєї сторони теж прибрали. Більше того, - минулого року ми за власні гроші виклали бруківкою частину тротуару, який належиться міській раді, а не нам. Тобто зробили те, що мала б робити міська влада. Але як іти від наших будинків в напрямку 4-го гуртожитку фінансового інституту, ноги поламати можна - тротуар відсутній, тілький суцільне каміння, плюс ще й обрив і зарослі дикоростущих кущів. Одним словом, у нас тут як у джунглях. Ми зверталися у міську раду, щоб вони облаштували цей тротуар, а звідти тільки одні відписки.

Петро Глинський очолює ОСББ будинку по вул. Львівській, 14. Чоловік каже, що територія про яку йдеться, належить міській раді, і саме міськрада мала б її облаштувати.

- Якщо я звертаюся до міського голови, - каже Петро Глинський. - То чого я ще маю ходити по якигось структурах і випрошувати. Мені кажуть - сходіть туди, а потім ще зверніться сюди. Та беріть перенаправляйте звернення до відповідальних за дану ділянку роботи осіб та й виконуйте.
За словами пана Глинського, поки міська рада займається відписками, сотні людей щодня наражаються на небезпеку та неабиякі незручності.
- У нас є два варіанти, - каже чоловік. - або переходити дорогу у місці, де відсутній пішохідний перехід і наражати себе на небезпеку. Або ж двісті метрів іти над обривом по каміннях, які залишися від зруйнованого тротуару.

Начальник управління житлово-комунального господарства Тернопільської міської ради Микола Лесів повідомив, що комунальники уже працюють на вулиці Львівській і займаються очищенням від дикоростучих кущів. Керівник відділу екології та благоустрою міськради Олег Соколовський підтвердив, що до нього звертався Петро Глинський з приводу благоустрою на вул. Львівській. Після цього пан Соколовський дав вказівку комунальним службам навести там лад.
А от з ремонтом тротуару вийшло непорозуміння.  

- Я пам’ятаю усі звернення мешканців міста по облаштуванню тротуарів і знаю що де робиться, - каже начальник управління ЖКГ Микола Лесів. - Звернення по ремонту тротуару на вулиці Львівській у мене немає. Якщо є така проблема, нехай люди приходять і будемо вирішувати це питання. Якщо звернення таки було і хтось з працівників міськради проявив бюрократизм, то виявимо цього бюрократа і обов’язково його покараємо.
 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 мільйонів 09:02 Ранкові обстріли Дніпропетровщини. Є загиблі та постраждалі, серед яких — діти 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up