У Білій зі зброї поранили відомого голуб’яра

У Білій зі зброї поранили відомого голуб’яра
- Стріляли професіонали, - каже Ігор Когут. – Бо вже стемніло, а спалаху під час стрільби не було. Та й постріли не були гучними. Тому впевнений, що був глушник. Такою зброєю прості люди не користуються
Півроку на реабілітацію знадобиться після операцій 44-річному Ігорю Когуту, який отримав два кульових поранення проcто біля свого будинку. Хто і чому стріляв, він не розуміє. Каже, що ні бізнесом, ні політикою не займається

- Стріляли із заднього сидіння автомобіля, -  розповідає Ігор Когут. – Здається, в авто було троє чоловіків. Мінімум троє... На вулиці було темно. І, як на зло, жодної людини. Я не встиг запам’ятати не те що номер, а навіть марку машини. Вона після пострілів одразу рвонула з місця.

Інцидент із чоловіком, нагадаємо, трапився у неділю, 22 березня. Як повідомили тоді правоохоронці, 44-річний житель села Білої Тернопільського району отримав вогнепальне поранення. Правоохоронці припустили, що стріляв професіонал. Цю подію слідчі райвідділу міліції внесли в Єдиний реєстр досудових розслідувань з правовою кваліфікацією частини 4 статті 296 ККУ – „Хуліганство, вчинене із застосуванням вогнепальної або холодної зброї чи іншого предмета, спеціально пристосованого або заздалегідь заготовленого для нанесення тілесних ушкоджень”. Про це ми писали у статті «Біля Тернополя з таксі стріляли по чоловікові» у №13 від 25 березня.


Наразі потерпілий перебуває на лікуванні. Попереду у нього - ще дві операції. Чому і хто стріляв, пан Когут не розуміє. Адже у повсякденному житті займається улюбленою справою – голубівництвом, є головою Федерації декоративного голубівництва України, першим віце-президентом Всеукраїнської національної федерації аматорів поштово-спортивного голубівництва. Таке заняття, каже він, дає швидше задоволення, аніж великі гроші.


Сказали, що заблукали
- Близько 16-ї мені зателефонували. Мовляв, дуже давно хочуть приїхати до мене, поспілкуватись, подивитись на голубів. Можливо, й купити, - розповідає Ігор Когут. – Я сказав, що буду вдома. Гість повідомив, що їдуть зі Львова і будуть на місці десь за півтори години.

Уже близько 19-ї години чоловіку знову зателефонували та попросили вийти, мовляв, не знають, як потрапити до його будинку. Нічого незвичайного у цьому пан Когут не помітив, оскільки часто приймає гостей зі всієї України, навіть з-за кордону. Та як тільки він вийшов до авто, у нього вистрелили. Отримав два кульових поранення стегна.

Потерпілий, як і міліція, припускає, що стріляли професіонали. Мовляв, знається на зброї, оскільки сам є власником. Кому конкретно вигідна його травма, однозначно чоловік сказати не може. Каже, що, можливо, цим нападом хтось намагається розхитати ситуацію у Західній Україні, налякати. Бо люди розмовляли російською. Мовляв, тепер і тут стріляють у простих людей. Також, як варіант, чоловік розглядає конфлікт інтересів з кимось, хто також займається голубівництвом.

- Але це не бізнесові інтереси, тут великі гроші не крутяться, - додає він. – Це заняття для душі. Можливо, зачеплені чиїсь амбіції. Бо, скажімо, погрози були. Але я не зважав, бо не думав, що це серйозно.

Відео дня


До слова, про далеко неспокійну обстановку в організації свідчать публікації на сайтах організацій, що займаються голубівництвом. Приміром, у 2013-2014 рр. у Федерації    конфліктували через керівні посади і право брати участь у закордонних змаганнях тощо.

Федерації усіляко пакостять 
Окрім того, схожі проблеми на початку лютого мав Президент федерації спортивного голубівництва України Ярослав Михалець у Львові. Його також виманювали на зустріч, але  той відразу запідозрив щось недобре.

- Мені телефонували люди. Акцент – як у жителів Східної чи Центральної України. А у салоні авто хтось ще говорив російською. Хотіли домовитись про зустріч, аби купити голуба у подарунок друзям у Польщі, - каже він. – Насторожили їхні питання. Було видно, що не розуміють нічого у нашій справі. Телефонували декілька разів.
Врешті-решт «гості» таки домовились про зустріч. У день зустрічі пан Ярослав розповів телефоном, куди і як під’їхати. Утім, за якийсь час до приїзду ті зателефонували і попросили його вийти назустріч, бо заблукали. Той відмовився.

- Де там заблукати у двох метрах? Я вже відчував підставу, тож ми усією родиною підготувались до зустрічі. Ми бачили, що з авто вийшли двоє чоловіків, ходили біля будинку. А їхній телефон уже мовчав.


За якийсь день дивні покупці знову зателефонували, але з іншого номера. Пробували домовитись про чергову зустріч. Чоловік категорично відмовився. Як припускає, візит дивних покупців може бути пов’язаним із проблемами у Федерації.


- Є люди, які нічого не хочуть робити для розвитку спортивного голубівництва, - каже він. Водночас перешкоджають роботі інших. Але стріляти - то вже занадто.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
16:50 Неймовірні магнолії та сакури розквіли в Кременецькому ботанічному саду. Як туди дістатись photo_camera 16:10 У Тернополі засудили екскерівника податкової та його сина, які вимагали 40 тисяч доларів неіснуючого боргу 15:35 В Україні презентували законопроект про відбудову та відновлення 14:53 Видання «20 хвилин» на мапі рекомендованих медіа в Україні. Читайте лише перевірені факти! photo_camera Від читача 13:58 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 14:30 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 14:17 На Тернопільщині — штормове попередження 13:45 У Тернополі виділили майже 2,6 млн гривень на техніку для школярів 13:08 У Тернополі зустріли колону «На щиті» із полеглим Героєм Василем Друзюком (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera 12:40 У Тернополі пенсіонерка травмувалась в маршрутці, коли водій раптово пригальмував 12:05 Суддю не каратимуть за перевищення швидкості, а тернопільського поліцейського, який його зупинив — звільнили 11:25 У Тернополі водійка на LEXUS в'їхала у перешкоду прямо перед відділком поліції. Була напідпитку 10:50 У Ланівцях зустрічатимуть кортеж «На Щиті»: загинув Герой Василь Друзюк 10:10 В Україні прогнозують зростання зарплат. Кому на нього розраховувати 09:30 18 квітня світло вимикати не будуть, але ситуація може змінитись 09:00 У Чорткові підняли тариф на воду 08:00 На Тернопільщину йде похолодання 22:05 На Тернопільщині 18 квітня вводять в дію графіки обмеження енергопостачання для окремої групи підприємств 22:00 Погрожував вбивством, отруїв собаку і підкинув наркотики — на Тернопільщині родичі не можуть поділити хату 21:02 Двотижневий фестиваль «Великодні мотиви» стартував у Тернополі (ФОТОРЕПОРТАЖ) photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up