Партнер рубрики Події

У дворі на «Східному» отруїли собаку

У дворі на «Східному» отруїли собаку

На "Східному" масиві хтось отруїв безпритульну собаку. Тварина мучилася на очах у дітей. 
 

 

Про цей випадок повідомила читачка 20minut.ua пані Ірина. За словами жінки, це сталося кілька днів тому. Собака лежала між дворами на вул. Героїв Крут, 7 та Довженка, 9.

- Тварина качалася по землі, з рота текла піна, очевидно її отруїли, - каже читачка. 
Проте, яка доля собаки, тернополянка не знає. Каже, що була з маленькою дитиною, тож щоб вона не злякалася, швидко забрала її і пішла. В жодні інстанції про побачене пані Ірина не повідомляла. Вона додає, що на «Східному» в районі зупинки біля 15 школи можна побачити багато безпритульних собак, які бігають дворами зграями. Тварини начебто не завдали нікому шкоди, проте ходити біля них людям страшно. 

Вбивство безпритульних собак заборонене законодавством України, за такі вчинки передбачена адміністративна і кримінальна відповідальність, нагадує головний спеціаліст відділу благоустрою та екології управління ЖКГ Тернопільської міськради Оксана Ілліч. Закон «Про захист тварин від жорстокого поводження» вступив у дію ще у 2006 році.

- Якщо ви стали очевидцями отруєння чи травмування собаки, про це потрібно повідомити у службу, яка займається регулюванням чисельності безпритульних тварин в Тернополі – товариство «Зооцентр», - каже Оксана Ілліч. - Якщо повідомити про випадок вчасно, працівники приїдуть і врятують тварину від біди. Окрім того, про випадки жорстокого поводження з безпритульними собаками потрібно повідомляти у поліцію. 

Довідка
Про випадки жорстокого поводження з безпритульними собаками повідомляйте у товариство «Зооцентр» за номером телефону – 40-07-43. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (26)
  • Анонім

    Чим більше собак на вулиці - тим краще. Людей треба труїти, щоб місце не займали, а не собак.
  • Анонім

    Всего в Коста-Рике около миллиона бродячих псов. Их расплодилось так много после того, как в 2003 году власти страны запретили усыплять дворняг.

    Ви, захисники собак, ТАКОГО хочете?!!!!
  • Анонім

    Дякуємо пані Євгенії за написання нормальної статті про нещасних безпритульних тварин, адже такими їх зробили люди. Але краще це питання поки не піднімати, дуже багато противників собак живе у цьому місті, тому потрібно трішки почекати, активна стерилізація покаже з роками свою ефективність, аж тоді можна буде тему собак піднімати без шкоди для їхнього здоровя.
  • Анонім

    ну реально, а почему если Вася кинется на Вову, то все кричат - надо васю изолировать, наказать. а если собака, то Вова сам виноват, и вообще это его родители виноваты, что он без сардельки в кармане ходит.

    Lordan Julia reply Анонім

    +
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників Від читача 11:33 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя 08:05 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up