У школах вже тепло, запевняють в управлінні освіти

У школах вже тепло, запевняють в управлінні освіти
На холод у школах скаржаться батьки тернопільських школярів. Вони кажуть, що батареї ледь теплі, в приміщеннях температура +12, відтак діти мерзнуть та хворіють.

Так, є скарги на холод у школах № 7,19, 15,9,29, 21,26, 2, 27, 23. У міському управлінні освіти кажуть, що проблема справді була. Але це питання тримають під контролем, адже здоров’я та комфорт дітей понад все. Тому станом на сьогодні, 15 січня проблема практично вичерпана. 

Нагадаємо, у Тернопільських школах було два тижні канікул, учні вийшли на навчання 11 січня. 
- Найбільше дзвінків з приводу холоду у школах до нас надійшло саме у понеділок, 11 січня. У вівторок вже менше, а станом на сьогодні, 15 січня, скарг немає взагалі, - каже начальник міського управління освіти Ольга Похиляк. – Річ у тім, що у школах працюють індивідуальні теплові пункти (ІТП), які упродовж канікул були на мінімальному режимі. Тож після канікул приміщення не встигли нагрітись і день-два у класах було прохолодно. Проте це питання ми тримаємо на контролі. В нас є менеджер, який контролює систему ІТП, ми виїжджали в школи. Звісно, певні проблеми були, бо є школи з застарілою системою опалення, є холодні класи. Але питання ми вирішуємо, дітей переводимо в інші класи. Тому думаю, що все налагодиться. 

Більшість тернопільських шкіл поміняли вікна у класах на енергозберігаючі. Хто цього не зробив, потрібно утеплити вікна, додає пані Похиляк. Адже є випадки, коли батереї гарячі, але в класах холодно. 

- Для цього є директор школи, класний керівник, батьківський комітет, які повинні вирішувати подібні проблеми, - каже Ольга Похиляк. 

 А у школах ваших дітей тепло? Пишіть про це у коментарях до статті. 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (7)
  • то шо а всьо начальство заводу оріон поіхало відпочивати в карпати, скоти , гроші працівники мали отримати ще 10 січня, гроші е а підписати щоб людям видали зарплату немакому, приідуть аж десь 20 січня ,велике прохання якщо хтось прочитае,, знайте в людей грошей нема  а ці скоти відпочивають
  • Анонім

    В 14-ій школі зимно як надворі.
  • Анонім

    Це натяк на те, що як вам холодно - то платіть бабло і міняйте вікна? тобто Похиляк сказала - є батьківський комітет і то ваші проблеми, як і все інше, що стосується освіти. Підручників для 4 і 7 класів - нема, зошити - купуємо - добре, нехай, змиримося. Але дошки, парти, компютери, подарунки вчителям (які начебто від душі мали б бути) - чому мають про це думати батьки? А тепер ще й заява, що батьки дбайте самі про тепло. В кого є двоє дітей, ті добре зрозуміють, скільки коштує навчання в школі і дитсадку насправді!

    Анонім reply Анонім

    А ви зайдіть на сайт Міністерства освіти і почитайте нові постанови ) Тепер ВСЕ будуть оплачувати батьки, бо "держава не має грошей на галузь освіти". і подарунки, згадані вами, ні до чого.

    Анонім reply Анонім

    подарунки якраз "до чого", бо наша вчителька не встидається вимагати гроші в якості подарунка, і я в таких випадках грошей не здаю принципово, але ж інші батьки "прикривають" мій гріх, здаючи скільки треба. Якщо батьки будуть оплачувати все, то значить я можу забрати собі придбану мною парту додому після закінчення навчання? Поясніть, де контроль за всім вже придбаним: чого стільки років всі розказують про побори і про те, що купують до школи і в садки все,а потреби не закінчуються? де все, придбане за батьківські кошти?

    Анонім reply Анонім

    А у нас в країні взагалі є над чимось і над кимось контроль?))) Чи то тільки школа - суцільний безпрєдєл?

    reply Анонім

    все начальство заводу оріон  в карпатах, відпочивають,гроші е  але нема кому підписати щоб люди отримали зарплату, в людей вже грошей нема , а ці скоти тільки про себе думають
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
15:39 Редакція «20 хвилин» долучилася до мережі «Вікно Відновлення». Відбудовуємо країну разом! photo_camera 15:20 Усе для ванної кімнати: огляд магазинів сантехніки Тернополя (партнерський проєкт) 15:00 Військовослужбовцю Тернопільського військкомату, якого затримали на корупції, обрали запобіжний захід 14:05 Жителя Чортківщини підозрюють в організації схеми переправлення чоловіків через кордон Від читача 14:06 Ціни на аналізи в лабораторіях Тернополя. Огляд ринку 13:15 Знімають асфальт та кладуть нову бруківку: на вулиці Торговиці знижують висоту бордюрів play_circle_filled photo_camera 12:46 На «Алясці» чоловік пошкодив чотири автомобілі, припарковані у дворах — поліція 11:25 Масована атака росії: удару зазнали об'єкти критичної інфраструктури України 11:01 На Тернопільщині через негоду перебої з електропостачанням є у 39 населених пунктах 10:25 У Мінекономіки назвали причини переходу на літній час 09:35 Помер військовослужбовець із Кременецької громади 09:00 29 березня без світла буде одна вулиця в Тернополі 08:00 У Тернополі відновлюють футбольні матчі з вболівальниками 22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up