У Тернополі нагородили народних героїв зі всієї України

У Тернополі нагородили народних героїв зі всієї України
Бійців АТО, волонтерів, капеланів, журналістів, медиків нагородили орденами «Народний герой України». Церемонія нагородження відбулася 15 січня у тернопільському драмтеатрі.

Розповіді про подвиги героїв, спогади про тих, кого вже немає з нами, можна було почути зі сцени від їхніх друзів, побратимів, дружин, матерів, батьків. Багато глядачів не стримували сліз. Нагородження народних героїв зібрало в одному залі небайдужих до подій в країні людей. Всі разом плакали та раділи, ділилися радощами, досягненнями та бідами. В той час люди, яких об’єднала війна, стали однією родиною.

Загалом ордени «Народний герой України» отримали 12 номінантів зі всієї України. Серед них  - четверо тернополян. На жаль, двоє наших героїв нагороджені посмертно - це боєць «Айдару» Андрій Юркевич «Грізлі» та кіборг Іван Вітишин, якого знайшли загиблим в Донецькому аеропорту з фотографією дітей у руках. Також нагороду отримав кіборг Валерій Чоботар «Гатило» та капелан з позивним "Блейд". 


Підтримати побратимів та однодумців приїхали багато відомих у країні людей. Так, в залі можна було побачити Дмитра Яроша, кіборга «Богему» Андрія Шараскіна, волонтера Сергія Притулу.

Відео дня

Previous Next

Ведучим церемонії був поет та журналіст Дмитро Лазукін, нагороди вручав голова Луганської військово-цивільної адміністрації Георгій Тука, який є одним із засновників ордену.

Також перед глядачами виступили засновники ордену – волонтер Андрій Боєчко та ювелір Дмитро Щербаков. Останній, до слова, наголосив, що нагороду, виготовлену його руками, не отримує ніхто випадковий, а лише достойні. 

- Сьогодні для Тернопільщини велике свято, ми сьогодні вітаємо гостей зі всієї України. Це 12 нагороджених, це обрані серед обраних, - каже організатор церемонії нагородження «Народний герой України», батько Героя Небесної Сотні Устима Голоднюка Володимир Голоднюк. - Вони обрані народом, тут немає підкупу. Кожна нагорода виготовлена за народний кошт, за срібло, яке надсилають люди.  На кожен такий орден потрібно 26 натільних хрестиків. Ці нагороди оберігають людину все життя. До цього проекту долучилися 12 країн світу, які надсилають срібло.

Запропонувати кандидатуру  до нагороди може кожен громадянин України, якщо він вважає, що  ця людина є героєм , додає пан Голоднюк. Кожен має право заповнити анкету, яка розміщена у групі «Народний герої України» у соцмережі Фейсбук, надіслати її в Народну раду і номінанта розглянуть. Це вже 12 церемонія нагородження, загалом ордени отримали 170 чоловік. 

- Тернопіль - це колиска патріотизму. Я є членом народної ради і я просив провести церемонію тут, - додає пан Голоднюк.  

Детальніше про номінантів та їх історії читайте у наступних публікаціях 20minut.ua

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 мільйонів 09:02 Ранкові обстріли Дніпропетровщини. Є загиблі та постраждалі, серед яких — діти 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up