В першу чергу мобілізують безробітних, каже військовий комісар Катинський

В першу чергу мобілізують безробітних, каже військовий комісар Катинський
До 20 серпня триватиме шоста черга 3-ї хвилі часткової мобілізації. Акцент у військкоматі роблять на безробітних військовозобов'язаних.

- Згідно з наказом президента України, у нас є планове завдання щодо шостої черги мобілізації, яка менша за четверту чергу, але більша за п'яту, - говорить військовий комісар Тернопільського обласного військкомату полковник Володимир Катинський. - У нас є певні труднощі, оскільки багато людей не розуміють, що треба захищати Батьківщину.

Читайте також: Військовий комісар обіцяє перекривати входи на підприємствах у Тернополі 

Як запевнив військовий комісар, акцент роблять не на тому, щоб забирати людей,які працюють на підприємствах, а призивати безробітних або військовозобов'язаних, які зареєстровані у Центрі зайнятості. 

Відео дня

- Люди таким чином можуть "вбити двох зайців" одним пострілом  - каже пан Катинський. - Вони зможуть захищати країну і вирішити проблему з працевлаштуванням. Проте, якщо ми не виконаємо план, то будемо працювати і по підприємствах.

Щодо обурення людей стосовно вручення повісток на вулиці чи у різних закладах, військовий комісар запевнив, що нічого незаконного в цьому немає.

- У нас не визначено законом, де можна вручати повістку, - пояснює пан Катинський. - Ми маємо право оповіщати людину в будь-якому місці - чи то на вулиці, чи в магазині. І не варто боятись повісток. Те, що всі навколо кричать, що після вручення повістки відразу забирають воювати - це неправда.

Бо повістки вручають повістки для уточнення особистих даних військовозобов'язаного і проходження медичної комсіії. І лише після вияснення усіх деталей, перевірки усіх даних, проходження медкомісії, визначають, людина підлягає призову чи ні, додає комісар. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (17)
  • Анонім

    комісар:

    ...Бо вручають повістки для уточнення особистих даних військовозобов'язаного і проходження медичної комсіії. І лише після вияснення усіх деталей, перевірки усіх даних, проходження медкомісії, визначають, людина підлягає призову чи ні, додає комісар.



    А нащо більше? Зважаючи на невиконаний план, наївно сподіватися на те, що НЕ мобілізують після проходження всього того, що він назвав!!!



    Ось так виглядає таке собі "з'ясування облікових даних"
  • Анонім

    Чекайте є 3 типи повісток тобто: 1. Для уточнення облікових даних .2.Для проходження медкомісії .3) Це повістка на збірний пункт . Якщо викликають на уточнення значить на уточнення але згідно закону про персональні дані люди мають повне право не розголошувати свої персональні дані без дозволу іншим особам . Якщо ж зразу направляють на медкомісію то нехай дійють згідно закону і виписують повістку на медкомісію . Але я наприклад маю повне право відмовитися від медкомісії оскільки згідно закону про Охорону здоровя і конституцію України ніхто не може примусити проходити медкомісію тільки у випадках екстреної медичної допомоги і якщо виникає загроза оточуючим типу туберкульоз .

    Анонім reply Анонім

    Де гарантія ,що під час медкомісії комусь не занесуть якусь інфекцію типу гепатит А,В,С, шкірні хвороби,хвороби ротової порожнини .Військомат це не медичний орган і згідно наказу №402 від 14.08.2008 вони можуть за день опрацювати 50 чолові  ,в цьому ж наказі також написано ,що головний лікар ВЛК робить обхід по вузькопрофільним лікарям ВЛК і дивиться чи  вони готові до оглядів військовозобовязаних ,перевіряє чи є всі засоби для оглядів і таке подібне ,але погодьтесь ,що як можна на око визначити чи інструменти стерилізовані ,де гарантія навіть що стерілізатор нормально виконує свою функцію,а в кабінеті де беруть аналіз крові також немає ніяких гарантій .

    Анонім reply Анонім

    Той жо без роботи сидить і животіє бо та срана держава неспроможна на ніщо крім корупції і поборів якраз дуже щиро і віддано піде захищати таку державу
  • Andriy

    Цим хлопцям (Азову) можна вірити, а до цих "порядних патріотів" дуже багато запитань:

    http://news.liga.net/news/politics/6090877-v_batalone_azov_nazvali_mobilizatsiyu_imitatsiey.htm

  • Анонім

    У нас не визначено законом, де можна вручати повістку, - пояснює пан Катинський. - Ми маємо право оповіщати людину в будь-якому місці - чи то на вулиці, чи в магазині

    Анонім reply Анонім

    ...також законом не визначено, що в Україні війна, а лише АТО--тому на якій підставі "комісарівці" полюють за хлопцями?

    Анонім reply Анонім

    Стаття 19. Правовий порядок в Україні ґрунтується на засадах, відповідно до яких ніхто не може бути примушений робити те, що не передбачено законодавством.



    Органи державної влади та органи місцевого самоврядування, їх посадові особи зобов'язані діяти лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією та законами України.

    Анонім reply Анонім

    Але в вручити по закону можуть тільки ВЖЕ заповнену повістку, з твоїми даними і или., а вони на колінах виписують.  То це як називається?

    David Starr reply Анонім

    Це називається ст.366 ККУ, можна сміло писати заяву у прокуратуру.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:02 Про блуд, зради і церковний шлюб. Отець Олексій Філюк відповідає на гострі питання про сім'ю photo_camera 21:01 На війні загинув захисник з Почаївської громади Віталій Сімора, якого вважали зниклим безвісти photo_camera 20:01 Тернопільські поліцейські отримали нові авто 19:04 У кого можуть вилучити авто, за новим законом про мобілізацію Від читача 08:18 Ефективна співпраця на допомогу людям 18:03 У Тернополі відкрили виставку до річниці першої згадки про місто photo_camera 17:30 Новий закон про мобілізацію: розʼяснення про те, що зміниться 17:05 Скільки коштує орендувати електросамокат у Тернополі: порівняли тарифи та умови photo_camera 16:25 Тернопільська модель, студентка ЗУНУ Маріна Міжонова здобула титул Miss Supranational 15:55 Президент підписав Закон про мобілізацію 15:40 Тарифи підняли, а людей не спитали! Тернополяни скаржаться на управителів будинків 15:10 Помер український письменник та громадський діяч Дмитро Капранов 14:35 Газопостач на Тернопільщині завищував ціни, тепер має повернути майже півмільйона у бюджет 13:55 У Тернополі організовують перший ековелопробіг 13:15 В Тернополі виступить один із найпопулярніших нових гуртів українського шоубізу 100лиця play_circle_filled 12:35 У Тернополі чоловік продавав наркотики під виглядом електронних сигарет 12:01 Яку роботу пропонують в Тернопільському центрі зайнятості 11:30 Чи має шанс 2024-ий рік бути мирним? Що думають українці(ОПИТУВАННЯ) 10:50 ВЛК для людей з інвалідністю: кому треба пройти повторно і кого розраховують мобілізувати 10:15 Рідні полеглих Героїв отримали відзнаки «Почесний громадянин міста Тернополя» photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up