Назвали ціни за вхід у Дністровський каньйон

Назвали ціни за вхід у Дністровський каньйон
Зараз із туристів у Дністровському каньйоні збирають по 4 грн з особи, а пропонують брати по 10 грн. Також є пропозиція по 1 грн доплачувати за кожну добу перебування там. Ввести офіційний екологічний збір та плату за перебування в нацпарку “Дністровський каньйон” пропонують його працівники. Таку думку підтримують і організатори сплавів по Дністру.

Найбільша проблема Національного парку в тому, що він не отримує жодного фінансування від держави, розповів в четвер, 23 квітня, на виїзній нараді стосовно організації комерційної діяльності в Дністровському каньйоні директор парку Михайло Шкільнюк.

 - А щоб організувати туристам хоча б мінімальний сервіс у вигляді столиків, туалетів та постачання водою, необхідні кошти, - каже пан Шкільнюк. - Крім того, необхідно встановити чіткий порядок збору цих грошей, оскільки з місцевого населення, яке там відпочиває, ми брати гроші не маємо права, а туристи не всі згідні платити встановлені зараз 4 грн за перебування в Дністровському каньйоні.

Туристи згідні платити навіть більше, якщо буде за що платити, переконують організатори туристичних турів.

Відео дня

 - Якщо за столиками на стоянках, за якими би мали відпочивати туристи, які справляються річкою, сидять місцеві, то сваритися з ними і виганяти ніхто не буде, - каже організатор сплавів Андрій Кананович. - Однак місцеві не лише не допускають туристів до місць відпочинку, вони ще й страшенно засмічують Дністер, викидаючи туди сміття мішками. Причиною цьому є відсутність вивозу сміття із сіл.

Тому організатори турустичних турів просять представників каньйону проводити з місцевими жителями просвітницьку роботу, аби ті розуміли, що сплави є корисними і для них.

 - Хто заважає місцевим жителям облаштовувати стоянки для тих, хто сплавляється, і брати мінімальні кошти за перебування там туристів? - цікавиться голова комісії з туризму при громадській раді Сергій Гунько. - Є ж люди, які виносять туристам відро вареників. Тобто, це вигідно обом сторонам. А є такі, які з берега закидають човни з туристами камінням, бо це їхня річка, і нікого їм там не потрібно.

В усіх Національних парках вхід давно платний, і ніхто цьому не дивується, кажуть організатори сплавів.

 - Тож збирати навіть по 10 грн за вхід в НПП “Дністровський каньйон” - це цілком виправдана сума, - каже пан Гунько. - Окрім того, можна збирати і за кожну добу перебування в природничій зоні. Скажімо, по тій же гривні. Оплату проводити безготівково для туристичних груп. Ці кошти можна прописати одразу ж у вартість туру. Третім надходженням до бюджету Національного парку мають стати платні екскурсії, які проводитимуть його працівники стежками каньйону.

Коли оплата буде введена, наразі невідомо. Однак працівники Національного парку просять із розумінням поставитись до такого нововведення, бо інакше елементарний сервіс туристам неможливо буде забезпечити.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Анонім

    За канйон - заплати. Згідно даного тексту місцеві позанімають, без права на це доречі, всю придатну для стоянки сушу і теж заплати. За фото біля річки теж заплатити?



    4 грн це не гроші, але люди їдуть на ПРИРОДУ відпочивати, не шукаючи там так званого "сервісу"
  • Анонім

    Не проти такого збору.

    Тільки на які цілі і куди будуть йти кошти?????
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:02 Про блуд, зради і церковний шлюб. Отець Олексій Філюк відповідає на гострі питання про сім'ю photo_camera 21:01 На війні загинув захисник з Почаївської громади Віталій Сімора, якого вважали зниклим безвісти photo_camera 20:01 Тернопільські поліцейські отримали нові авто 19:04 У кого можуть вилучити авто, за новим законом про мобілізацію Від читача 08:18 Ефективна співпраця на допомогу людям 18:03 У Тернополі відкрили виставку до річниці першої згадки про місто photo_camera 17:30 Новий закон про мобілізацію: розʼяснення про те, що зміниться 17:05 Скільки коштує орендувати електросамокат у Тернополі: порівняли тарифи та умови photo_camera 16:25 Тернопільська модель, студентка ЗУНУ Маріна Міжонова здобула титул Miss Supranational 15:55 Президент підписав Закон про мобілізацію 15:40 Тарифи підняли, а людей не спитали! Тернополяни скаржаться на управителів будинків 15:10 Помер український письменник та громадський діяч Дмитро Капранов 14:35 Газопостач на Тернопільщині завищував ціни, тепер має повернути майже півмільйона у бюджет 13:55 У Тернополі організовують перший ековелопробіг 13:15 В Тернополі виступить один із найпопулярніших нових гуртів українського шоубізу 100лиця play_circle_filled 12:35 У Тернополі чоловік продавав наркотики під виглядом електронних сигарет 12:01 Яку роботу пропонують в Тернопільському центрі зайнятості 11:30 Чи має шанс 2024-ий рік бути мирним? Що думають українці(ОПИТУВАННЯ) 10:50 ВЛК для людей з інвалідністю: кому треба пройти повторно і кого розраховують мобілізувати 10:15 Рідні полеглих Героїв отримали відзнаки «Почесний громадянин міста Тернополя» photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up