Військовий комісар розповів, як Тернопіллю не провалити і цей етап мобілізації

Військовий комісар розповів, як Тернопіллю не провалити і цей етап мобілізації
План мобілізації в Тернопільській області виконають, якщо відправлять по одному-двох осіб з кожного села і міста, повідомляє військовий комісар. Другий етап четвертої черги часткової мобілізації розпочався 2 березня.

В першому етапі наша область план мобілізації виконала приблизно на 60%. Військовий комісар Тернопільського обласного військкомату полковник Володимир Катинський неодноразово наголошував, що в списках ухилянтів від армії – понад 25 тисяч чоловіків.

Проте в міліції додають, що далеко не всі ті люди зі списку ховаються. Мовляв, хтось просто не був вдома на момент вручання повістки чи перебуває за кордоном.

-  Власне правоохоронці повісток не вручають, а лише допомагають органам місцевого самоврядування та військкоматам розшукувати тих, хто є в списку громадян, що ухиляються від мобілізації, - розповів на прес-конференції виконуючий обов’язки начальника обласного управління міліції Олександр Богомол.

Відео дня

За останній місяць міліціонери встановили місце перебування шести тисяч тих, хто переховувався від мобілізації, тисяча з них уже отримали повістки.

Також відкрито 39 кримінальних проваджень за статтею 336 – ухилення від призову за мобілізацією, та три за статтею 114-1 – перешкоджання законній діяльності Збройних Сил України та інших військових формувань.

Ми писали, що на Тернопільщині від призову ховаються цілими селами, часом про повістки попереджають і сільські голови.

Водночас військовий комісар уточнює, що за проведення мобілізації відповідають не лише військкомати, а органи місцевої влади.

Читайте також: Що робити, якщо вам прийшла повістка

– Місцевим органам виконавчої влади, за участю органів місцевого самоврядування, підприємств, організацій і установ усіх форми власності слід організувати і забезпечити в установленому порядку, своєчасне оповіщення і прибуття громадян, які призиваються на військову службу, а також прибуття техніки на збірні пункти та у військові частини, – каже полковник Володимир Катинський.

А для виконання плану на цьому етапі достатньо з кожного населеного пункту області відправити до навчальних центрів Збройних Сил та інших військових формувань України одного-двох військовозобов’язаних, повідомив військовий комісар.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (23)
  • Павло

    шкода тільки наших бійців, які постійно ризикують своїм ЖИТТЯМ,  калічаться і тих хто вже ніколи не повернеться додому до матері, жінки і дітей свох...
  • Павло

    Поки вони в Києві патякають і вирішують як бюджетні гроші подерибанити,  ти йди на схід і вмирай. Досить годувати людей обіцянками! Ніхто не хоче вмирати просто так!!!
  • Анонім

    Бачив вчора цього Швеця (тепер знаю, хто це) в "Біосі" - папір і степоери купував, причому дрібним оптом. Так зразу і подумав, що то воєнкоматський - стоїть такий вгодований бичок, акуратненько виголений, вистрижений, напарфумований, в новісінькій формі, врозкаряку, з виглядом "хазаїна жизні". Дійсно, в АТО такому кросавцу нема чого робити. Його діло маленьке - купити 40 степлерів )))))))

    Анонім reply Анонім

    хай пі,,, здує в ато степлери купляє
  • Анонім

    1000  гривнів вдень,як обіцяв брехло президент з контрактом на рік ,із повним матеріальним  забезпеченням .,і можливо я піду,а нє,воюйте самі  в окопах на голодний желудок із .ржавим автоматом  і із своїми котлами

    Anonymous reply Анонім

    чекай опустять гривню - все виплатять по 1000 грн за день
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
17:03 У Чортківській лікарні відкрили оновлене педіатричне відділення photo_camera 16:00 «На одну сироту у світі менше»: Олексій Філюк взяв опіку над 14-річним хлопцем 15:39 Редакція «20 хвилин» долучилася до мережі «Вікно Відновлення». Відбудовуємо країну разом! photo_camera 15:20 Усе для ванної кімнати: огляд магазинів сантехніки Тернополя (партнерський проєкт) Від читача 14:06 Ціни на аналізи в лабораторіях Тернополя. Огляд ринку 15:00 Військовослужбовцю Тернопільського військкомату, якого затримали на корупції, обрали запобіжний захід 14:05 Жителя Чортківщини підозрюють в організації схеми переправлення чоловіків через кордон 13:15 Знімають асфальт та кладуть нову бруківку: на вулиці Торговиці знижують висоту бордюрів play_circle_filled photo_camera 12:46 На «Алясці» чоловік пошкодив чотири автомобілі, припарковані у дворах — поліція play_circle_filled 11:25 Масована атака росії: удару зазнали об'єкти критичної інфраструктури України 11:01 На Тернопільщині через негоду перебої з електропостачанням є у 39 населених пунктах 10:25 У Мінекономіки назвали причини переходу на літній час 09:35 Помер військовослужбовець із Кременецької громади 09:00 29 березня без світла буде одна вулиця в Тернополі 08:00 У Тернополі відновлюють футбольні матчі з вболівальниками 22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up