Віталій Сороколіт переміг (ОНОВЛЕНЕ)!

Віталій Сороколіт переміг (ОНОВЛЕНЕ)!
Тернопільський підприємець добився в апеляції скасування вироку міськрайоннного суду в якому чоловіка визнали винним в несплаті податків. Тепер держава боргує пану Сороколіту майже два мільйони гривень, а головне скінчилось шестирічне відстоювання правди у судах.

Майже півтори години в фінальному судовому слуханні 10 квітня зачитував Віталій Сороколіт колегії з трьох суддів своє останнє слово. В ньому чітко вказував усі фабрикування та підтасовки по кримінальній справі, називав дати та прізвища, говорив про вимагання хабаря та про порушення конкретних законів. Згадав в промові навіть сьогоднішнього мера Сергія Надала, який в минулому був податківцем... Після виступу підприємця суд на дві з половиною години пішов в нарадчу кімнату.

Виступ чоловіка, а також матеріали кримінальної справи в 10-ти томах таки були почуті та побачені суддями. "Скасувати вирок Тернопільского міськрайонного суду, а кримінальну справу повернути прокурору на дорозслідування" – таким був вердикт Феміди. Він став для пана Віталія несподіваним адже чоловік навіть в останньому слові говорив про те, що колегія не хоче побачити грубі порушення та правове свавілля. Вочевидь помилився, бо ж прийняте рішення означає, що чоловік невинен. Щодо справи, то розслідувати там нічого, переконаний пан Сороколіт і стверджує: все зшите білими нитками та на основі сфабрикованих даних.

- Прокуратура в тій справі так наколотила, що мені цікаво бдуе подивитися як там виведуть кінці, - емоційно сказав чоловік після суду.

Відео дня
> Правоохоронці, вважає пан Сороколіт, повинні вивчити усі дані і в кимінальні справі і ті, які вказує сам підприємець. Ті хто вкрав шість років з життя людини та десятки тисяч з бюджету на різні експертизи повинні відповісти перед законом, вважає підприємець...

Рішення суддів присутні в залі, а було біля пів сотні глядачів, сприйняли аплодисментами. Коли слуги Феміди пішли усі почали обіймами вітати Віталія Сороколіта.

- Не кожен може встояти проти злочинної системи, - сказав один з присутніх. - Ще менше людей можуть її перемогти. Задумайтесь людину судили шість років по різних судах, тримали пів року під арештом, проводили обшуки на роботі і вдома, змусили сплатити майже 2 мільйони і все це незаконно тому що не дав хабаря коли вимагали. Я горжусь знайомством з цим чоловіком.

Підприємеця, нагадаємо, судити почали ще в 2008 році за несплату податків. Досі Віталій Сороколіт боровся за свою невинуватість. Довелось йому й посидіти пів року в слідчому ізоляторі за неявку на судові засідання (повістки на своє прізвище при тому він не отримував – авт.) хоча його навіть в розшук не оголошували (це обов'язкова вимога закону). За ці роки людина пережила інсульт і навіть клінічну смерть. Лише за 6 років Феміда "привідкрила" очі...

Коротка історія від Віталія Сороколіта:

З 1998 року я є директором ТОВ «МЕЛВІС». В 2007 році ми уклали контракт на загальну суму 800 тис. доларів США. Це не сподобалося податковій адміністрації Тернопільської області, адже ми «забули» поділитися.

В подальшому посадові особи ДПАУ, не виключено, за вказівкою Надала С.В. (на той час – першого заступника голови ДПА в Тернопільській області), шляхом фальсифікації результатів податкової позапланової виїзної документальної перевірки товариства «МЕЛВІС» та під приводом погроз щодо порушення стосовно мене кримінальної справи, намагались отримати неправомірну вигоду у сумі 400 000 гривень та ініціювали порушення кримінальної справи стосовно особи Сорокаліт В.І. (прізвище фактично схоже на моє, за виключенням однієї букви) щодо умисного ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст.212 КК України.

В березні 2013 року кримінальну справу №1681122 прийняв до провадження суддя Тернопільського міськрайонного суду Свачій І.М. Він оформив протоколи судових засідань по розгляду кримінальної справи стосовно громадянина Сорокаліта В.І., однак в постановах про привід, які були винесені за результатами цих судових розглядів, він вказує особу Сороколіт В.І.

05 серпня 2013 року працівники Тернопільського РВ УМВСУ в Тернопільській області затримали та взяли мене під варту.

На підставі постанови, яка не має юридичної сили, мене утримували під вартою в Тернопільському ІТТ та Чортківському слідчому ізоляторі майже пів року - з 05 серпня 2013 року по 25 січня 2014 року.

07 серпня 2013 року перед відправкою у суд із Тернопільського ІТТ у мене стався інсульт і я був госпіталізований у лікарню.

28 листопада 2013 року в залі судових засідань переніс клінічну смерть.

Конкретні прізвища, порушення, фабрикування на які вказав Віталій Сороколіт в останньому слові до счуду, а також деталі по його справі можна прочитати тут.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (9)
  • Anonymous

    Гарна новина. Але на цьому зупинятись не варто. Людина ,що це пережила може зламати систему, яка досі в дії.
  • Anonymous

    Цікаво чим займається "Мелвіс", і що ж це за контракт у 1998р. на 800 тис. баксів???
  • Anonymous

    Респект. Немає слів.
  • Anonymous

    М О Л О Д Е Ц Ь : готовий кандидат на головного податківця-начальника кру- таможні- : щирі вітання сімьі з премогою
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
14:05 Жителя Чортківщини підозрюють в організації схеми переправлення чоловіків через кордон 13:15 Знімають асфальт та кладуть нову бруківку: на вулиці Торговиці знижують висоту бордюрів play_circle_filled photo_camera 12:46 На «Алясці» чоловік пошкодив чотири автомобілі, припарковані у дворах — поліція 11:25 Масована атака росії: удару зазнали об'єкти критичної інфраструктури України Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 11:01 На Тернопільщині через негоду перебої з електропостачанням є у 39 населених пунктах 10:25 У Мінекономіки назвали причини переходу на літній час 09:35 Помер військовослужбовець із Кременецької громади 09:00 29 березня без світла буде одна вулиця в Тернополі 08:00 У Тернополі відновлюють футбольні матчі з вболівальниками 22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян?
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up