Партнер рубрики Події

Водій 19-ї маршрутки не пустив до салону маму з двомісячним немовлям

Водій 19-ї маршрутки не пустив до салону маму з двомісячним немовлям

Шокована жінка поскаржилась перевізнику та планує подати заяву до управління транспорту. Просить редакцію з’ясувати, чи мав водій право в грубій формі відмовити у перевезенні жінці з візочком. Перевізник проводить внутрішнє розслідування, про результати якого обіцяє повідомити редакцію "20 хвилин".

Жінку з двомісячним немовлятком не пустив до салону водій 19-ї маршрутки.

Більше того: коли вони з чоловіком почали цікавитись даними водія, з’ясовувати, хто є власником маршруту і фотографувати, керманич мало не наїхав на молоду маму. В цей час візок з двомісячною донькою стояв за кілька сантиметрів від дверей транспорту, що почав рух.

Жінка поскаржилась телефоном перевізнику. Той вже взяв пояснення у водія і зараз вирішує, чи каратиме його.

Відео дня
  • Мені часто доводиться їздити з одного кінця міста в інше, - розповіла тернополянка Оксана Витко. – Того вечора ми з чоловіком і двомісячною донькою Анастасією, яка була у візочку, намагались виїхати від «Подолян» на «Дружбу». Досі шоковані…

Інцидент трапився у п’ятницю, 12 серпня, близько 19.40. На зупинці біля «Подолян» стояла 19-та маршрутка. В салоні, кажуть пасажири, ще були вільні сидячі місця. Чоловік Оксани підійшов до водія, попросив, щоб відчинив задні двері. Не чекаючи відповіді, пішов до візка, аби занести його у салон. У той час водій почав кричати, мовляв, це тобі не вантажне таксі, пригадує жінка.

  • Я зайшла до салону, перепитала, чи може він відчинити двері, - пригадує тернополянка. – І почула знову: «Це тобі не вантажне таксі  – склала раму, люльку на руки, дитину теж – тоді можеш їхати". Чоловік знову зайшов в салон, почав уточнювати, чому ми не можемо занести візок до салону, коли є купа вільного місця. У відповідь почули нецензурну лайку.

Жінка пригадує, як намагались з’ясувати прізвище водія і перевізника. У слід водій лише кричав. Тоді молода мама стала перед транспортом, аби хоч номери сфотографувати. Помітила держномер: ВО 3521 В. В цей час водій натиснув на газ. І величезна машина поїхала на жінку, яка стояла перед маршруткою.

  • Візок з донькою в цей час стояв біля дверей – буквально в кількох сантиметрах від маршрутки, - з жахом пригадує жінка події того вечора. – Мій чоловік вистрибнув з транспорту, що рушив, аби впіймати візок.

Наступного дня молода мама зателефонувала до диспетчера фірми-перевізника, де розповіла про інцидент. На тому кінці дроту жінці поспівчували, вибачились та пообіцяли провести розмову з водієм.

  • Мені часто доводиться їздити, тепер з дитиною, - каже пані Оксана. – В той раз я була з чоловіком, а наступного разу можу бути сама. Хотілось би знати, чи водія покарали, чи наступного разу я стоятиму з візком і переді мною знову закриють двері. Якщо такі правила – будемо знати і складати візок. Допоможіть розібратись.

Директор ТОВ «Менс-Авто» Андрій Намака пояснив, що з водієм вже спілкувались, пояснення той написав. Але рішення щодо покарання поки не прийняте. Проте результат буде найближчим часом.  

В приватній бесіді з перевізниками ті припускають, що водій справді міг не пустити пасажирів з візком. Але лише в тому випадку, коли візок великогабаритний, а в салоні повно пасажирів. Як стало нам відомо з власних джерел, саме це і пояснював водій 19-ї маршрутки керівництву: мовляв, у салоні було багато людей і він не мав куди з візочком брати. Виходить - слово водія проти слова пасажирів. На фірмі, як нам вдалось з’ясувати,  водій працює не один рік, досі зауважень до виконання ним службових обов’язків не було.  

Молода мама планує також звернутись зі скаргою до управління транспорту і зв’язку. Та просить журналістів з’ясувати, чи мав право водій відмовити їм у перевезенні. Ми переадресували питання до фахівців управління транспорту і зв’язку. 

Коментар

Ігор Мединський, начальник управління транспорту, комунікацій та зв’язку міськради: - У подібних випадках пасажир повинен звернутися зі скаргою до управління транспорту, комунікацій та зв’язку міської ради. Після отримання скарги буде проведене службове розслідування на предмет встановлення вини водія. А за недотримання правил перевезення пасажирів на водія чекає суворе покарання.

Даний випадок кваліфікується як відмова у наданні послуги, тому потрібно провести службове розслідування. Його проведемо після звернення жінки.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (72)
  • Злобний Троль

    Скільки висеру в коментах... Давно так не сміявся.   А ще пропоную обговрити відстріл бродячих собак в сусідній темі.
  • Цісик Надія

    Наше суспільство не те що не хоче йти вперед до чогось кращого, а навпаки повертається до дикості і абсурду..Люди в чому винне те дитя, що ми не маємо відповідного сполучення транспортного...всі дуже закони знають а людський фактор де подівся?????.я сама мама з малою дитиною і не раз приходилося від універсам йти пішки на дружбу чи східний.  Завжди старалася не створювати незручності іншим.  Але якщо якась бабка мені буде пояснювати що я її сумки притискаю то терпіти не буду чи водій скаже що тролейбуси ходять...а в той тролейбус як пропхатися якщо туди ж футболять всіх пеніонерів...а тим більше якщо погодні умови не дозволяють...яка жінка буде складати коляску з якої потрібно у той момент викинути цілу купу речей..(пеленку, коцик, бутилочку,..і т.д)правильно обвішайся сумками дитину в руки візьми і коляску зложи...а чим складати зубами..а що робити коли коляска важить 16 кг і більше(легші коляски при наших дорогах просто не витримують)..... звичайно найлегше накинулися на жінку..а так як мені сказав один водій "подивись на кого ти похожа..погуляй пішки може похудаєш..."звичайно наші водії кращі фітнес тренери та лікарі.....наша молодь виражається про дітей як про непотріб, але пройде мало зовсім часу і всі пройдуть ту школу..де і в поліклініці без черги до року і в маршрутку бо треба годувати і як на 860 грн місяць дитину прогодувати.....мало хто мене підтримає але багато зрозуміє.....вибачте за орфографія..набаліло

    Юрій Марчук reply Цісик Надія

    Невже є нагална потреб подорожувати з дитиною від Універсаму джо східного і Дружби, чи може до парку доїхати каляскою і вернутись додому.
  • Цісик Надія

    Наше суспільство не те що не хоче йти вперед до чогось кращого, а навпаки повертається до дикості і абсурду..Люди в чому винне те дитя, що ми не маємо відповідного сполучення транспортного...всі дуже закони знають а людський фактор де подівся?????.я сама мама з малою дитиною і не раз приходилося від універсам йти пішки на дружбу чи східний.  Завжди старалася не створювати незручності іншим.  Але якщо якась бабка мені буде пояснювати що я її сумки притискаю то терпіти не буду...а тим більше якщо погодні умови не дозволяють....яка жінка буде складати коляску з якої потрібно у той момент викинути цілу купу речей..(пеленку, коцик, бутилочку,..і т.д)правильно обвішайся сумками дитину в руки візьми і коляску зложи...а чим складати зубами..а що робити коли коляска важить 16 кг і більше(легші коляски при наших дорогах просто не витримує)..... звичайно найлегше накинулися на жінку..а так як мені сказав один водій "подивись на кого ти похожа..погуляй пішки може похудаєш..." звичайно чоловік краще розу
  • Олег Кубіцький

    У ЗАКОНІ УКРАЇНИ ПРО ТРАНСПОРТ ЧОНИМ ПО БІЛОМУ НАПИСАНО, ЩО ПАСАЖИРИ ДО  ГРОМАДСЬКОГО ТРАНСПОРТУ ВХОДЯТЬ ЧЕРЕЗ ЗАДНІ ДВЕРІ , А ВИХОДЯТЬ ЧЕРЕЗ ПЕРЕДНІ, МАМА ПОВИННА БУЛА ВИКЛИКАТИ ПОЛІЦІЮ ДО ЗЛОВМИСНИКА!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
08:05 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up