Біля ринку хочуть розвантажити вул. Живова, забравши звідти автостоянку

Біля ринку хочуть розвантажити вул. Живова, забравши звідти автостоянку
Біля тернопільського автовокзалу планують упорядкувати рух транспорту та розвантажити вулицю Живова.

Відповідне рішення затвердили на засіданні виконкому 21 жовтня.

- На вул. Живова дуже велика кількість маршрутів громадського транспорту, також багато машин приїжджає на ринок, -  в результаті утворюється транспортний хаос, - каже заступник міського голови Владислав Стемковський. - Інтенсивність руху транспорту велика, навантаження колосальне і це призводить до того, що не 
залишається вільної смуги. Буває так, що ставлять буси перпендикулярно до тротуарів і цей бус довжиною 5-6 метрів практично перекриває дорогу і створює аварійну ситуацію. 

Взагалі на цій вулиці дуже повільний рух, продовжує пан Стемковський. Особливо в базарні дні. Тоді проїхати ділянку 500 метрів можна за 10-15 хвилин. 

- Ми впорядкували вул. Шептицького, розігнали там стихійну торгівлю і там є місця для стоянки, - каже співрозмовник. - Тому зараз ми замовили зміну організації дорожнього руху на Живова. І в тій ділянці взагалі хочемо забрати автостоянки, щоб покращити дорожній рух. Але без допомоги ДАІ ми нічого зробити не зможемо. Там будуть стояти відповідні дорожні знаки про те що і зупинка, і стоянка заборонені.

Тим, хто приїхав на ринок, пан Стемковський радить зупинятися на вул. Шептицького, - там є багато місця для автостоянок.

- Не обов’язково ставити машину поряд з тим місцем, де ви хочете щось купити, - каже він. - Цілком нормально пройтися декілька метрів туди, де є стоянка. - Зараз ми будемо узгоджувати систему дорожнього руху з ДАІ та змінювати знаки та розмітку. 

 

Відео дня

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (9)
  • тойво

    Забрати зупинку з ринку!.Є ж велика зупинка через 300метрів біля автовокзалу.

    і заборонити стоянки по двох сторонах Живова.
  • Олег Фостяк

    Перш за все це незаконно. Усі збудовані там об’єкти мають мати стоянки на віддалі до 400 м від входів в приміщення, а для інвалідів на віддалі до 50м. Про те, що влада перейшла закон та норми на цій нещасній території говорили усі архітектори.  Забудова цих вулиць є яскравим прикладом колосальної корупції в Тернополі за кілька останніх років, в галузі будівництва. У 2004 році я проводив розрахунок потреби площі під необхідні за нормами стоянки транспорту. Тоді третину площі ринку слід було віддати під стоянки транспорту. Проте тоді щільність забудови території ринку була в десять разів менша. За проектом реконструкції вулиць Живова та Митрополита Шептицького, який був затверджений рішенням міської ради, і досі обов’язковий  до виконання, було прийняте непросте рішення розмістити стоянки вздовж видавництва Збруч, як компроміс , але площ все одно не вистачало.  Недавно, всупереч усій містобудівній документації, забудували стоянки та частину парку «Топільче» ринком, знову ж не передбачивши потрібні стоянки. Але зневажати голос громади, Закони України та свої рішення для міської влади стало правилом. Виправити злочин влади можна зараз тільки за рахунок колосальних коштів громади збудувавши надземні або підземні стоянки автотранспорту, хоча підземні, враховуючи високий рівень грунтових вод майже нереальні, але мабуть це єдиний вихід. На віддалі 400 м немає жодних територій потрібної площі для розміщення таких стоянок окрім решти території гідропарку «Топільче», а ще рік тому частково питання можна було рішити на місці тепер гуртового овочевого  ринку. Наше місто не може розвиватись тільки задовольняючи корупційні інтереси кількох осіб, тому зараз вибір за громадою яка покаже свою зрілість і вибере шлях годувати корупціонерів за їх планами чи сама буде керуватиме містом для майбутніх поколінь.
  • Anonymous

    та внас так, бо не має ніякої культури, ні у водіїв ні тих же самих базарників а ні у пішоходів, кожен думає за свою с...у, не думають що буде завтра, такий безлад і на базарі і у дворах житлових будинків, і чому контролюючі органи нічого не бачуть...
  • Анонім

    Цікаво,чим керувалися розробники нового проекту руху громадського транспорту,пускаючи нові маршрути через ринок.Написано ж чорним по білому:в корках там можна пів дня стояти в базарні дні.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
10:50 У Ланівцях зустрічатимуть кортеж «На Щиті»: загинув Герой Василь Друзюк 10:10 В Україні прогнозують зростання зарплат. Кому на нього розраховувати 09:30 18 квітня світло вимикати не будуть, але ситуація може змінитись 09:00 У Чорткові підняли тариф на воду Від читача 09:22 У конструктивній співпраці – ефективна робота 08:00 На Тернопільщину йде похолодання 22:05 На Тернопільщині 18 квітня вводять в дію графіки обмеження енергопостачання для окремої групи підприємств 22:00 Погрожував вбивством, отруїв собаку і підкинув наркотики — на Тернопільщині родичі не можуть поділити хату 21:02 Двотижневий фестиваль «Великодні мотиви» стартував у Тернополі (ФОТОРЕПОРТАЖ) photo_camera 20:00 З висоти пташиного польоту: розвідник розповів, як розквітають «Піони» і «БУКи» у вогні артилерії 19:02 Ніхто не скаржився на витік газу, а він був: скільки нарахують в третій платіжці за перевірку мереж 18:30 Біля дамби Тернопільського ставу висадили катальпи 17:50 На вісьмох вулицях «Нового Світу» 18 квітня не буде води 16:30 «На гарячому» затримали чоловіка, який за $ 12 000 обіцяв домовитися з ВЛК Тернопільського військкомату 16:05 Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів (пресслужба Тернопільської міської ради) 15:53 «Поділили на «своїх» і «чужих»? Переселенка з Харкова скаржиться, що синові не видали книги в бібліотеці 15:45 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 17 квітня 15:30 Сім’я полеглого воїна Миколи Пителя пожертвувала дзвін для храму play_circle_filled 14:48 На Тернопільщині розшукують чоловіка з Бережан 14:07 Удар по Чернігову: 14 загиблих, 61 людина постраждала play_circle_filled photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up