За скаргою тернополянки на дитяче інфекційне відділення проводять перевірку

За скаргою тернополянки на дитяче інфекційне відділення проводять перевірку

Мама описала в інтернеті свої неприємні враження про інфекційне відділення міської дитячої лікарні у Тернополі. Через це міськрада проводить службову перевірку

Обдерта фарба на дверях та підвіконнях, неохайні санвузли, в страшному стані стіни, меблі та підлога,  – такі умови побачила в одній із палат інфекційного відділення міської дитячої лікарні на вул. Купчинсього тернополянка, яка потрапила туди з маленькою донечкою. Жінка зробила фото умов у палаті, де лікують маленьких дітей, та розмістила їх у рубриці «Новини від читачів» на сайті 20minut.ua. За декілька днів публікація читачки отримала резонанс серед користувачів сайту та набрала майже сотню коментарів.

Під час дискусій одні люди погоджуються з мамою та розповідають власні історії, як вони стикалися з тим самим. Інші ж навпаки пишуть – що в такій ситуації треба виставляти пріоритити, що важливіше – здоров’я дитини чи умови у палаті.

Зробила фотозвіт

Відео дня

Ось що написала тернополянка Марія (прізвище редакції відоме – прим. авт.) :

«Хочу поділитись з вами своїми враженнями, як я 25 червня потрапила з дитиною в інфекційне відділення на «Сонячному». В дитини була висока температура, "швидка" не змогла поставити точний діагноз, і ми змушені були погодитись на госпіталізацію. І от дивіться, куди ми потрапили. Фото говорять самі за себе. Про ті хвилювання, які я пережила за дитину, розповідати не буду, і так розумієте, сходила з розуму... Але ще більшого шоку дістала, коли зайшла у палату! Палата - це надто гучно сказано! Це хлів, а не палата. Словом, дивіться фотозвіт. Люди добрі, в яких жахливих умовах лікують наших діток, маленьких, трохи більших і зовсім малесеньких! Врешті нам поставили діагноз ангіна і сказали, що лікуватись потрібно буде днів 5. Я написала відмову і поїхала додому. Ангіну можна вилікувати і вдома. Але весь той час, що там була, я плакала і за дитину і за те, куди ми потрапили».

Робити ремонт нема змісту

Прокоментувати ситуацію ми звернулися до начальника відділу охорони здоров’я міськради Ростислава Левчука.  Він повідомив, що вже знає про скаргу тернополянки та за її публікацією проведе службову перевірку.

- Ми виділяли раніше певні кошти на ремонти і хочемо з’ясувати,  де саме такі умови, чи в тих палатах, на які ми виділяли кошти чи це ще старіші фотографії, - каже посадовець.

Ростислав Левчук додає, що у Тернополі завершують реконструкцію інфекційного відділення у лікарні швидкої допомоги на вул. Шпитальній, яке розраховане на дітей та дорослих.

- До кінця літа ми плануємо здати новий відремонтований корпус, тому вкладати додатково кошти у інфекційне відділення на «Сонячному» масиві немає змісту, бо ми в минулі роки там робили ремонт, - каже пан Левчук. – Інфекційне відділення лікарні швидкої допомоги буде для дорослих та дітей. Для міста не треба два відділення, якщо ми робимо реконструкцію, то буде єдине інфекційне відділення, а в перспективі, можливо, і єдина інфекційна лікарня.

Шукають благодійників

Завідувач інфекційного відділення Тернопільської міської дитячої комунальної лікарні Ольга Дивоняк розповідає, що у відділені за кошти міського бюджету зроблено ремонт всіх палат на першому поверсі та однієї палати на 2-му поверсі.

- Було заплановано ремонт  2-го поверху інфекційного відділення, але початок ремонтних робіт відтерміновано, ймовірно, в зв’язку з нестачею коштів, - каже вона. - Хочу нагадати , що дитяче інфекційне відділення в даний час знаходиться в приміщенні, побудованому за типовим проектом інфекційного відділення,  - розраховане на 50 ліжок, має в своєму складі 17 боксів та напівбоксів, кожен з яких розрахований на трьох хворих. В кожній палаті є санвузол з туалетом, ванною. Встановлено бойлери для подачі гарячої води.

За останні роки відділення отримано зручні функціональні ліжка зі шпиталів західної Європи завдяки гуманітарній допомозі організованій благодійником  Володимиром Костишиним,. Але ще є нагальна потреба поповнити  приліжкові тумбочки, палатні шафки для одягу пацієнтів, крісла, додає Ольга Дивоняк. Як каже вона, у відділенні великий потік хворих як у літній так у зимовий періоди,  тому що тут приймають дітей із області та міста з різними інфекційними патологіями. Фактично протягом тижня у відділення поступає 38-50 хворих. Особливістю роботи відділу є те, що в одну палату не можна класти дітей з різними інфекційними хворобами, наприклад кашлюк з вітряною віспою, чи  гостру кишкову інфекцію з вірусним гепатитом. Тому відділення може бути не заповненим по кількості дітей, але кожна палата буде зайнята пацієнтами, яких не можна об’єднати в одному боксі.

- Я з розумінням ставлюся до тих батьків, які скаржаться на неналежні умови перебування у відділенні та викладають інформацію на загал, - каже пані Дивоняк. - Ми докладемо всіх зусиль, щоб вилікувати Ваших дітей. А для покращення умов перебування хворих у відділенні та поліпшення якості надання їм допомоги, медперсонал інфекційного відділення просить міську владу виділити кошти  для  продовження ремонту у відділі та придбання нових меблів. Прошу відгукнутись людей доброї волі, які мають змогу допомогти відділенню поновити меблі, подушки, ковдри,  білизну тому, що ці речі дуже швидко зношуються.

 

 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (6)
  • Анонім

    інфекційна лікарня в центрі міста???? і для дорослих і для дітей???? ОПЛЕСКИ!!!!!!!
  • Анонім

    Украина по результатам 2015 года заняла второе место в мире по коэффициенту смертности. Об этом сообщает портал glavcom.ua, ссылаясь на данные Центрального разведывательного управления США. Общий коэффициент смертности в Украине составил 14,46 человек на 1000 населения. Обойти украинцев в этом антирейтинге смогла лишь африканская страна Лесото, где коэффициент смертности достиг 14,89.
  • Anonymous

    державна медецина ... ви як думали , що платете то лікарям в кішеню
  • Анонім

    мене від слів "перевірка" або "службове розслідування" вже аж НУДИТЬ!!!! ваші перевірки нічого не дають!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! РЕМОНТИ робіть а не перевірки!!!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
09:00 29 березня без світла буде одна вулиця в Тернополі 08:00 У Тернополі відновлюють футбольні матчі з вболівальниками 22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up