Замість заробляти на туристах, тернопільський інфотурцентр заробив лише борги

Замість заробляти на туристах, тернопільський інфотурцентр заробив лише борги
Питання про закриття КП «Туристично-інформаційний центр Тернополя» та звільнення його директора поставив міський голова.

Діяльність комунального підприємства обговорювали під час засідання виконкому міськради 10 лютого, коли директор підприємства Юрій Ваврух представляв фінансовий план. Як виявилося, інфотурцентр зовсім не прибутковий. Більше того – підприємство в боргах. Нині його борг щодо зарплати перед працівниками, який тягнеться ще від 2013 року, становить 125 тис грн, до кінця 2016 року, його обіцяють скоротити до 40 тисяч. Зрештою, нині у підприємстві залишився лише один його працівник – директор, до того працівників було четверо. 

Зауважимо, що проблеми з «Туристично-інформаційним центром Тернополя»  тривають не перший рік. Це підприємство перебуває під опікою управління стратегічного розвитку міськради. З грудня 2014 року у підприємстві призначили нового директора Юрія Вавруха. До того, підприємство довгий час не працювало через поганий менеджмент, розповідав раніше 20minut.ua  начальник управління стратегічного розвитку Юрій Дейнека. Зауважимо також, що наші читачі вже тоді мали претензії, що у наметах інфотурцентру грають настільні ігри та продають іграшки, а жодної інформації про туристичну привабливість міста не подають. За словами пана дейнеки, комунальне підприємство визначене організатором всіх свят на Театральному майдані.  На його балансі є дерев'яні будиночки, з яких торгують святковим крамом, та намети.  Комунальне підприємство здає ці будиночки в оренду підприємцям, про це були підписані угоди. Намети теж здають в оренду. 50% коштів, отриманих від оренди будиночків та наметів, йдуть до міського бюджету, друга половина – на підприємство. 

Втім, як виявилося, інфотурцентр зовсім нерентабельний. На питання міського голови та його заступника Леоніда Бицюри, чим ще займається підприємство окрім того, що здає в оредну намети та будиночки, директор відповів, що більше нічого вони не роблять.

- До нас їдуть туристи. Де футболки, де магніти, де значки?  - запитує Леонід Бицюра. - Це комунальне підприємство не по будиночках, а по туризму. В нас є програма розвитку туризму. Ви мали туристів водити, символіку їм продавати. Що ви зробили?
- Скільки ви заробили під час святкування Дня міста? - запитав Сергій Надал.

Директор Юрій Ваврух відповів, що все це було складно зробити через заборгованість по зарплаті, через що підприємство не могло повноцінно працювати. 
Окрім того, міський голова також нагадав пану Вавруху, що він мав доручення поїхати до міст-сусідів і подивитися, як там працюють такі підприємства, приміром до Львова. Проте і цього він не зробив. 

Врешті, члени виконкому вирішили провести на підприємстві внутрішню перевірку і ставити питання про звільнення керівника. 

Відео дня

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
12:18 Посмертно семеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вона вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) Від читача 11:51 День кар’єри в ЗУНУ: крок у професійне майбутнє 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 мільйонів 09:02 Окупанти вдарили по багатоповерхівці в Дніпрі. Є загиблі, серед них — дитина 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області 22:01 «У ногу прилетів осколок боєприпаса»: 47-річний захисник з ампутацією проходить реабілітацію у Тернополі 21:03 Мрію повернутия до Тернополя: де зараз американський співак який виступав у центрі міста play_circle_filled photo_camera 20:01 У Тернопільському музеї влаштували Великодню майстерню photo_camera 19:00 По 15 років тюрми присудили трьом депутатам держдуми 18:15 На «Дружбі» ремонтують аварійні сходи: що змінилося? 17:33 Як в Україні буде відбуватись мобілізація ув'язнених. Пояснює юрист 16:50 Неймовірні магнолії та сакури розквіли в Кременецькому ботанічному саду. Як туди дістатись photo_camera 16:10 У Тернополі засудили екскерівника податкової та його сина, які вимагали 40 тисяч доларів неіснуючого боргу 15:35 В Україні презентували законопроект про відбудову та відновлення 14:53 Видання «20 хвилин» на мапі рекомендованих медіа в Україні. Читайте лише перевірені факти! photo_camera 14:30 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 14:17 На Тернопільщині — штормове попередження
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up