Партнер рубрики Події

Знайшли тіло хлопця, який у неділю випав із катеру

Знайшли тіло хлопця, який у неділю випав із катеру
Знайшли тіло хлопця, який днями випав із катеру
Чотири дні працівники рятувально-водолазної служби Тернопільщини шукали тіло 25-річного Віталія, який випав з теплоходу "Герой Танцоров" і потонув. Трагедія сталася у неділю, 31 серпня.

- Екіпаж теплоходу не зафіксував місця, тому водолази працювали фактично навпомацки, - каже начальник обласної рятувально-водолазної служби Василь Козак. - Днище озера дуже замулене. Видимість - нульова. З понеділка ми відпрацьовували кожен квадрат Ставу. Водолаз занурювався у воду, але безрезультатно...
Сьогодні, 4 вересня, тіло загиблого виплило на поверхню, додає пан Козак. Течією його віднесло майже до “Маяка”. Наразі біля Ставу працюють оперативники.
Поспілкувавшись із рідними потопельника, журналісти 20minut.ua дізналися, що, коли Віталій випав у воду, ніхто з присутніх на борту теплохода не кинувся його рятувати. Члени екіпажу кидали тільки рятувальні круги та мотузку. Поки розвертали судно, було вже запізно.
- У Віталія були судоми, він ніколи незаходив у воду більше, ніж до пояса, - із розпачем каже мама Олена. - Тому він не міг допливти навіть до того круга. Такий біль проймає серце... Віталій був дуже роботящий. Без батька тепер залишився його чотирирічний синочок.
Жінка наголосила, що її родина збирається подавати до суду на власників та працівників теплоходу щодо недбалого ставлення до своїх обов'язків, які, зрештою, призвели до смерті її сина.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (30)
  • Ірина Ноженко

    Як жаль, що не врятували людину. Сподіваюся там їхали тільки жінки і дівчата, бо щоб жоден чоловік не кинувся рятувати людину за бортом, в голові не вкладається!!! не такий вже той плавзасіб високий, щоб боятися стрибнути у воду. чи наші люди з цукру? хоча мене це не дивує. на мою подругу колись кинувся пес, то зі всієї зупинки жодна людина її не захистила, а це 20-30 чол. і після цього смішно робити експерименти типу "Людині погано".
  • Бандерівка

    Самогубець він чи просто випадково випав з катера АЛЕ на борту судна масса народу...невже не знайшлося 2-3 чоловіків щоб кинутися рятувати????????  кинути якийсь канат чи коло....я не знаю всіх цих правил порятунку АЛЕ ХЛОПЦЯ МОЖНА БУЛО Б ВРЯТУВАТИ якби екіпаж знав ці правила...якби на судні були потрібні речі для порятунку!!!!!!! на борту катерА ЛЮДИ ЯКІ АБСОЛЮТНО НЕ ЗНАЮТЬ ЯК ДІЯТИ В НАДЗВИЧАЙНІ СИТУАЦІЇ а вони доречі перевозять ДІТЕЙ!!!!!! БАЙДУЖІСТЬ ЛЮДЕЙ + НЕКОМПЕТЕНТНІСТЬ ЕКІПАЖУ=СМЕРТЬ ЛЮДИНИ
  • микола

    Шановні читачі, автор статті, рідні загиблого тощо... хочу додати факт, який являється відповіддю на "ніхто з присутніх на борту теплохода не кинувся його рятувати. Члени екіпажу кидали тільки рятувальні круги та мотузку. Поки розвертали судно, було вже запізно."

    Отож, всі, хто вважають, що варіант "кинутися рятувати" може розглядатися/можливий/припускається (напевне під розумінням СТРИБНУТИ У ВОДУ ЗА ПОТОПАЮЧИМ) ви глибоко помиляєтесь у своєму такому твердженні. Поцікавтесь будь-ласка правилами, де чітко вказано, що подібні дії були б кардинальним праворорушенням з сторони екіпажу чи навіть будь-яких інших пасажирів, які б це намагались зробити задля порятунку людини у воді за бортом.

    Зрозумійте, члени екіпажу прогулянкового теплоходу - не рятувальники, вони відповідають лише за судно на воді і пасажирів на борту нього, а всіх, хто потрапив за борт лише намагатись врятувати за допомогою офіційних бортових засобів порятунку - рятувальне коло, кінець Александрова (ЦЕ РАЗ);

    А пірнати чи стрибати (взагалі категорично забороняється в жодному випадку!) з борту у воду може становити і велику небезпеку для всього судна, також являтиметься порушенням правил ТБ, такого немає в жодних інструкціях (ЦЕ ДВА);

    Тому попросту не люблю читати маячні. Якщо пишите, пишіть хоча б як є, процитуйте правила, підійдіть на теплохід, поцікавтесь "чому ніхто не міг стрибнути"...

    КРІТ reply микола

    пане микола, що за нісенітницю ви пишете? а де людяність, де здоровий глузд? чому це пірнати чи стрибати з борту у воду може становити велику небезпеку для всього судна?????? брєд....

    Тарас reply микола

    Це маразм, що ви тут пишете. Там що тільки одна людина з екпажу була на борту? Тільки один матрос? Техніки безпеки - ніякої! А якби, не дай Бог, дитина впала, тоже б ніхто не кинувся рятувати?

    Не така там велика висота, щоб можна було стрибнути і врятувати людину. А так всі подивилися і попливли додому спати. Може, загибоий і винен в тому, що поводився необережно. Але все ж. Врятувати людину можна було. Двом-трьом чоловікам. Які правила? Про що ви говорите? Навіщо взагалі той теплохід, якщо там нема ніякої безпеки?! Тільки ціну за проїзд піднімати!

    Ната reply Тарас

    "Які правила? Про що ви говорите? Навіщо взагалі той теплохід, якщо там нема ніякої безпеки?! " - тому і трапилась трагедія - нехтування правил безпеки, сама неодноразово каталась на цьому судні, поручні високі, через них неможливо просто так перевалитись. Ну не можна все навкруги закувати гратами, бо деякі індивіди вважають що правила безпечної поведінки написані не для них.

    Тарас reply Ната

    Певно, родичка когось із екіпажу?! Або сам там була і нічо не зробила. а відписує для виправдання себе

    Ната reply Тарас

    Тарас, мені немає чого виправдовуватись - на судні в той момент не була, ні з ким з екіпажу я навіть не знайома, просто написала свої думки з приводу даної трагедії, так само як і ви, але ви чомусь клято не хочете сприймати іншу точку зору.

    КРІТ reply Ната

    ну, порушив він правила безпеки і що? а може він самогубець?

    рятувати потрібно у любому випадку.

    Якщо людина топиться просто на воді, то більшість допомагають, рятують. А тут із кільцем і не спробувати...

    Ната reply КРІТ

    Ну якщо це три метри від берега, і допомагає більшість то можна й ризикнути, а посередині ставу стрибати у воду за потопельником немаючи навиків порятунку людини на воді це справді самогубство.

    КРІТ reply Ната

    звісно, коли більшість, то і я. А якщо ніхто, то і я не буду. Брєд...
  • Марчевський Антон

    Дуже шкода хлопця, дитина залишилась напівсиротою...



    Але є правила, яких потрібно дотримуватись. Їх порушення, найімовірніше, й призвело до трагедії. Є інформація (а інших версій я не чув), що хлопець самовільно виліз на лавку і сів на поручень, не втримався і через це впав у воду. Якщо так дійсно було, то це є прямим  порушенням п. 3.2 "Правил поведінки пасажирів на пасажирських теплоходах річкового флоту": http://cs540109.vk.me/c7006/v7006621/f4d0/WzuBWINb-jY.jpg



    Заходячи на теплохід, пасажир автоматично приймає ці правила - вони розвішані на обох суднах при вході.



    На теплоходах створені всі умови для безпечних круїзів. Просто так через паркани не випадеш, їх висота відповідає нормам - 110 см. Проте нерідко я бачив, як деякі пасажири вилазять на поручні заради ефектного селфі. Матроси підходять і роблять зауваження. Але у випадку із загиблим якщо його не встиг зловити його товариш, який був із ним або хтось інших із пасажирів, то зрозуміло, що матроси фізично не встигли би підбігти і зловити його.



    Запам'ятайте: теплохід - не машина. Його неможливо моментально зупинити. Він по воді йде, як по маслу. Попри його невелику швидкість (~15 км/год), до повної зупинки він пройде ще кілька десятків метрів.

    Щодо дій екіпажу. Їм категорично заборонено покидати судно з пасажирами. Вони в першу чергу несуть відповідальність за тих, хто на борту. Якщо людина опинилася за бортом, то максимум, що, згідно регламенту, вони можуть зробити - це кинути рятувальні кола та рятувальний кінець Александрова. Матрос не має права своєю відсутністю (якщо стрибне у воду) ставити під загрозу безпеку пасажирів, що перебувають на судні. Бо якщо потопельник потягне за собою на дно матроса, капітана однозначно посадять на чималий термін.



    Матері загиблого можна лише висловити глибоке співчуття. Сам знаю, що таке втратити рідну людину. Але на те, що суд покарає членів екіпажу теплохода, я б не радив сподіватися. Вони мають чималий досвід, і не раз траплялися аналогічні ситуації, які, на щастя, закінчувались благополучно: потопельник хапався за рятувальне коло і його витягували на судно.



    Це все я написав згідно тієї інформації, якою я наразі володію. Можуть бути факти щодо трагедії, які мені невідомі. А останню крапку поставить суд.

    КРІТ reply Марчевський Антон

    Антоне це все правила, але бувають і винятки. І заради людського життя можна і порушувати їх це перше. А друге - скажіть будь ласка чому потопельник має потягнути ДОСВІДЧЕНОГО (добре плаває) і з рятувальним колом матроса??? Плюс, якщо вони мають рятувальні кола - значить така ситуація передбачається, то і повинні мати б жилети. І тоді точно не втопиться бідолашний матросік.



    Ладно, це все слова... А хлопця потрібно було рятувати...

    Соня reply Марчевський Антон

    Скажіть, будь ласка, якими саме правилами заборонено рятувати людське життя?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
10:50 Померла почесна громадянка Бережан Ярослава Мазурак 10:10 25 квітня на двох вулицях у Тернополі не буде води 09:30 Воював з окупантом майже два роки: Збаразька громада втратила захисника Ігоря Войціховського 09:02 У Тернополі «вар'яти» презентують нову гумористичну програму Від читача 13:35 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 08:02 Чому чоловіків обмежили в консульських послугах і коли їх відновлять 22:04 У поминальні дні не варто залишати на гробах паски і яйця. То що потрібно померлим, пояснюють священники 21:01 Віктор Павлік побував в рідній Теребовлі і поскаржився на... міст photo_camera 20:00 Теплиці, майонез і дитячий клуб: історії трьох бізнесів, які переїхали на Тернопільщину play_circle_filled photo_camera 19:30 24 квітня у мікрорайоні «Пронятин» не буде води 19:03 Вісім років судиться з поліцією: тернополянин вимагає покарання для патрульних та компенсації photo_camera 18:06 Таксі у Тернополі: порівняли тарифи різних сервісів виклику авто photo_camera 17:20 У бучацькій школі діти били та цькували однолітків. Хто понесе відповідальність 16:40 Заснував сімейну майстерню дронів та допомагає ЗСУ: історія 21-річного тернополянина 16:05 Чи будуть в Україні додаткові вихідні на Великодні свята 15:28 Із 23 квітня тернополянам можуть вимикати світло у «пікові» години 14:55 Біля Тернополя зіштовхнулися автобус та бус: є постраждалі 14:40 У Тернополі віддали честь полеглому Героєві під час руху колони «На щиті» (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera 14:15 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 13:36 Тернополянин зняв в оренду неіснуюче житло. Як дізнатись чи квартира, яку ви знайшли — реальна
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up