Спортсмени з США та Європи розпочали перегони на тернопільському Ставі

Спортсмени з США та Європи розпочали перегони на тернопільському Ставі

Етап чемпіонату світу та два етапи чемпіонату Європи з водно-моторного спорту 27-28 серпня пройдуть на тернопільському Ставі.

Для участі у цьогорічних змаганнях у Тернополі зареєструвалися 35 спортсменів з 12 країн світу. Переважна більшість спортсменів представляють європейські країни. Завітали на Став і учасники зі США.

- Вперше змагання чемпіонату світу у формулі-500 відбулися на тернопільському Ставі ще у далекому 1987 році, - каже Президент Національної федерації водно-моторного спорту Віктор Шемчук. – Кілька років тому ми знову провели ці змагання, які тепер щороку відбуваються у Тернополі. Цього року проходить один з етапів чемпіонату світу у формулі-500, етап чемпіонату Європи у формулі-250 та етап чемпіонату Європи у класі формула-125. Традиційно чемпіон світу переможець етапу буде мати в Тернополі, як і в попередні роки, свою зірку на Алеї чемпіонів.

Previous Next

Відео дня

За словами Віктора Шемчука у 2016 році у Тернополі встановили рекордну кількість учасників, які зареєструвалися для участі у класі формула-500.

- На правду, у Тернополі зібралися найсильніші спортсмени світу у цих класах, - дода пан Шемчук. Зареєстровано 15 болідів формула-500 – це є рекорд для цього класу і приємно, що цей рекорд відбувся саме тут. Зараз між спортсменами йде безкомпромісна боротьба, адже це другий етап чемпіонату світу і дуже багато вирішується саме на цьому етапі. Ті, хто не будуть мати шансів боротися за чемпіонство, можуть на третій етап просто не приїхати, адже це дуже затратно.

Віктор Шемчук каже, що у Тернополі змагаються професіонали на швидкісних човнах. Найпотужніші човни можуть розвивати швидкість до 250 км на годину. А до 100 км за годину вони розганяються менш ніж за 3 секунди. До слова, українські спортсмени представлені у класі формула-250.

- Україну представляють чотири спортсмени, - продовжує співрозмовник. - Серед них є бронзовий призер чемпіонату Європи Дмитро Герасименко, а також ще один титулований спортсмен Роман Герасименко. Я думаю, що наші земляки мають всі можливості покункурувати за європейську першість.

За словами Президента Національної федерації, цьогорічні змагання – наймасштабніші серед тих, які проводили на Ставі раніше. Федерація та міська влада Тернополя добивались того, щоб провести тут і етап чемпіонату світу, а також європейські першість.

- Такий набір з трьох чемпіонатів – серйозна нагрузка на організаторів, - каже Віктор Шемчук. - Але якщо ми достойно проведемо ці змагання, то це відкриє для Тернополя багато дверей для проведення інших чемпіонанів. Траса на Ставі сертифікована на 5 років. Банально звучить, але Тернопіль має реальний шанс стати європейською столицею водомоторного спорту. Якщо міські органи самоврядування будуть не проти, то і наступного року такі змагання будуть у Тернополі. Адже це притягує у місто чимало людей з різних регіонів країни. Якщо змагання будуть вигідні Тернополю у подальшому, то ми будемо лише сприяти проведенню їх саме тут.

У перший змагальний день 27 серпня спортсмени змагатимуться до 19:00. А вранці 28 числа стартує другий день чемпіонатів. Урочисто нагородять спортсменів о 18:00 на набережній Ставу.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (3)
  • Мері Мері

    Скільки психопатологічних істот живе в Тернополі?! Це коментарі тих , що хоча щось читають?! А про інших навіть думати страшно?!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками Від читача 11:51 День кар’єри в ЗУНУ: крок у професійне майбутнє 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 мільйонів 09:02 Ранкові обстріли Дніпропетровщини. Є загиблі та постраждалі, серед яких — діти 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області 22:01 «У ногу прилетів осколок боєприпаса»: 47-річний захисник з ампутацією проходить реабілітацію у Тернополі 21:03 Мрію повернутия до Тернополя: де зараз американський співак який виступав у центрі міста play_circle_filled photo_camera 20:01 У Тернопільському музеї влаштували Великодню майстерню photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up