Тернополянка Лілія Проць стала чемпіонкою світу з пауерліфтингу

Тернополянка Лілія Проць стала чемпіонкою світу з пауерліфтингу
Золоту медаль на чемпіонаті світу з пауерліфтингу та жиму лежачи АWPC-2012 завоювала тернополянка Лілія Проць. Багаторазова призерка всеукраїнських та міжнародних змагань не лише виступає самостійно, але й виховує нових чемпіонів

- Я виступила у ваговій категорії до 52 кілограмів та у жимі лежачи взяла вагу 62,5 кілограмів, - каже чемпіонка світу Лілія Проць. – Були сильні суперниці з України та Росії, але пощастило, що вони виступили у інших категоріях.

Досвідчена тернопільська спортсменка не вперше бере участь у світових першостях. Та найважче їй було на першому юніорському чемпіонаті, адже тоді бракувало досвіду.

- Напевне, найважче було все таки у 1997 році, коли я вперше виступила на чемпіонаті світу серед юніорів, - продовжує спортсменка. – Тоді я виступала по пауерліфтингу, завоювала "золото" у жимі лежачи, "срібло" у присіданні та срібну медаль за сумою триборства. Важкувато тоді було, адже змагалися приблизно дві години, боротьба йшла до останнього. Бракувало ще досвіду, адже до цього виступала тільки на чемпіонаті Європи.

Відео дня
>Особливої підготовки до чемпіонату світу Лілія Проць не проводила. Підґрунтям була підготовка до чемпіонату України, який відбувався у березні.

- У моєму віці радять тренуватися не більше двох разів на тиждень, адже потім важко йде відновлення, - каже вона. – Готувалася на Україну, а далі просто підтримувала форму. Та й збільшувати результат не було потреби. Результат є, а тіло все пам’ятає. Звичайно, були вправи щоб підтримувати м'язи у тонусі. Вже після 40-ка років, коли буду виступати серед ветеранів, то планую показати серйозний результат.

За словами чемпіонки світу з пауерліфтингу, організатори змагань постаралися на славу, щоб спортсменам було комфортно виступати.

- Дуже задоволена організацією та проведенням чемпіонату світу. Порівняно із Ростовом-на-Дону, де було багато недопрацювань, тут все пройшло злагоджено, - каже Лілія Проць. - Здорово спрацювали асистенти, які встановлювали вагу, страхували спортсменів. Судді теж все чітко виконували, не було такого щоб працювали під когось одного. Сподобалося те, що нагородження відбувалося одразу і не потрібно було чекати до вечора. Приємно й те, що вперше лунав гімн переможцям. Спортсмени тих країн, які ставали чемпіонами, стоячи на п’єдесталі чули національні гімни своїх держав. Медалі та кубки, які вручали призерам – теж на високому рівні.

Крім того, що Лілія Проць є діючою спортсменкою, вона очолює фізкультурно-спортивний клуб "Спорт-Клас", де тренує та виховує майбутніх чемпіонів.

- Мій вихованець Давид Пкін у 2010 році став чемпіоном світу, а наступного року був другим, - додає Лілія Проць. – Дуже вдалим для мене був 2009 рік, коли мої вихованці юніори були призерами на кубку Євразії у Курську. В цьому році мій Олег Олійник став чемпіоном Європи серед юнаків до 16 років. Зараз йде своєрідний перехід, зявляються нові 12-13-річні хлопці, формується нова команда з якою згодом будемо виступати.

До речі, чемпіонат світу з пауерліфтингу та жиму лежачи АWPC-2012 відбувався 7-11 серпня у Кривому Розі. Участь у ньому взяли майже 800 спортсменів з 22-х країн світу.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя 09:05 Студентка з Тернополя перемогла на чемпіонаті України з боксу 08:00 НБУ знижує офіційний курс долара 22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up