У Тернополі за честь билися до кінця

У Тернополі за честь билися до кінця
Грандіозне шоу "Битва за честь" пройшло у Тернополі “на ура”. У восьмикутній клітці кращі бійці Західної України дали гідний бій іноземним суперникам. Молоді фрі-файтери отримали неабиякий досвід. Наше місто отримало нового чемпіона України - Ігоря Слюсарчука.

- Ідея проведення подібного турніру з’явилась у нас практично одразу після закінчення зйомок козацького проекту "Мій лицарський хрест", - каже організатор турніру Віктор Мацикур. - Досвід роботи в спробі поєднання спорту, бізнесу, розваги та виховання виявився дуже вдалим.

Віктор Мацикур разом із однодумцями подарував Тернополю неабияке видовище. Вперше у нашому місті 21 квітня відбувся міжнародний турнір із фрі-файту "Битва за честь".

- Метою цього турніру було не лише показати силу та вміння спортсменів, - каже керівник Тернопільського обласного осередку всеукраїнської федерації фрі-файту Валерій Чоботарь. - Ми чітко розуміли, що триває боротьба за молодь на рівні пропаганди, моди, ідеологій. У наш час інформація найпростіше дістається молодим, тому шкідливі звички, асоціальна поведінка та повне бездухів’я дуже швидко прогресує у цьому середовищі.

Відео дня
>У молоді нині, на його думку, мало позитивних героїв, прикладів для наслідування.

- Намагаючись зробити це для наших вихованців – уже титулованих спортсменів, ми шукали для них суперників, вартих того, щоб їм навіть програти, - додає пан Чоботарь. - Адже, як кажуть, інколи програвши бій, можна виграти битву. Тому ми обрали формат міжнародних зустрічей, щоб хлопці змогли проявити себе максимально.

Донеччанину надавали допомогу

Перші поєдинки проводили дебютанти боїв у октагоні - восьмикутній клітці, оптимальній для поєдинків за змішаними правилами єдиноборств. Чудовий бій пройшов між тернополянами Олегом Божиком і Максимом Маркушем – друзями, партнерам на тренуванні, амбітними та перспективними бійцями. Особливої переваги не мав жоден, але Олег зміг в якийсь момент піймати Максима на больовий прийом - "важіль ліктя". Рефері миттєво зупинив поєдинок, щоб запобігти травмі.

У наступному поєдинку майстерно провів той же важіль Роман Ілляшенко із Чорткова. Юнак змусив здатися Віталія Кульпу з Долини.

Міжнародні поєдинки розпочалися боєм між Едуардом Богачуком (Калуш-Тернопіль) і Міхаєм Стетем (Ясси, Румунія). Блискавичні удари румунського спортсмена та два нокдауни призвели до технічного нокауту та поразки Едуарда.

Під час поєдинку Олександр Долішній (Тернопіль) – Максим Будечі (Кишинів, Молдова) весь зал - без перебільшення - стояв на ногах, підтримуючи земляка. Він – тренер клубу "Характерник". Олександр переконливо переміг у додатковому раунді, зробивши три блискавичні кидки.

Наступний поєдинок відбувся між Георгієм Никіфорцем (Чортків) та Анатолієм Сафроновим (Донецьк). Несподіванкою для організаторів і нашого бійця були дві заміни суперників під час його кількамісячної підготовки. Польські бійці, обрані для поєдинку, отримували травми. За два дні до турніру дав згоду на бій донеччанин. Григорій домінував в ударній техніці і, зрештою у партері, взяв у захват стопу противника та виконав больовий прийом. Відтак лікарі змушені були надавати донеччанину допомогу.

Пояс одягнув тернополянин

Останній бій в міжнародному форматі провели Тарас Піхуник (Чортків) і Павел Третьяков (Гомель, Білорусь). Однозначне домінування нашого бійця і в стійці, і в партері, призвело до логічної зупинки поєдинку і перемоги нашого земляка технічним нокаутом. Титулований білорус, звісно, був розчарований, але правила суддівства чітко вимагають збереження здоров’я бійців, тож припиняти бій слід у всіх небезпечних ситуаціях.

Кульмінацією турніру став фінальний бій між двома переможцями на півфіналів – Ігорем Слюсарчуком (Тернопіль) і Віктором Матвійчуком (Донецьк). Віктор - чемпіон України та Європи з панкратівну - відродженого давнього олімпійського виду єдиноборства. Пояс чемпіона України у надважкій категорії завоював тернополянин. Переконливо домінуючи у партері, він змусив противника здатися.

- Більшість глядачів підходила після боїв і ділилися враженнями, - каже один із організаторів "Битви за честь" Юрій Юрик. - Професійне освітлення, піротехнічні ефекти, восьмикутник у центрі залу та потужна, просто наелектризована атмосфера в залі зробили неймовірне! Цей вид спорту зацікавив навіть скептиків, які без особливих надій прийшли відпочити і провести вечір у нічному клубі, де відбувалися бої.

Організатори надіються, що цей турнір стане традиційним для нашого гостинного міста. За нагоди вони дякують усім друзям, партнерам і просто симпатикам, які допомагають розвивати бойове мистецтво. Адже у тренуваннях, боротьбі та випробовуваннях гартуються характер і чесноти, які роблять із хлопчаків справжніх чоловіків.

Подивитись фото і відео можна тут.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (3)
  • Anonymous

    Заставний реалізовує багато соціальних проектів. буду за нього голосувати до Парламенту
  • Anonymous

    між іншим, меценатом проекту був екс-мер Р.Заставний. не сподівався, що він після програшу на виборах буде і далі таким активним. але все одно приємно, що є люди, яким не байдужий спорт

    Anonymous reply Anonymous

    по ... йом ваш спорт, він заробляє бали перед наступніми виборами
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE Від читача 11:51 День кар’єри в ЗУНУ: крок у професійне майбутнє 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 мільйонів 09:02 Ранкові обстріли Дніпропетровщини. Є загиблі та постраждалі, серед яких — діти 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області 22:01 «У ногу прилетів осколок боєприпаса»: 47-річний захисник з ампутацією проходить реабілітацію у Тернополі
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up