Медогляд перед школою не варто відкладати на останні дні серпня

Медогляд перед школою не варто відкладати на останні дні серпня

Огляд лікарів-спеціалістів дійсний впродовж року, безпосередньо перед школою довідку видає педіатр, наголошують медики дитячої поліклініки.

- Планові огляди дітей відбуваються кілька разів, - пояснює завідувач шкільним відділом міської дитячої поліклініки Світлана Козак. – Перед оформленням в школу в 6 років дітей оглядають дитячий хірург, стоматолог, ортопед, офтальмолог, ендокринолог, невролог, логопед, отоларинголог, а також проводять лабораторні обстеження. Інші фахівці - за показаннями. Наступний огляд – в 10-11 років, в 11 років призначають аналіз на цукор у дітей з групи ризику. Далі хлопчики проходять медогляди в 14, 15, 16 років, дівчатка – в 14 і 16 років – тобто на один раз менше ніж хлопці. Діти іншого віку проходять медогляд раз на рік в педіатра.

Ажіотажу у поліклініках створювати не потрібно, зазначає фахівець.

- Чомусь зараз всі згадують, що дітям треба довідку на фізкультуру і створюють черги, але обстеження лікарями-спеціалістами можна пройти впродовж року, - зазначає Світлана Козак. – Якщо дитині ще в попередньому навчальному році призначили огляд вузького спеціаліста – окуліста чи ортопеда, цей візит не варто відкладати на кінець серпня. Якщо дитину оглянули б у березні, чи квітні, чи травні – цей огляд спеціаліста був би дійсним зараз. Дитині напередодні навчального року залишилося б тільки піти до дільничого педіатра, бо довідку до школи лікар видає безпосередньо на навчальний рік. Щодо довідок на спецгрупу з фізкультури, то ЛКК почала видавати такі довідки ще з червня. Звичайно, буває, що виникає гостра патологія чи травми, але таких ситуацій небагато. Все можна спланувати. А в нас батьки все відкладають на останній момент, і тому тепер інтенсивно працює уся педіатрична служба. Тому ми радимо батькам медогляди і додаткове обстеження спеціалістів проходити протягом року, а не відкладати усе на останні дні серпня.

Відео дня

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (3)
  • Діонісій

    довідку треба брати, але от батьки то відкладають на самий останній. от звідти і черги і все таке.

    більше половини дітей уявіть собі, що неміщні, то компутери, телефони, планшети, чіпси, сухарики, кола і всяке таке.

    скажемо спортивних секцій трохи менше стало ніж колись, а багато таких, що є, батьки зараз не можуть дозволити платити. бабла немає.

    у тих воно є переважно, що закордоном, але їм на дітей переважно начхати, бабуся чи дідусь виховує, а то компутери і всяка інша цікава єрунда.

    David Starr reply Діонісій

    Для занять фізкультурою не потрібно грошей чи секцій, достатньо не сидіти із пивом ввечері перед телевізором, а піти із дитиною в парк побігати чи на турніки.
  • David Starr

    Невже всі такі немічні, що аж довідку на фізкультуру брати треба? Країна інвалідів?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up