Зарплата Надала вдвічі більша, ніж у Садового, а Хоптян подивував скромністю

Зарплата Надала вдвічі більша, ніж у Садового, а Хоптян подивував скромністю
Заробітна плата наших мера, голови облради, губернатора, їхніх заступників, закордонні відрядження, а також автомобілі, якими користуються, – тема нашої публікації. Фінансові "здобутки" наших посадовців ми порівняли з зарплатами колег із п'яти сусідніх областей

Місячні зарплати більшості чиновників вищі, аніж річні прибутки звичайних робітників. Багато чи мало отримують, сказати важко, але все пізнається в порівнянні.

Сергій Надал у минулому році отримав найбільшу зарплату з-поміж усіх мерів сусідніх обласних центрів. І це при тому, що наше місто - найменше за кількістю населення, а грошей у місцевій казні завжди бракує. Так, зарплата нашого мера - 149 тисяч 174 гривні. Також пан Надал узяв 14 тисяч 136 гривень матеріальної допомоги. До слова, мер найбільшого з-поміж сусідніх міст — Львова отримав 78 тисяч 604 гривні, а допомоги не брав. Може похизуватися наш голова і найновішим серед колег службовим автомобілем Ford Mondeo 2012 року, який коштував 215 тисяч гривень. Заступники мера також не бідували, якщо порівнювати з колегами. Вони - на третьому місці за розміром зарплат, і усі (які відпрацювали повний рік – прим. ред.) звернулись за матеріальними допомогами. Щодо відряджень за кордон, то їх у керівників нашої мерії в 2013 році було сім. Так, двічі їздив мер, у решту поїздок - зами. Для прикладу, керівництво Рівненської мерії за межі держави у робочих справах виїжджало 14 разів: п'ять разів - мер, решта - заступники.

- Рахувати чужі гроші зле, - каже тернополянин Андрій Гоцко, - але посадовці отримують зарплати з наших податків. Вважаю, що всі чиновники на місцях - державні чи з самоврядування, повинні мати однакові зарплати. Приміром, голови - сім мінімальних зарплат, а зами - п'ять. Це втричі більше, ніж середня зарплата у країні. Держава бідна, і така різниця в зарплатах - ненормальна.

Відео дня

Серед обласних рад наші чиновники - десь посередині. У 2013 році майже увесь рік обов'язки голови виконував перший заступник Сергій Тарашевський. Він отримав зарплату 178 тисяч 385 гривень та матеріальну допомогу 12 тисяч 373 гривень. До слова, не усі звертаються за матеріальною допомогою. Ті, хто мали бізнес або ж бізнесом займаються рідні, "економлять" бюджетні гроші.... Зараз нашу обласну раду очолює Василь Хомінець, обрали його наприкінці жовтня. Тож зарплатою ми цікавились за перший квартал 2014 року. За три місяці він заробив 33 тисячі 207 гривень і взяв допомогу 11 тисяч 437 гривень. Такі суми - досить скромні, зважаючи, що найбільшу заробітну плату в минулому році отримав голова Чернівецької ОДА – 226 тисяч 100 гривень і майже 20 тисяч матеріальної допомоги. Робоче авто пана Хомінця - Skoda Super b 2005 р. в. За кордон у 2013 році лише раз їздив його заступник.

Тернопільська обласна адміністрація в 2013 році була чи не найскромнішою з-поміж усіх ОДА. За скромністю вона - майже "ніздря в ніздрю" з Чернівецькою адміністрацією. Очолював нашу адміністрацію Валентин Хоптян. Чоловік отримав зарплату 152 тисячі 411 гривень і взяв 12,5 тисячі матеріальної допомоги. Користувався автомобілями Toyota Land Cruiser та Volkswagen Touareg. Порівняно з Львівською ОДА, заробіток Хоптяна невеликий , бо ж там зарплата голови більша ніж 250 тисяч гривень. Ситуація у тамтешній адміністрації взагалі дивна, бо за рік помінялися три голови, два перші зами, декілька разів кожен заступник. Дехто з них, лиш прийшовши на посаду, брав матеріальну допомогу, загальна сума якої на всіх керівників – близько 70 тисяч гривень. Щодо замів Хоптяна, то вони також просили грошової допомоги. Голови Рівненської, Чернівецької та Івано-Франківської адміністрацій від такої можливості відмовились. Зараз обласну адміністрацію очолює Олег Сиротюк, який приступив до виконання посадових обов’язків 18 березня. Тож його зарплата за перший квартал – 5 тисяч 245 гривень. В обласній адміністрації пояснили, що в цю суму ще включили аванс за наступний місяць. Згідно з такими цифрами, річна зарплата пана Сиротюка буде меншою, ніж у попередника. Змінив новий керівник адміністрації й робочий транспорт – їздить авто Volkswagen Passat. Разом з тим, цьогоріч високопосадовці хочуть-не хочуть, але отримуватимуть менше, бо так вирішив уряд. Про економію на чиновниках детальніше читайте на 3-й сторінці.

Previous Next

Одне авто на всіх

Найбільше економію бюджетних коштів відчують високопосадовці з обласних адміністрацій. Кабмін із квітня 2014 року встановив ліміт автотранспорту для посадових осіб у кількості один автомобіль. Тобто голови та зами мають одну автівку на усіх. Минулими роками, приміром, укладали угоди на обслуговування і в розпорядженні чиновників були автопарки з чотирьох-шістьох автомобілів, а на поїздки виділяли майже мільйонні суми. З одного боку, таке рішення дійсно зекономить кошти, а з іншого - доволі нелогічне. Приміром, якщо голова поїхав машиною у відрядження, то його зами або своїм транспортом повинні користуватися, або ж їхати автобусом. Високопосадовець в автобусі – звичне явище хіба що для Європи. Наші поважні чиновники навряд чи поспішатимуть на рейс "Тернопіль – Золотий Потік" - вони прогнозовано шукатимуть варіанти їхати з комфортом. Оплата за такі катання з власної кишені – також "червонокнижне явище", тож, напевне, таки хитруватимуть із бюджетним добром чи майном.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (20)
  • Тернополянин

    От істинні патрійоти сволотівці. Справжньому патріотові-українцеві в такий час для народу і країни совість не дозволить, але це не для Надала і Ко. для наших чиновників преорітет хабарі та збагачення. Встидно за таку владу. Виходить Тернопіль і тернополяни найбагатші. Хай думають кого вибирають, а то купляються  на обіцянки і псевдопатріотизм.
  • просто цікаво

    Не шкода було б тої зарплати, якби був результат роботи мера. А де результат? Я не кажу про якісь грандіозні ремонти і реконструкції, але такі елементарні речі, як прибирання вулиць від сміття, можна організувати. А то йдеш ввечері по Шептицького біля комунального овочевого ринку, а там купи сміття. Яка зарплата у одного нормального двірника? І який ринковий збір за день на овочевому?
  • Соня

    Така зарплата для Надала - завелика. Це ненормально! Особливо  за таких умов, як маємо. Що ж він такого доброго зробив для міста, що йому аж стільки треба платити. Цікаво на що потратив "матеріальну допомогу"? Фу, гидко. Якщо витратив їх на себе рідного, то цікаво, що ж це за скрута у нього така була? Не хватило пару тисяч доці на нову машинку чи квартиру ?
  • Bring-bring

    Садовий мені взагалі подобається. Дядько відкрито побудував собі хату. І кожен легко може знайти і адресу, де стоїть його будинок, і фото усіх трьох поверхів. Журналістів запрошували, все показували.

    А от де і як живе Надал я не знаю. А хотілося б... А то тільки бруківка гранітна зникає і кожного року ремонтувати набережну...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 08:05 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up