Наш земляк в Криму запевняв маму, що все добре та радив не читати новини

Наш земляк в Криму запевняв маму, що все добре та радив не читати новини
- Мені Юра нічого не розказує, в нього завжди «все добре», - розповідає мама капітана військового корабля «Черкаси» Юрія Федаша Галина. – От скільки не дзвонив – все добре. Це я вже зараз трохи заспокоїлась, а до того – ходила як зомбі.

Кілька тижнів підряд увага усієї сім’ї були прикута до Інтернету та інформації про події у Криму. Це було фактично єдине джерело, звідкіля родина дізнавалась про події, про захоплення військових кораблів та про маневрування та штурм корабля «Черкаси», яким кермував син. Він – уродженець села Великі Бірки, що всього за кілька кілометрів від Тернополя.

Як відомо, вранці 26 березня він та екіпаж зійшли на берег. Їхній корабель напередодні ввечері захопили російські військові. Захопленню передувала атака за допомогою кількох вертольотів Мі-35, швидкісних катерів, стрільби з кулеметів. Корабель двічі намагався прорватись із заблокованої бухти «Донузлав».

- В останні дні я не читала того, що писали в Інтернеті, не могла, - розповідає Галина Федаш. – Я просто не могла усвідомити та прийняти того, що відбувалось. Уже тиждень не була на роботі, бо просто не могла зосередитись на ній.

Капітаном, як розповіла мама, Юрій став десь півтора року тому на «Черкасах». У серпні мало б бути два роки. Знає цей корабель до останнього дротика. Знає і команду, оскільки сам її і підбирав.

- Син не мріяв про професію військового моряка, - каже пані Галина. – Після закінчення школи, запалився бажання вступити у Військово-морський інститут імені Нахімова. Коли ми приїхали туди і я подивилась на абітурієнтів, то серце зжалось. Юрій мав гарну фізичну підготовку. Він любив спорт. Але у порівнянні з іншими абітурієнтами він здавався невеликим, худеньким. Думала, що ж він тут буде робити?

Також переживала і за тестування, іспити. Оскільки на той час у школі, де вчився Федаш, уже кілька років не викладали російську. А саме цією мовою були вступні іспити. Одначе, Юрій не те, що розчарував маму, але й приємно здивував.

Детальніше про читайте у «RIA плюс» від 2 квітня
 

Коментарі (2)
  • Anonymous

    Тре радіти, бо тепер в РФ нема військової бази на Україні! Це перемога! І дуже в стилі майдаунів!
  • Anonymous

    молодець
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
16:00 Передчасно пішла у вічність медсестра-анестезист з 2-ї лікарні 15:03 На Театральному майдані збирають кошти на евакуаційний автомобіль для захисників photo_camera 14:15 Без яєць та молока, з ромом та журавлиною: блогери та господині Тернополя поділилися рецептами пасок 13:30 До смерті побив знайомого: підозрюють 36-річного тернополянина Від читача 17:08 Кіберполіція запустила проєкт "Чатові онлайн" 13:03 На Страсну П'ятницю у храмах Тернополя провели обряди винесення Плащаниці: як усе відбувалося photo_camera 12:27 На Тернопільщині до 10 років ув’язнення засуджено батька, який зґвалтував неповнолітню дочку 12:03 Чи є черги у Тернополі до ТЦК та до коли чоловіки мають оновити дані 11:00 Дружина священника із Чорткова потребує допомоги на лікування 10:30 Понад тисячу дітей писанкували в рамках «Великодньої веселки» від «Контінентал» (новини компаній) 10:06 Митрополит Василій Семенюк омив ноги священникам photo_camera 09:30 У Теребовлі до Великодня облаштували святкові фотозони 09:05 На Тернопільщині 3-4 травня — надзвичайний рівень пожежної небезпеки 08:00 Як і коли буде працювати електронний кабінет військовозобов'язаного, пояснили в Міноборони 22:00 На фронті загинув відомий волонтер Едуард Хатмуллін. Прощатимуться з воїном у Шумську 21:00 Біля Катедри на Великдень відбудуться гаївки 20:01 З фісташками, трояндами та позолотою: скільки коштують авторські паски та де придбати 19:00 Як відбуватимуться богослужіння на Великдень у тернопільських церквах 18:10 Підтвердили загибель військовослужбовця з Підволочиської громади 17:06 «Діду, рятуй, бо бабуся б'є маму»: засудили за те, що, розбороняючи, вдарив сусідку
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up