Айдарівець Андрій Юркевич із Тернополя загинув через підлість ворогів

Айдарівець Андрій Юркевич із Тернополя загинув через підлість ворогів
Андрій Юркевич – "Грізлі" (зліва), загинув, як розповіли "айдарівці", через ницість і підлість російських військових. Вони влаштували засідку на наших хлопців, які везли провізію артилеристам
Андрій Юркевич очолював другу роту добровольчого батальйону і потрапив у засідку, коли із солдатами супроводжував харчі для артилеристів. Російські терористи розстрілювали навіть полонених.

Тернополянин з "Айдару" Андрій Юркевич, позивний "Грізлі", який декілька місяців на Сході захищав Україну, загинув увечері 5 вересня неподалік села Весела Гора на Луганщині.

Андрій з десятком айдарівців та нашими десантниками потрапили в засідку, організовану російськими військовими. Сталося це після оголошення перемир'я... Полягли майже всі. Бо ж вороги розстріляли і тих, хто потрапив до полону. Про ту злощасну подію на своїй сторінці у Facebook повідомив командир батальйону "Донбас" Семен Семенченко.

"У російських військових немає честі"

Відео дня

"Айдар” попал в засаду российского спецназа, погибло 11 человек. Перемирие продолжается. Земля пухом..." - написав комбат.

Подробиці трагедії 20minut.ua розпитала в іншого тернополянина з "Айдару" — Сергія. Воїн та його побратими, хоч і звиклі до підлості ворога, шоковані тим, що трапилось. Адже частину наших вояків просто розстріляли після бою.

- У хлопців не було бойового завдання, - каже Сергій. - Айдарівці та взвод наших десантників везли продукти і медикаменти для артилеристів. Волонтерам туди їхати – самогубство. Неподалік Веселої Гори потрапили в добре огранізовану засідку. Захищались до останнього. Відступи теж перекрили... Більшість загинула від шквального обстрілу, решту просто розстріляли. Зараз тривають переговори, аби повернули тіла наших хлопців...

Андрій Юркевич, якому 33 роки, очолював другу роту "Айдару". Друзі з батальйону про нього відгукуються лише позитивно. І не тому, що про мертвих так прийнято говорити.

- На війні одразу видно, хто людина з великої букви, - каже Сергій. - Андрій був з таких. Розумний, добрий і мужній. Не ховався, не боявся. Добрий воїн, врятував не одного бійця. У нього залишилась дружина. "Грізлі" з нею при кожній нагоді зідзвонювався. Часто робив фото, казав: "Приїду додому, дружині покажу"... Це все дуже сумно, хоч в "Айдарі" і звикли до смертей. Болить, що хлопці гинуть через такі підступи, підлість і ницість. У російських військових немає честі.

Редакція висловлює співчуття рідним та близьким Андрія. Вічная пам'ять Герою...

Коментарі (12)
  • Анонім

    Брешете, тварюки!! Ніхто полонених не розстрілював!! Юркевича було вбито в бою. Він приїхав карати українців Сходу, тож заполучив своє..
  • Юркевич Даня

    я якрас юркевич!
  • Iryna Bilyk

    Останнє відео з загиблим 5 вересня 2014 року командиром роти "Айдара" "Грізлі". Його загибель не може залишитися безкараною https://m.youtube.com/watch?v=pde6H5P5d9s

  • Ірина

    Похорон відбудеться в четвер

    Марія reply Ірина

    на котру годину?

    Ямчук Гріша reply Марія

    О 12-тій панахида в Катедрі.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
11:25 Масована атака росії: удару зазнали об'єкти критичної інфраструктури України 11:01 На Тернопільщині через негоду перебої з електропостачанням є у 39 населених пунктах 10:25 У Мінекономіки назвали причини переходу на літній час 09:35 Помер військовослужбовець із Кременецької громади Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 09:00 29 березня без світла буде одна вулиця в Тернополі 08:00 У Тернополі відновлюють футбольні матчі з вболівальниками 22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up