Надал пропонує передати списки переселенців у військкомат

Надал пропонує передати списки переселенців у військкомат
Переселенців зі Сходу в Тернополі зараз є трохи менше тисячі осіб. Із роботою їм у нас - складно. Невелику частину цих людей залучали до розчищення доріг і парків. Тепер у міській раді думають, яку ще роботу знайти переселенцям, а також вивчають їхні потреби. А міський голова пропонує подати їх списки у військкомат.

- Зараз в Тернополі мешкає 920 переселенців зі Сходу, - розповідає начальник управління Тетяна Корчак. - Із них 715 - це працездатні особи, та лише 168 із них стоять на обліку біржі праці.

Оскільки кількість переселенців досить велика, потрібно створити соціально-економічні умови для нормально їх проживання в Тернополі, каже пані Корчак.

- Ми хочемо краще вивчити їх житлові, побутові та матеріальні потреби, - продовжує розповідати пані Корчак. - Окрім цього, плануємо створити базу даних тернополян, які мають можливість поселити в себе переселенців, тим самим допомогти їхній адаптації в Тернополі.

Відео дня

Також будуть співпрацювати із біржею праці щодо залучення таких громадян до громадських робіт.

- Раніше переселенців залучали переважно до робіт із розчищення доріг та парків, - каже пані Корчак. - Тепер же перелік цих робіт хочемо розширити.

Такі плани стосовно переселенців озвучила пані Корчак на сьогоднішньому засіданні виконавчого комітету.

- Список переселенців також потрібно передати у тернопільський військкомат, - зауважив мер Тернополя Сергій Надал. - При цьому варто вирішити питання із їх пропискою в нашому місті.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (5)
  • Анонім

    Жінок лишайте нам , бажано молоденьких.,ми їм роботу бистро найдем, а їхніх чоловіків на фронт
  • Анонім

    їчня рідна земля у вогніґ.ворог зруйнував їхні домівки...сам бог велить їм їхати у зону ато....чого не підписати контракт і вибивати ворога..
  • Королюк Надя

    звісно з роботою тяжко!самим нема роботи!
  • Анонім

    Вже давно це треба було зробити! Вони вже повинні там воювати, а не тут сидіти.

    Анонім reply Анонім

    декого вже і мобілізували. це тільки у надала лиш би побалакати. списки вони здогадалися передавати
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами) 09:30 «На щиті» повертається додому захисник Степан Шумило з Лановеччини 08:50 У Тернополі 28 березня на кількох вулицях тимчасово вимкнули електрику 08:00 Сьогодні, 28 березня: яке сьогодні свято та чим цей день запам’ятався в історії
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up