Тернопільські жінки "рвуться" служити

Тернопільські жінки "рвуться" служити
Чи буде сьома хвиля мобілізації залежить від того, наскільки контрактники виконають план. У військовому комісаріаті заохочують високими зарплатами та перспективами.

На сьогоднішній день планове завдання по відбору на контрактну службу по Тернопільській області виконано на 10%, проте вже є підстави, щоб найближчим часом ця цифра збільшилась в рази. Попереду ще майже два місяці.

- Планове завдання вже доведене до кожного районного комісаріату, - розповів військовий комісар області Володимир Катинський. - Держава почала платити гроші, які набагато більші від середньої заробітної плати по Тернопільській області - від 7000 грн. Окрім цього надається пакет соціального захисту. Нам потрібні професіонали-добровольці. Від їхньої кількості залежить рішення вищого керівництва стосовно 7-ї хвилі. 

Окрім цього, змінилися умови відбору. За словами комісара, ті військовослужбовці, які мають бойовий досвід, одразу після укладення контракту направляються в бойові частини. Усі інші контрактники їдуть в навчальні частини і проходять спеціальну підготовку. Найближча відправка буде 11 лютого.

Відео дня

Командир 44-ї окремої артилерійської бригади Сергій Баранов зазначив, що жінки охоче йдуть на контрактну службу. Наразі частина укомплектована жінками на 100%.

- Наша гендерна політика передбачає те, що жінки служать в тих самих умовах, що й чоловіки. Рівень заробітної плати також не менший. Жінкам не відмовляють у призові, їх направлятимуть у інші військові частини.

Наразі найбільше у військових частинах потребують водіїв, медпрацівників, кухарів, головних сержантів, розвідників та керівників радіостанцій. Нагадаємо, на контрактну службу приймають тернополян від 18 до 60 років.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (5)
  • Анонім

    чухається щось...ну самі розумієте...
  • Анонім

    це все брехня...зарплати не від 7 тисяч а до 2000!!! Сам був контрактником і то з затримками по місяцю два затримували....БРЕХУНИ!! ЛЮДИ НЕ ВІРЬТЕ ЇМ!!!
  • Анонім

    в Нідерландах цього літа був перший призив жінок... Коли ж в нас таке буде? А то щось виходить гендерна нерівність, а це їх улюблений термін
  • Анонім

    Які браві вояки на фото. Той, що справа - Денисюк, хабарник з великої букви, катається по місту на Mercеdes S-класу, а міг би в окопі посидіти.  Треба з них  пагони зривати і гнати на передову.

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 У місті на Тернопільщині відновили дзвін старовинного годинника на ратуші 20:00 На вулиці Батьківського двоє тернополян зробили стихійне сміттєзвалище — як відповідатимуть 19:03 Через обмеження тепер затори: чи ремонтуватимуть аварійний міст біля технічного університету photo_camera 18:25 У Тернополі розшукують молоду жінку Від читача 22:29 Тумба Кварцит 110 18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up