На Тернопільщині житель Залісців "нарибалився" на три тисячі гривень

На Тернопільщині житель Залісців "нарибалився" на три тисячі гривень
На три тисячі нарибалився житель смт Залісці на Зборівщині. За улов у шість кілограмів риби чоловік і сплатить штраф, і відповість за вчинок у суді.

Нагадаємо, життя браконьєрів значно ускладнила постанова Кабміну від 21 листопада 2011 року №1209. За цим документом штрафи зросли у десятки разів. Якщо за старими розцінками протягом 2011 року порушників оштрафували на 93 тис. 677 грн, то за новими ця сума може значно зрости.
- Якщо раніше такі горе-рибалки не особливо переймалися мізерними штрафами та збитками, які необхідно було сплатити, і остерігалися хіба що осуду свідомих рибалок, - каже провідний фахівець головного державного управління рибоохорони та регулювання рибальства у Тернопільській області Марія Корнафель, - то тепер відшкодування стало значно вагомішим і може стати важливим мотивуванням для зменшення браконьєрства на водоймах.
За її словами, 7 грудня 2011 року під час спільного оперативного рибоохоронного рейду інспекторами Тернопільдержрибоохорони та інспекторами відділу оперативної роботи Головрибводу на річці Серет виявили порушення правил рибальства із значними збитками рибному господарству.
- За цим фактом склали протокол про адміністративне правопорушення, - продовжує пані Корнафель. - Згідно з описом об’єктів лову та акту зважування риби вилучили 6 кілограмів риби. Зокрема, 100 штук окуня та 100 штук йоржа звичайного.
Згідно зі згадуваною постановою Кабміну, чоловіка оштрафували на 3400 грн. Матеріали справи направлено в суд.
- Тепер потрібно двічі подумати, перш ніж йти на браконьєрство, а наведений факт стане уроком для інших, - підсумовує спеціаліст.

 Світлана ГРИВАС,

0-96-709-74-60

Відео дня

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (3)
  • Anonymous

    Та толку з того, одного з тисяі зловлять. Вон на Збручанській водоймі в районі Мартинковець вже взагалі мало що риби залишилось. День в день як не елекровудками то сітами, ще й зимою. А як ловлять раз в рік то основна маса Хмельничан, передаюсь Хмельницьким органам - а там в тих все схвачено. Через день два ті з сітками знову на тому ж місці. Нема як було за Союзу - ходив човен рибохорони, пост стаціонарний і боялися.
  • Anonymous

    Ніфіга непонятно. Може поконкретніше в чому полягає суть того даного браконьєрства а то якісь загальні фрази. Поконкретніше - де ловив якими снастями.

    Anonymous reply Anonymous

    таємниця слідства
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
09:30 В Тернополі виступить один із найпопулярніших нових гуртів українського шоубізу 100лиця play_circle_filled 09:00 Для молоді організовують вишкіл до Дня Героїв 07:50 У Тернополі тимчасово змінюють маршрут автобуса №12 21:00 Тернопільська «Нива» на виїзді зустрінеться з аутсайдером своєї групи Від читача 12:19 У службі зайнятості Тернопільщини - «єдине вікно» для надання послуг соціально вразливим людям. Зручно, комплексно, інформативно! 20:00 Тернополяни з Терцентру взяли участь у фотосесії до Дня вишиванки 19:00 Вийшли на бойові позиції у вишиванках 18:05 Спадок нашої нації: тернополяни поділилися історіями про свої вишиванки 17:26 Міць, характер, перемога: 19 травня відбудеться благодійний забіг у Тернополі «RUN 4 VICTORY» (новини компаній) 17:11 Скільки коштує полуниця та ранні овочі на ринку Тернополя: дивіться ціни photo_camera 16:45 На Тернопільщині 16 травня можуть застосувати графік погодинного відключення електрики 16:40 Тернопільським немовлятам подарували перші вишиванки 16:00 На два дні перекриють рух транспорту через «горбатий міст» у Тернополі 15:05 Як тернополяни День вишиванки відзначили: репортаж play_circle_filled photo_camera 14:30 Тернопільські рятувальники у вишиванках: «вишиваємо» перемогу разом photo_camera 13:40 Смертельна ДТП біля Старого Вишнівця — зіткнулися дві легківки 13:03 У краєзнавчому музеї виставка борщівських вишиванок та ярмарок народних умільців photo_camera 12:30 Студенти педуніверситету долучились до Національної руханки у вишиванках «Дякуємо ЗСУ» 12:00 Частково обмежать рух транспорту на важливій транспортній розв'язці у Тернополі 11:20 До смерті побив знайомого — підозрюваному загрожує до 10 років тюрми
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up