"Тернопільська мерія знову повернула пиво в парки”

"Тернопільська мерія знову повернула пиво в парки”
Міські депутати дозволили виконавчому комітету самостійно вирішувати питання щодо святкової торгівлі.

Серед іншого виконавчий комітет тепер може дозволити під час масових гулянь продаж і пива і навіть горілки.
- Я сесію на сайті дивився. Не повірив, що таке рішення прийняли. Тепер виконком може тишком-нишком без проблем давати дозволи на святкову торгівлю. У тому числі крім печенька і котлет, вповноважені дозволити продавати на масових заходах алкоголь, - каже тернополянин Сергій Рудько. - Таким рішенням мерія знову повернула пиво й інший алкоголь у парки. Згадайте, як парки “тонули” в пиві на День незалежності та на День міста. Тоді влада так і не пояснила, хто дав дозвіл і порушив закон. Тепер дозвіл даватиме виконком — “кінці в воду”. Колегіальної ж відповідальності у нас нема.
До слова, діє рішення міської ради попереднього скликання, яке забороняє продаж алкоголю у парках, але як його дотримуються влада - тернополяни уже бачили.
Розробник проекту рішення, за яке і проголосували міські обранці, — начальник управління торгівлі, побуту та захисту прав споживачів Василь Хомінець. Чиновник, до речі, партійний — член “Свободи”.
Були серед депутатів і опоненти.
- Сергій Віталієвич озвучував інформавцію про те, що було зроблене за рік. Було згадано чимало корисного, зокрема обмеження продажу алкоголю в нічний час, надання в безоплатну оренду приміщення організації “Твереза Тернопільщина”. Тобто рішення, які формують обличчя нашої ради, як такої, що бореться за здоровий спосіб життя, виступає проти масового вживання алкоголю, - сказав під час сесії Тарас Юрик. - Тому хотів би внести пропозицію, аби виключити з проекту рішення слова “алкогольні” та “та слабоалкогольні” напої.
Звучали в мерії і пропозиції приймати питання щодо святкової торгівлі алкоголем, оскільки такі питання виникають в році не часто, на сесії міської ради. Проте до цих пропозицій та протестів, ніхто не прислухався. Чимало тернополян же вважають, що боротьба влади з алкоголем — не більше ніж показуха для реклами політичної сили в інших містах.
- Бачив нещодавно телепередачу, де ведуча мало не оспівувала героїчність міської влади Тернополя, яка воює з пияцтвом. Таке подивиться хтось з іншої області і скаже: “Вони молодці. Вони за здоров’я нації борються”, - каже тернополяни Андрій Гоцко. - Але це не більше, ніж реклама, от і все. Коли ж питання стоїть про заробіток грошей і відкати, чомусь войовничий дух і вболівання за націю минають. Я все розумію, просто було б не так противно, якби вони не робили з себе святих, в той час, коли гріхів як бліх на собаці.
Депутати, більшість яких — представники тієї ж політичної сили, що й автор проекту рішення, проголосували “за”. Тож тепер виконком уповноважений вирішувати хто і де під час святкувань пригощатиме тернополян, продаватиме їм суваніри та наливатиме 100 грамів.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (23)
  • Anonymous

    хто схоче пива ,то зайде його будь де...а в парках його продавати думаю не варто!!!!!!!
  • Anonymous

    На Збаразькому повороті природний туалет.Кому припекає,заходять за кіоски,їх тут наставили цілу купу.Добре,що похолодало,а то вже аромати пішли.
  • Anonymous

    УРА !!! і я за ... головне проконтролювати щоб дітискам не продавали .. щоб вони ненароком не обблювали пів парку))))) Андрушка я тебе підтримую !!! а хто проти нехай сидить вдома !!!
  • Anonymous

    Банальне лобіювання власних інтересів,та ігнорування моральних принципів ... Ганьба такій владі.Ганьба,ганьба,ганьба!!!...

    Anonymous reply Anonymous

    не в пиві проблема. проблема, що Головку показують його місце і як з ним і його ідеями рахуються.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
16:00 «На одну сироту у світі менше»: Олексій Філюк взяв опіку над 14-річним хлопцем 15:39 Редакція «20 хвилин» долучилася до мережі «Вікно Відновлення». Відбудовуємо країну разом! photo_camera 15:20 Усе для ванної кімнати: огляд магазинів сантехніки Тернополя (партнерський проєкт) 15:00 Військовослужбовцю Тернопільського військкомату, якого затримали на корупції, обрали запобіжний захід Від читача 14:06 Ціни на аналізи в лабораторіях Тернополя. Огляд ринку 14:05 Жителя Чортківщини підозрюють в організації схеми переправлення чоловіків через кордон 13:15 Знімають асфальт та кладуть нову бруківку: на вулиці Торговиці знижують висоту бордюрів play_circle_filled photo_camera 12:46 На «Алясці» чоловік пошкодив чотири автомобілі, припарковані у дворах — поліція play_circle_filled 11:25 Масована атака росії: удару зазнали об'єкти критичної інфраструктури України 11:01 На Тернопільщині через негоду перебої з електропостачанням є у 39 населених пунктах 10:25 У Мінекономіки назвали причини переходу на літній час 09:35 Помер військовослужбовець із Кременецької громади 09:00 29 березня без світла буде одна вулиця в Тернополі 08:00 У Тернополі відновлюють футбольні матчі з вболівальниками 22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up