Партнер рубрики Події

Тернопільські автомобілісти пом’янули загиблих в аваріях

Тернопільські автомобілісти пом’янули загиблих в аваріях
Автопробіг в пам’ять людей, загиблих в аваріях, провели учасники тернопільських автоколубів в неділю, 20 листопада.

Приєднались до них і непричетні до клубів аватомобілісти. Загалом автомобілів було два десятки.
Стартував автопробіг від “Подолян” об 11.00. Колона в супроводі автомобілів Державтоінспекції проїхала містом і в 11.40 зупинилась на Театральному майдані. Там учасники акції запалили свічки в пам’ять загиблих та провели своєрідну “хвилину мовчання” - безперервно сигналили.
- Наша акція відбувається з 2005 року щорічно. Вирішили з хлопцями з усіх клубів зібратися та в такий спосіб згадати людей, які загинули в аваріях, - каже організатор акції та голова автоклубу Racing Team Ternopil Дмитро Сторожук. - До нас приєднались декілька водіїв, які просто підійшли, запитали, що робим і приєднались.
Такий захід, як повідомив організатор, є і своєрідним нагадуванням водіям, що дорога і автомобіль іноді можуть призвести до трагедії і цього не можна забувати.
- Я є учасником декількох автоклубів і знав людей, які загинули в аваріях. І в Тернополі були летальні випадки, - каже один з учасників автопробігу Олександр Пастух. - Тому, власне, і приєднався до акції. До речі, участь в такому заході змушує самого задуматись над тим, що відсутність уваги, легковажність та ігнорування правил іноді можуть призвести до трагедії. Але, на жаль, є водії, які цього не розуміють. І часто люди гинуть саме з їхньої вини.
Коли автомобілі припаркувались на майдані, не всі тернополяни, що там були, одразу зрозуміли, що відбувається. Навіть коли автомобілісти палили свічки та сигналили, люди випитували, що сталося. Це робили, хоч акцію анонсували і на автомобілях учасників були приклеєні листівки, які розкривали суть. Міщани, які стали свідками події, схвально про неї відкликаються.
- Загиблих згадують? Правильно. Добру справу роблять. Молодці, - сказав чоловік років 70 з вигляду, який стояв біля кореспондента. - Мертвих треба пам’янути і такий спосіб теж добрий.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (6)
  • Anonymous

    все це файно що вони памятають, але ж самі ті "автоклуби" ганяють вулицями змагаючись між собою чия машина крутіше тюнінгована.

    Anonymous reply Anonymous

    такі як ти придурки , нічвого не знають а тільки говорять не в тему

    Anonymous reply Anonymous

    НУ І ЛОХ ТИ .А ТИ ПРИЙШОВ НА ПЛОЩУ І ЗАПАЛИА СВІЧКУ???НІ,ТО НЕГОВОРИ ПРО ТИХ ЛЮДЕЙ ТЕ ЧОГО НЕЗНАЄШ!!!
  • Anonymous

    Анонсували... а де в 20 Хвилин анонс??? Проте хлопці з автоклубу - молодці! Щоправда йшов у день в неділю вулицями міста і не бачив щоб хтось їхав з увімкненими фарами... ДАЇ просило усіх у день памяті загиблих у ДТП (20 листопада 2011) їздити із ближнім світлом. В нас свідомість ще слабенька :(

    Anonymous reply Anonymous

    завжди вмикаю ближнє світло. незалежно від пори року і години доби.

    Anonymous reply Anonymous

    Їхав сьогодні в Заліщики. Я і багато інших автомобілів їхали з увімкненими фарами. Но дійсно не так багато як цього б хотілося, бо я це взнав по Тернопільському телебаченню, а повинні були б про це сказати по центральних телеканалах.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
20:01 Тернополянка замовила собаку потягом, а коли прийшла зустрічати — його там не було 19:01 З 1 травня в Україні на водіїв чекають зміни 18:01 Кошики, великодні свічки та вербу купували тернополяни на ярмарку, щоб допомогти ЗСУ photo_camera 17:03 «Дрони треба вже»: у Тернополі відбувся благодійний концерт на підтримку ЗСУ Від читача 11:33 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 16:01 «За тиждень — Великдень!»: тернополяни освятили вербу та діляться фото в соцмережах photo_camera 15:05 «Моє серце два роки в полоні»: матері та дружини благають звільнити військових 14:00 Ціни стартують від 29 гривень: де та за скільки можна придбати великодні паски у Тернополі 13:02 Прочісують поля та ліси: розшук чоловіка з Кременеччини 12:01 Що можна і не можна обговорювати з сімейним лікарем. Пояснює НСЗУ 11:00 Тернополяни освячують вербу: репортаж з храмів 10:02 У Почаєві прощатимуться з захисником Русланом Петриком 09:02 До Великоднього столу: рецепт соковитого курячого філе по-індійськи
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up