Партнер рубрики Події

У Тернополі на вул. Чорновола "відкрили базар"

У Тернополі на вул. Чорновола "відкрили базар"
Близько сотні стихійних торговців нарахував кореспондент на вулиці Чорновола, 9 грудня в обід. Натовп покупців, продавців та простих перехожих заповнили весь тротуар так, що там було складно протиснутися — відчуття, ніби рухаєшся проходами Центрального ринку. А це ж звичайна вулиця у Центрі.

- То так виглядає, ніби другий базар тут відкрили, - скаржиться тернополянин Володимир Корчак, який живе неподалік. - Раніше такого не було. А зараз навіть пройти не можливо.
Стихійні продавці торгують молоком, м’ясом, городиною та навіть іграшковими пухнастими собачками. Вони зайняли усю ділянку тротуару на вулиці Чорновола від перехрестя з вулицею Коперника, та продовжили “торговий ряд” розкладками з цигарками поштучно й насінням соняшника на вулиці Богдана Хмельницького. Продавці кажуть, що раніше торгували на вулиці Шептицького неподалік Центрального ринку. Але звідти періодично виганяє міліція.
- А куда ми маємо йти, раніше на базарі продавали а тепер нас звідтам вигнали! - каже бабуся з качкою та молоком, яка представилася Марією. Прізвище жінка не називає — бо розуміє що торгує незаконно. - Нам кажуть купляти торгові місця, але що я таке продаю — пару літрів молока і качку? Мені не вистарчить тих грошей що зароблю аби заплатити!
Цікаво, що 8 грудня міський голова видав розпорядження про ліквідацію стихійної торгівлі на вулиці Чорновола.
“Враховуючи численні скарги громадян міста, з метою недопущення несанкціонованої торгівлі продовольчими та непродовольчими товарами на вул. В.Чорновола, Міському відділу УМВС України в Тернопільській області спільно з управлінням муніципальної поліції вжити невідкладних заходів щодо ліквідації несанкціонованої торгівлі на вул. Чорновола” - йдеться у розпорядженні.
Втім, стихійні торговці цим не переймаються — кажуть просто не мають куди іти.
- Муніципальна міліція не має якихось спеціальних запланованих рейдів на цій вулиці, - каже Начальник відділу зв'язків з громадськістю та засобами масової інформації Тернопільської міської ради Катерина Калуш. - Вони періодично навідуються туди і припиняють стихійну торгівлю.
Зі слів людей, міліція та поліція і справді іноді розганяє торговців, однак вони відразу повертаються назад.
- Краще би вони уже десь там собі стихійно біля Центрального ринку і торгували, - ділиться своєю думкою Володимир Корчак. - Бо перенесли базар у центр міста. Хоча звичайно краще щоб не торгували ані там ані там.
Цікаво, що у міській раді раніше запевняли, що на ринках міста є 1000 вільних торгових місць, і що торговці з вулиці Шептицького підуть торгувати туди.
 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (8)
  • Anonymous

    Після Нового Року тим бабкам податкова недасть торгувати..так як міліція не може навести лад фізично Податкова їх задаить економічно ....

    Anonymous reply Anonymous

    На ринку біля вокзалу є вільні місця,можна і там торгувати,але ж для цього треба заплатити "цілих" 3гривні,а це ж які витрати!То краще ж задурно,хоч і на землі!

    Anonymous reply Anonymous

    нє ну там варінт непоганий там приїхав з села вийшов з потяга одразу спродався і гайда назад на господарку..Люди виживають бабки також хочуть пристойно жити так як пенсії не вистачає тому народ рятується..Така торгівля буде продовжцватись ше довго це залежить від рівня як продавців так і покупців..Все викоріниться саме собою треба трошки почекати
  • Anonymous

    щоб позбутись цих "базарників" в районі вокзалу просто варто відкрити супермаркет, (звичайно НЕ теко, ) Хоча, я взагалі не розумію людей. які купляють продукти харчування, що продаються ледь не з землі, це все одно що їсти в туалеті. Ще б дійсно ціна була варта щоб таке купляти...

    Anonymous reply Anonymous

    Невже для тебе якийсь олігарх дорозчий ніж ті збідовані бабки що стараються якось виживати ???

    Anonymous reply Anonymous

    (до Чахлика Невмирущого) люди нехай роблять що хочуть, але в межах розумного, але щоб інших не заважало і не суперечило закону. гадаю цим всі погодяться. В районі Чорновола дійсно потрібний ринок , але ж не на тротуарі. І люди хочуть продати свою господарську продукцію - куплю, але ж не з землі і не ту на яку насипалось сміття з сотні тисяч ніг за день. Є ринок для цього.Навіть біля залізничого вокзалу.
  • Anonymous

    Наведіть порядок а то дійсно де хто хоче там і торгуе уже відвели місце для торгівлі на ринку молочною продукціеюто хай торгують на одному місці а та уже другий базар біля вокзалу неможливо перейти всі торгують молоком мясними видами де дивляться органи і влада дали штраф або забрали товар хоч в одного тоді був порядок а то меліція перейшла вони знову повернулись .

    Anonymous reply Anonymous

    а треба, щоб базар не відкрили, і не закрили, а - накрили
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up