ФК "Тернопіль" - володар Суперкубка Тернопільщини

Титул володаря Суперкубка області став уже другим для "Тернополя" в трирічній історії клубу. Цього разу представники обласного центру здобували перемогу в надзвичайно складних погодних умовах

ФК "Тернопіль", перемігши теребовлянську "Ниву" (1:0), вдруге в своїй історії завоював суперкубок Тернопільської області з футболу.


Матч відбувався в надскладних погодних умовах минулої середи, 7 липня в Теребовлі. Єдиним голом у складі тернополян в середині першого тайму відзначився Роман Гаврилюк.

Теребовлянці програли втретє

Відео дня
>Суперкубок області імені Івана Вишневського знайшов свого нового-старого володаря. Здобутий у 2008 році обласний суперкубок став фактично другим значним трофеєм, який завоювала "жовто-блакитна" команда на обласному рівні, після чемпіонства в 2007 році. Тоді, 7 липня 2008 року, на газоні теребовлянського стадіону "Колос" тернополяни переграли діючого володаря кубка - місцевий "Бровар" з рахунком 3:1. Голи забивали Ростислав Ціх, Анатолій Сень та Ігор Тригуба.

Минулого року суперкубок розігрували на стадіоні у Великих Гаях. Діючий чемпіон області "Галич" із Збаража зустрічався з теребовлянською "Нивою" й переміг із рахунком 1:0. Таким чином, звітний матч за суперкубок став уже третім поспіль для теребовлянського колективу. Як і попередні два він не увінчався тріумфом господарів.

Що стосується самого матчу, футбол, в тому вигляді, яким його очікували побачити шанувальники, завершився ще за годину до стартового свистка. Шалена злива зробила деякі ділянки футбольного поля тамтешнього стадіону "Колос" непридатними для гри. Зокрема, біля бокових прапорців просто стояла вода. Звичайно, такі умови ще до матчу нівелювали різницю в технічній складовій команд. Грати в короткий пас у настільки важких умовах ніяк не виглядало тою складовою, яка могла принести результат...

Складні погодні умови

Попри всі вагання арбітри прийняли рішення грати. Отже, із затримкою в 15 хвилин дали стартовий свисток. Як і очікувалось, у ФК "Тернопіль" у воротах дебютував екс-голкіпер тернопільської "Ниви" Микола Вірковський. Забігаючи наперед, варто зазначити , що страж воріт провів доволі впевнений поєдинок, і у тих рідких "вилазках" теребовлянців до своїх воріт спокійно та холоднокровно нейтралізовував загрози володінням.

У захисті команди прогнозовано розташувались Андрій Дубчак, Степан Клекот, Сергій Атласюк та Андрій Кондзьолка, в півзахисті зліва на право - Роман Гаврилюк, Василь Чорний, Сергій Полянчук та атакуючий хав Ростислав Ціх. Дует нападників склали Анатолій Сень та Богдан Семенець. Склад, який у значній мірі можна назвати ударним, вже зі стартових хвилин захопив ініціативу на футбольному полі. Однак, першу нагоду відкрити рахунок не використали якраз суперники. Прострільну передачу з лівого флангу атаки з району одинадцятиметрової позначки замикав хтось із теребовлянців, однак з відмінної позиції не влучив у ворота. У відповідь на таку атаку суперників тернополяни відповіли забитим голом. Стрімка комбінація правим флангом атаки завершилась навісною передачею на дальню стійку, звідки Роман Гаврилюк зрячим ударом у протихід Михайлу Чорному відкрив рахунок у зустрічі – 0:1.

До завершення першого тайму на полі фактично нічого, достойного окремої уваги, не відбулось. Тернополяни повністю тримали гру під контролем, однак забити вдруге не зуміли.

Другий титул в історії

Після перерви картина гри не змінилась. У дебюті другого тайму масована атака тернополян ледь не принесла друге взяття воріт. Із-за меж штрафного майданчика пробивали Ростислав Ціх та Василь Чорний. У випадку з ударом першого надійно зіграв Михайло Чорний, а в другому гравцю "Тернополя" забракло влучності.

Вирівняти гру господарям поля вдалось уже ближче до середини матчу. Однак, створити бодай одну серйозну загрозу воротам Миколи Вірковського їм не вдалося. У цей день голкіпер та захист тернополян діяли відмінно.

Отже, підсумкова перемога "Тернополя" - 1:0, позитивні враження від якої лише підпсувала травма опорного півзахисника клубу Василя Чорного. Під час зіткнення в центрі поля з гравцем господарів, Василь отримав удар у скроню. Таким чином, залишати межі стадіону гравцю "Тернополя" довелося в кареті швидкої допомоги.

Перемога для "Тернополя" в цьому матчі принесла другий суперкубок у трирічній історії клубу. Команда вкотре довела, що в змаганнях, які проводяться у межах області їй уже тісно... А от теребовлянці зазнають поразки у вирішальному матчі... Якщо врахувати, що цього року в фінал обласного кубка вийшов марилівський "Марспирт", то навряд-чи наступного року вони боротимуться за цей титул вчетверте поспіль...
 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:00 Україна запустила глобальний флешмоб #СвітНаЇїПлечах до Євробачення-2024 21:26 На дачах у Тернополі знайшли труп людини 21:00 Мегазбір на комплекс розвідки БПЛА для 44-ї артбригади оголосили тернопільські волонтери 20:00 Тернопільщина втратила захисників Ігоря Войцехівського, Євгенія Мещерякова та Івана Ружила Від читача 17:10 Проект Брама вступив у боротьбу за чистоту медіа-простору 18:25 Лікар-хірург Роман Кохан отримав почесну грамоту Верховної Ради України (новини компаній) 18:04 У крові 2, 5 проміле алкоголю: загинула жінка, а водій відбувся умовним терміном 17:05 В аварії в Кременці травмувалися двоє дітей 16:10 Підробила медвисновок військовозобов’язаному: що сказав суд на Бережанщині? 15:45 Зеленський вніс до Ради законопроєкти про продовження мобілізації і воєнного стану 15:01 Спортсмени з Тернополя здобули перемогу на Кубку світу у Туреччині 14:10 На Великдень син поранив ножем свою маму — поліція 13:10 Рух транспорту відновили в районі вулиць Купчинського—Сахарова 12:35 На Тернопільщині водій тікав від поліції і скоїв ДТП 12:10 У Тернополі з багатоповерхівки випав чоловік 11:20 Загинув військовослужбовець з Козови Василь Височан 10:40 Скільки транспорту курсуватиме до кладовищ на Великодні свята і Провідну неділю 10:00 6 травня у парку Сопільче проведуть гаївки 09:01 Сьогодні Світлий або Обливаний Понеділок: звичаї та традиції свята 08:01 Війна забрала життя Героя Олега Курися, який народився в Чортківській громаді
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up