Партнер рубрики Події

У Тернополі під час монтування вентиляції з висоти впали троє робітників (ОНОВЛЕНО)

У Тернополі під час монтування вентиляції з висоти впали троє робітників (ОНОВЛЕНО)
Одна людина загинула і двоє травмувались під час монтування системи вентиляції та кондиціонування біля будинку на вул. Лесі Українки, у п’ятницю, 30 липня.

Роботи проводили на висоті майже 10 метрів. Причина трагедії - не витримала одна з деталей механізму і каретка перевернулась. Стався інцидент близько 13.00 біля будинку на вул. Лесі Українки, де розташований супермаркет “Домотехніка”.
Тернополяни, які стали свідками інциденту, звернулись в редакцію і розповіли про те, що сталося.
“Конструкція виглядала ненадійно”
Зі слів очевидців, роботи відбувались на висоті майже 10 м. У люльці монтажного крану перебували троє чоловіків середнього віку. Сам пристрій, на якому працювали люди, читачам видався саморобним.
Це був білий бус, зверху на якому була приєднана розкладна монтажна вежа з люлькою наверху. Конструкція виглядала дуже ненадійною, - розповідає тернополянин Дмитро Миц, який побував на місці трагедії. - Як я зрозумів, у люльці працювали троє. Це при тому, що вона й на двох завузька. Окрім того там не було страхувальних кріплень.
Як сталась біда, чоловік не побачив. Побачив лише жахливі наслідки: мертвий працівник, який лежав долілиць, двоє травмованих чоловіків, медики та інші тернополяни, які скупчувались, аби подивитись.
Кореспондент спробував дізнатись інформацію у рятувальників, адже аварія сталась за декілька десятків метрів від головного управління МНС. Інформації про цей випадок там не мають. Пояснили це тим, що виробничі інциденти вони не фіксують, тому даних ані про фірму, яка виконувала роботи, ані про постраждалих не мають.
Натомість про випадок розповідають свідки. Тернополянка Ганна (просила не називати свого прізвища - прим. ред.) бачила бус і працівників на ньому ще до інциденту. За словами жінки, справді всі троє працювали у люльці. Остання під їхньою вагою помітно похитувалась.
Я ще так подумала собі: така висота і така ненадійна техніка, - пригадує жінка. - І, що найгірше, там балансу не було, бо час від часу люди до одного боку притулялись, а люльку аж нахиляло. Шкода, що так сталось, бо потім чула, що один із них розбився.
“Один загинув одразу”
Розповідають про інцидент і працівники служб, які були на місці. Щоправда вони теж погоджуються говорити тільки анонімно. З їхніх слів, справді мало місце порушення техніки безпеки, адже люди працювали не в спецодязі, у них не було страхувальних кріплень, а також сама платформа була ненадійна.
- Поки не відомо, чому не витримали навантаження елементи підйомного механізму і люлька просто перевернулась та залишилась висіти. Люди ж, які не були прикріплені страхувальними ременями, випали, - розповідає працівник однієї з служб Сергій, що виїздив на місце події. - Чоловік, якому років 45, загинув одразу. Окрім того, що він вдарився до асфальту, ще й зачепився тілом за фаркоп буса. Двом іншим чоловікам пощастило більше. В одного, років 40, - переломи, травма голови та внутрішніх органів. Інший, якому років 30, травмований найменше. Чоловікові під час падіння пощастило стрибнути на ноги.
Обох постраждалих у каретах швидких доправили до лікарень. Старшого чоловіка повезли в реанімацію лікарні швидкої допомоги, де він перебуває у важкому стані. Іншого, менш травмованого, доправили в обласну лікарню.
Усі обставини інциденту розслідують правоохоронні органи. На час виходу газети нам не вдалося з’ясувати, яка фірма проводила роботи і кому належить бус із монтажною вишкою. Про нові деталі у справі аварії читайте в наступних номерах “20 хвилин”.
 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (30)
  • Anonymous

    "пристрій, на якому працювали люди, читачам видався саморобним" читачі шо ВАЛЬТАНУТІ???? то вони НЕДОРОБЛЕНІ! їм постійно шось видається! хто на Україні додумається ставити ту люльку на конвоя, то ж не газель. машина 100% пригнана з-за кордону вже готова, просто водій, напевно , забагато чоловік туди насадив. читачі ж казали, що там на двох місця мало, значить люлька на ОДНОГО, а не трьох.

    Anonymous reply Anonymous

    тільки ВСІ підйомні механізми мають також проходити річні ТО, як в Англії та Україні

    Anonymous reply Anonymous

    В нас все так робиться. Про наслідки говориться потім, коли вже пізно.

    Anonymous reply Anonymous

    скоріше всього там був перегруз . тому і сталося нещастя. а автору пора вже видалити репліки нарахунок швидких

    Anonymous reply Anonymous

    про шо ви думаєте людина загинула!! і хіба можна про таке писати безсовісті ви всі!!!!!

    Anonymous reply Anonymous

    власник автовишки Семеняк Борис Григорьович,а информация приховуеться тому що його дружина коренспондент цієї газети,які можуть бути ще питання?

    Anonymous reply Anonymous

    А причому тут власник вишки??? Інструктаж на робочому мічсці був??? А взагалі,чо я пруся??? Кашкетники..... І нетреба писати про скоринку хліба....
  • Anonymous

    А реально чел на жінку самхував!

    Anonymous reply Anonymous

    Хто замовник будівництва - Білецький - міська рада, з Заставним земелькою приторговують, ось і порушення.

    Anonymous reply Anonymous

    З фотографії чітко видно грубе порушення збудованого обєкта, через недотримання протипожежного розриву між будівлею та гаражним кооперативом!
  • Anonymous

    на висоті працювало троє чоловіків(!) і ніякої жінки там не було!!!!!!!!!!чого ти авторе пишеш таке не розібравшись????цей чоловік що загинув,то він працював на бусі,на базі якого була та злощасна вишка ну і він запевняв монтажників що вишка витримає 300кг. ваги.як виявилося він помилився............звичайно вишка була без дозволу встановлена на бус,ну все решта,а той покійний 4 роки працював на фірмі тій................автору мінус за статтю не достовірні дані подає.Чому???

    Anonymous reply Anonymous

    Працював на ній колись раз, можливо і з покійним тоді спілкувався. Вишка заводська англійська, в бусі всередині всі механізми, гідравлічні опори "ноги" - все там є. Головна перевага цієї вишки те шо всі механізми управління в каретці. А не так як в "газонах", заліз і кричиш куди тебе сунути. Мінус, витримує двох людей,а водій обовязково там мав бути бо він кареткою управляє.

    Anonymous reply Anonymous

    Автору статті справді свідки, які САМІ звернулися у редакцію, говорили про жінку. Тому, якщо Ви зацікавленні у оприлюдненні справді достовірної інформації, телефонуйте автору. Просто і свідки могли помилитися... Автор не був на місці під час інциденту. Шкода, що Ви не розповіли про те, що бачили, швидше.

    Anonymous reply Anonymous

    якщо це недостовірні дані, то напишіть достовірні
  • Anonymous

    "Зі слів очевидців, роботи відбувались на висоті майже 10 м. У катерці монтажного крану перебували троє: двоє чоловіків та жінка середнього віку." та яка жінка,яких ти таких очевидців опитував??????????нашо вже таке писати
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
10:10 25 квітня на двох вулицях у Тернополі не буде води 09:30 Воював з окупантом майже два роки: Збаразька громада втратила захисника Ігоря Войціховського 09:02 У Тернополі «вар'яти» презентують нову гумористичну програму 08:02 Чому чоловіків обмежили в консульських послугах і коли їх відновлять Від читача 13:35 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 22:04 У поминальні дні не варто залишати на гробах паски і яйця. То що потрібно померлим, пояснюють священники 21:01 Віктор Павлік побував в рідній Теребовлі і поскаржився на... міст photo_camera 20:00 Теплиці, майонез і дитячий клуб: історії трьох бізнесів, які переїхали на Тернопільщину play_circle_filled photo_camera 19:30 24 квітня у мікрорайоні «Пронятин» не буде води 19:03 Вісім років судиться з поліцією: тернополянин вимагає покарання для патрульних та компенсації photo_camera 18:06 Таксі у Тернополі: порівняли тарифи різних сервісів виклику авто photo_camera 17:20 У бучацькій школі діти били та цькували однолітків. Хто понесе відповідальність 16:40 Заснував сімейну майстерню дронів та допомагає ЗСУ: історія 21-річного тернополянина 16:05 Чи будуть в Україні додаткові вихідні на Великодні свята 15:28 Із 23 квітня тернополянам можуть вимикати світло у «пікові» години 14:55 Біля Тернополя зіштовхнулися автобус та бус: є постраждалі 14:40 У Тернополі віддали честь полеглому Героєві під час руху колони «На щиті» (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera 14:15 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 13:36 Тернополянин зняв в оренду неіснуюче житло. Як дізнатись чи квартира, яку ви знайшли — реальна 12:56 Українські консульства в Польщі та інших країнах призупинили роботу з чоловіками мобілізаційного віку
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up