Пластиліновий мультик про чупакабру зліпили діти із Чорткова (ВІДЕО)

Пластиліновий мультик про чупакабру зліпили діти із Чорткова (ВІДЕО)
Пластиліновий мультфільм тривалістю більш ніж шість хвилин зняли діти з гуртка фотографії у Чорткові. Щоб створити анімаційний фільм дітям та їхньому вчителю знадобилося декілька кілограмів пластиліну, ціле літо роботи та понад 3000 кадрів, зроблених цифровим фотоапаратом.

- Робити пластилінові мультики - дуже копітка робота, яка займає багато часу та потребує витримки, - розповідає керівник фотогуртка Олег Марчак. - Адже кожен рух пластилінової фігурки - це десяток фотографій. Займалися мультиком з червня, а закінчили аж у жовтні.
Сценарій мультфільму учасники фотогуртка писали колективно - кожен придумував якісь епізоди. Відтак у сюжеті фігурує і чупакабра, яка виявляється сусідським п’яничкою. Є і тітка, яка приїхала із заробітків. І продавці з ринку, які намагаються продати “труйку” для городу, від якої “жуки виздихати не виздихають, але вже того здоровля мати не будуть”.
- До сценарію увійшли жарти з нашої, здебільшого чортківської народної творчості, - розповідає Олег Марчак. - Вони - кумедні і близькі нам, чортківчанам. Дія мультика відбувається на нашому чортківському ринку. На фоні виліпленої з пластиліну чортківської ратуші. Для нас, чортківчан, це місце є неабияк впізнаване. До того ж , цей ринок є живим анекдотом. Гуляючи там, можна побачити та послухати багато комедійних ситуацій, які навіть придумати важко.
Більшість фігурок для мультика виліпила найстарша учасниця гуртка - Таня Ясінчук. Вона, за словами вчителя, має хист до творення скульптурок людей та предметів. Ще один мультик знімати діти поки не планують, але покидати аматорський кінематограф не збираються.
- Діти хотіли зняти живий короткий фільм, - розповідає Олег Марчак. - Для мультиплікації потрібно аж надто багато часу. Діти уже знають, як робляться мультфільми, а тепер їм було б цікаво дізнатися про звичайне кіно.
Але бажання дітей замало, щоб зробити кіно. Адже у фотогуртку немає жодної відеокамери.
- На фотогурток держава не дає ніякого обладнання чи коштів на його закупівлю, - розповідає вчитель. - Мультик фотографували на мій особистий фотоапарат-дзеркалку. Також для занять використовую свій старий фотоапарат. Ним користуються діти, які не мають своїх камер. Тож відеокамеру нам точно ніхто не купить чи не дасть у користування. Але хотілось би таки зняти.
 

 

Відео дня

 

Коментарі (7)
  • Anonymous

    прикольний
  • Anonymous

    молодці! черговий доказ то, що можна робити щось класне і без "навороченої"апаратури і своїми руками. Поки є такі керівники-фанати, то доти будуть знаходитись діти, яким захочеться щосьробити своїми руками. Віталій, цього разу твій матіріал дійсно цікавий.
  • Anonymous

    виявляється нормальні речі можна робити і без супер-пупер апаратури, був би талант

    Anonymous reply Anonymous

    молодці земляки! так тримати!!!
  • Anonymous

    Газета супер"ОПЕРАТИВНА" ще минулого тижня показали по всіх телеканалах, а в 20 хвилин це супер новина.СМІШНО!!!!!!!!!!

    Anonymous reply Anonymous

    В газеті ця стаття вийшла набагато раніше :)
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль 11:43 Прорвала каналізація, рідина жовтого кольору тече до Ставу 11:30 Вбивство на Кременеччині: 36-річному чоловіку загрожує 15 років тюрми 10:50 Померла почесна громадянка Бережан Ярослава Мазурак 10:10 25 квітня на двох вулицях у Тернополі не буде води 09:30 Воював з окупантом майже два роки: Збаразька громада втратила захисника Ігоря Войціховського 09:02 У Тернополі «вар'яти» презентують нову гумористичну програму
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up