В Тернополі батько так "виховував" доньку, що зламав дитині плече (ОНОВЛЕНО)

В Тернополі батько так "виховував" доньку, що зламав дитині плече (ОНОВЛЕНО)
Перелом плеча та синці на обличчі - результат нещодавнього “спілкування” батька із семирічною донькою.

Так він намагався навчити дитину, що не можна брати чужого. У п'ятницю дівчинка в гіпсі перебувала вдома. Батькові загрожує кримінальна відповідальність.
Дитина живе у цій тернопільській родині лише рік. Батьки, як розповіли правоохоронці, в 2009 році всиновили її з Бережанської школи-інтернату. Директор закладу Михайло Старко, почувши телефоном про прикрий випадок від нашого кореспондента, був дуже вражений.
 — Побив за те, що взяла в когось печиво? Та це ж дитина! — дивувався він. — Справді, у 2009 р. одну дівчинку всиновила сім’я з Тернополя. Напевно, це та ж сама. До нас вона потрапила з тернопільського будинку дитини. Наскільки пам'ятаю, у неї є сестри та тітка. Що з її рідними батьками, на жаль, сказати не можу - потрібно піднімати документи. Півроку дівчинка вчилася тут у підготовчій групі. Ми всі так нею тішилися! То було ангелятко. Маленьке, кучеряве, дуже вірші любила розказувати. 
Через півроку дівчинку взяла під опіку сім’я з Бережанського району. Однак через те, що в цих людей не було добрих умов для виховання дитини, на всиновлення її віддали іншим — у Тернопіль.
Оскільки мова йде про неповнолітню дитину та ще й усиновлену, працівники обласної міліції не розголошують ні імені дівчинки, ні номеру школи, в якій вона вчилася, ні навіть дату, коли батько підняв на неї руку.
— Того дня в обласну дитячу лікарню надійшла семирічна дівчинка з переломом плеча та травмами обличчя, — повідомляють в центрі зв’язків з громадськістю обласної міліції. — Лікарі повідомили правоохоронцям. Наші працівники встановили, що травм доньці завдав батько. Його розгнівала дрібниця: дитина без дозволу взяла у школі печиво в однокласника.
Правоохоронці дізналися деталі та всю хронологію подій.
— Дитина дійсно взяла печиво без дозволу. Про це вчителька розповіла матері дівчинки, — розповідає головний спеціаліст центру зв’язків із громадськістю обласної міліції Петро Колісник. — Мати трохи нагримала на доньку, забираючи її зі школи, і на тому інцидент вичерпався. Але вдома жінка розповіла все чоловікові. Його це дуже обурило.
У гніві чоловік схопив доньку за руку, почав шарпати її та навіть вдарив головою об стіну. Мати намагалася заступитися, але це ще більше розгнівило чоловіка.
Саме під час такої “виховної роботи”, як зазначають правоохоронці, дитина й отримала травми обличчя та перелом плеча.
— Ця родина мешкає в Тернополі. Вона — благополучна, бо ж батькам дозволили всиновити дитину, — продовжує пан Колісник. — Раніше подібних інцидентів за батьком дівчинки не помічали. Це була звичайна сім’я. Зараз цим випадком займається прокуратура. Батькові, який застосував силу до неповнолітньої, загрожує кримінальна відповідальність.
Подібні випадки з дітьми – у нас рідкість
Такий випадок — просто шокуючий для Тернополя, коментує завідувач обласного притулку для дітей Володимир Завіша.
— Не було жодного випадку насилля над тими дітьми, котрих передали від нас на сімейні форми виховання – на всиновлення, під опіку чи у дитячі будинки сімейного типу, — зауважує пан Завіша. — Траплялися випадки насилля у рідних сім’ях. Зазвичай — стосовно дівчат від 15-ти до 17-ти років. У такому віці підлітки нерідко можуть провокувати фізичне покарання своєю викличною поведінкою. Коли у батьків вичерпуються всі можливі виховні методи — у хід іде пасок чи руки. Зрозуміло, що це неприпустимо.
Долями ж тих дітей, котрі з обласного притулку потрапили до нових сімей його працівники постійно цікавляться. Таких дітей за останніх 5 років — близько сорока. Жодна із них у новому домі насилля не зазнавала.
— Взяти дитину з притулку — тривала і складна процедура, — додає завідувач. — За такою сім’єю стежить чимало служб. Тих людей, котрі не готові виховувати дитину, просто відсіюють. Однак визнаю: випадок, що стався у Тернополі, — цілком можливий. Діти, котрих всиновлюють чи беруть під опіку, мають зазвичай … гіркий досвід “виховання” у рідній сім’ї. Того, хто виріс у важких умовах, буває дуже важко привчити до нормальних умов у новій родині. Звісно, батькам моментами може уриватися терпіння. Але у будь-якому випадку цього батька, котрий підняв руку на дитину, мусять покарати.
Питання про те, чи залишати дівчинку у сім’ї, розглядали у п’ятницю на засіданні опікунської ради. Координаційна рада з питань попередження насильства в сім’ї рекомендує вилучити дитину у батьків, повідомила заступник начальника управління сім’ї, молоді та спорту з питань молодіжної політики Ірина Гап’юк.
— Дівчинка не в такому стані, що потребує перебування на стаціонарі, — додає пані Гап’юк. — Лікуватися їй можна амбулаторно.
Після того, як дитині надали допомогу медики, дівчинка була вдома. Щоправда, під наглядом працівників соціальних служб та правоохоронців.

Автори:

Ірина ПОГОРІЛА

Відео дня
Андрій ШКУЛА

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (14)
  • Anonymous

    Сука вырвав би серце руками п.....ту на очах до....ои жинки. ну козел ти мене достав.........

    Anonymous reply Anonymous

    "— Взяти дитину з притулку — тривала і складна процедура, — додає завідувач. — За такою сім’єю стежить чимало служб. Тих людей, котрі не готові виховувати дитину, просто відсіюють".-Таким батькам треба неодноразове обстеження в психіатра проходити перед усиновленням.Ну взяла вона то печиво...А може той "таточко" їй ніколи його не купував...І яка там процедура - заніс хабаря тай на тому...

    Anonymous reply Anonymous

    про всиновлення то точно знаю що це реально важко,але найбільше підтримю про те що це ж всього навсього печиво. у такому випадку потрібно купити печива.
  • Anonymous

    а чого всиновили а не удочирили?
  • Anonymous

    дайте адресу того придурка - я піду його виховаю

    Anonymous reply Anonymous

    на жаль знаю і ту родину, і адресу... Тихі, спокійні, ввічливі, бачимось мало не щодня - те що трапилось - просто шокує і важко повірити, що це правда. Але таки правда, бо діти з вулиці були свідками цього випадку. Але якщо на те пішло, і той чоловік, що знає мене та мої методи раптом читає це - друже, вирву руки і запхаю з іншого боку, якщо хоч подумаєш про щось подібне що вже сталось!

    Anonymous reply Anonymous

    Бить буду сильно но акуратно

    Anonymous reply Anonymous

    Навіщо брали ту дитину на виховання,якщо крім насильства інших методів виховання не знають?

    Anonymous reply Anonymous

    цілком згідна!!це дитина і так уже з малку не має такого що мають усі посередні діти!!!!їй треба любові дати а не насильства над нею!!!таких уродів треба на площі за одну ногу зловити а за ддругу розірвати,як жабу!щоб інші бачили і боялися!скотина!!!
  • Anonymous

    Псіх !

    Anonymous reply Anonymous

    "важка" дитина могла й довести. давайте дочекаємося повної інформації

    Anonymous reply Anonymous

    урод моральний!немає різниці яка ця дитина,з дитячого дому чи ні!!ви розумієте що пишете!!!!!!!!!!!!ЦЕ Ж ДИТИНА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Anonymous reply Anonymous

    тебе тоже так виховували

    Anonymous reply Anonymous

    якою б важкою в вихованні дитина не була - бити так щоб поламати кістки - це занадто... тим більше що з інтернату вона ідеальною за рік не стане, може і ніколи не стане... своя дитина і то не на 100% така як хочеться батькам, так що їх "ламати" фізично і психічно, щоб "зробити"з них те, що хочеться мамі з татом ?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль 11:43 Прорвала каналізація, рідина жовтого кольору тече до Ставу 11:30 Вбивство на Кременеччині: 36-річному чоловіку загрожує 15 років тюрми 10:50 Померла почесна громадянка Бережан Ярослава Мазурак 10:10 25 квітня на двох вулицях у Тернополі не буде води 09:30 Воював з окупантом майже два роки: Збаразька громада втратила захисника Ігоря Войціховського 09:02 У Тернополі «вар'яти» презентують нову гумористичну програму
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up