Партнер рубрики Події

Жителя Тернопілля автоінспектор називав бидлом

Жителя Тернопілля автоінспектор називав бидлом
Працівники ДАІ брутально погрожували скаржиться житель Козівського району. Натомість в обласній автоінспекції говорять, що чоловік сам спровокував інспектора.

Конфлікт між працівниками автоінспекції Козівського району та жителем села Денисів трапився 4-го грудня. Віталій Міськів звернувся в редакцію, аби закликати інших водіїв відстоювати свої права та оскаржувати непрофесійні, за його словами, дії інспекторів.
Близько 18.00 на в’їзді в село мене зупинив працівник автоінспекції, - розповідає чоловік. – Попросив показати документи. Коли я поцікавився причиною зупинки, він сказав, що це – звичайна перевірка. Наша розмова тривала приблизно 4 хв. Після того підійшов напарник того інспектора, і тоді вже почалася справжня ідилія…
Замість того, щоб показати своє посвідчення, він відразу почав хамити, зазначає пан Міськів. А потім перейшов на погрози.
Я злякався й зачинив двері зсередини, - продовжує він. – Щоб чути озмову, відкрив вікно. Даішник сунув руку в машину й хотів силою відчинити двері. У цей час кричав на мене: «Звідки, бику, такий взявся?» Я ще більше зачинив вікно. Але й це не зупинило інспектора.
Називав татарським бидлом
На цьому брутальна лайка працівника автоінспекції не закінчилися, додає водій. Він повторював одні й ті ж слова: «Вийди з машини, тоді я тобі покажу». Обзивав татарським бидлом. У той час інший інспектор стояв збоку й мовчки за всім спостерігав.
Тоді я попередив, що зараз подзвоню на телефон Довіри обласної ДАІ, - говорить чоловік. – Але він мені сказав, щоб я засунув свій телефон куди далі. Дивлячись, що я не реагує, інспектор почав стукати по дверях, багажника. Усе це для того, щоб я вийшов з автомобіля.
Працівник автоінспекції відмовився викликати наряд міліції або когось зі свого начальства, зауважує Віталій Міськів.
Я просто хотів дізнатися, чому ввечері, коли на дорогах ожеледиця, і вже темна пора, мене зупинили, - наголошує він. – Інспектор пішов на принципи. І замість того, щоб сказати причину, відрік: «Тебе зупинили на підставі того, щоб бики повинні стояти в стойлі».
Звернувся за допомогою на гарячу лінію
Бачачи, що ситуація заходить в глухий кут, житель Козівського району зателефонував на гарячу лінію обласної Державтоінспекції. Там йому порадили, що він може написати скаргу на ім’я начальника. Почувши розмову, додає чоловік, інспектори сіли в машину і поїхали.
Ситуація повторилася 6-го грудня. Пана Міськова зупинили ті ж самі інспектори, на тому ж самому місці. Тоді селянинові сказали, що в нього не освічується задній номерний знак.
- У мене нова машина, і я був впевнений, що це неправда, - говорить він. – Бувають різні ситуації. Я віддав інспектору, який минулого разу перший підходив до мене, документи та вийшов із машини. Тим часом до мене підійшов інспектор, який обзивав мене брутальними словами. Я поросив його представитися. Побачивши, що неподалік проходять дві жінки, він тихо відповів: «Я зараз тобі покажу, хай тільки люди пройдуть».
Злякавшись, чоловік знову закрився в машині. Тоді, додає, працівник ДАІ, сказав, що «Бидло Денисівське буде їздити на фірі (конях)». Після того інспектори сіли в патрульний автомобіль і поїхали з місця події.
Після таких інцидентів Віталій Міськів написав скарги в обласну автоінспекцію та прокуратуру. Говорить, люди мають бути небайдужими до того, що їх права відверто порушують.
Водій теж винен
В обласній автоінспекції говорять, що в даній ситуації винен як інспектор, так і водій.
- Дійсно, працівник ДАІ, на вимогу водія, має пояснити причину зупинки та показати своє посвідчення, - пояснює старший інспектор Обласної автоінспекції Микола Лецкалюк. – У свою чергу, водій має показати своє посвідчення. Це його обов’язок як громадянина України, згідно з чинним законодавством. Бачачи неправомірні дії інспекторів, він міг згодом написати скаргу в обласну автоінспекцію.
- Втім, житель Козівського району своїми діями спровокував реакцію наших працівників, - наголошує він. – Він цитував статті законів і робив вигляд, що добре в них розуміється. Немає розпорядження, яке б зобов’язувало надавати учасникам дорожнього руху фото-, і відеофіксацію. Для того, щоб виявити якомога більше правопорушників, працівники автоінспекції проводять спеціальні перевірки. А тому, навіть за відсутності явних порушень правил дорожнього руху, інспектор може попросити показати водійське посвідчення.
Інспектор звільнився
За словами пана Лецкалюка, інспектор, який лайливими словами ображав жителя Тернопільщини, перебуває на лікарняному і вже
написав рапорт на звільненні.
–- Інспектор проявив непрофесіоналізм, - зазначає він. –Зупинивши водія, він нормально не пояснив йому свої дії. Замість того, говорив у грубій формі. Зараз ми проводимо службову перевірку і по напарнику того інспектора.
Наразі справу передали на розгляд Козівської прокуратури.
- Для того, щоб встановити ступінь вини працівників ДАІ та водія, ми проводимо детальну перевірку всіх обставин, - говорить прокурор району Роман Юсипів. – У місячний термін ми надамо скаржникові письмову відповідь по даній перевірці.

Наталія БУРЛАКУ

 

Відео дня
>

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (170)
  • Anonymous

    Дурні Ви - якщо би Ваш водій був би мудрою людиною, то вжитті не вчиняв конфліктів з працівниками ДАІ. А ображали його, та реально попустили через те, що Він самовпевнений ідіот, який нічого в житті не бачив, і добре що йому ще сраку не порвали, бо був би не биком а "Дюравим". А Ви всі думайте та запамятайте, що коли з працівниками по людськи то й вони з вами теж будуть по людськи. І коли ти один з другим спиш вони неодноразово підставили себе, недопускаючи протиправних дій відносно Вас. Запамятайте-- НЕ БИКУЙТЕ І БИКАМИ НЕ БУДЕТЕ!!!
  • Anonymous

    b
  • Anonymous

    Кушнір-наслідок Чорнобиля,а Вох-помилка природи!
  • Anonymous

    ...Всім доброго дня! Бачу тут багато чого понаписували, в деякий момент мені аж гидко стало читати окремі коментарі, та все ж дякую за ті коментарі, які написані з розумінням до даної ситуації. А тепер по справі. Отримав я відповідь з Відділу Внутрішньої Безпеки, ось що мені написали: " Факти , викладені у зверненні знайшли своє підпвердження. У ВДАІ УМВС України направленне подання про притягнення до СУВОРОЇ ДИСЦИПЛІНАРНОЇ ВІДПОВІДАЛЬНОСТІ працівників ВДАІ Гоголя М.М. і Кушніра В.Д. Матеріали розслідування направленні в прокуратуру." Ось таку відповідь я отримав. Ніби все впорядку, винних буде наказано НО! Чесно я трішки був в ШОКЕ коли взнав , що другий інспектор Кушнір. Справа в тому, що я Кушніра знаю, і він мене знає, обличчя в той вечір інспектора я не бачив но голос чув відмінно, і це був голос не Кушніра, а чому я впевненний, а тому, що Кушнір з народження не вимовляє букву "Р" , а той хам чітко її вимовляє. Що в нас виходить, нахамив один, а списали на іншого? І то хамло залишається безнаказанне. На мої пояснення, щодо даної ситуації з Кушніром, ніхто не звертає увагу, що робити, писати в Департамент ДАІ, в Київ? Думаю поряд із висловом, " ...Я не розумію телячу мову" вислів " Бики повинні стояти в стойлі" не потішить вище стояче начальство в Києві, та і телеканали я бачу стали полюбляти такі сюжети. На мою вимогу ці інспектора повинні дати публічні вибачення в цій газеті. тому ще тиждень зачекаю, якщо нічого не змінеться то буду писати в Київ.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:00 На фронті загинув відомий волонтер Едуард Хатмуллін. Прощатимуться з воїном у Шумську 21:00 Біля Катедри на Великдень відбудуться гаївки 20:01 З фісташками, трояндами та позолотою: скільки коштують авторські паски та де придбати 19:00 Як відбуватимуться богослужіння на Великдень у тернопільських церквах Від читача 17:08 Кіберполіція запустила проєкт "Чатові онлайн" 18:10 Підтвердили загибель військовослужбовця з Підволочиської громади 17:06 «Діду, рятуй, бо бабуся б'є маму»: засудили за те, що, розбороняючи, вдарив сусідку 16:05 Аварія на Замонастирській — рух транспорту ускладнений 15:35 200 доларів і 500 гривень: жителя Тернопільського району підозрюють у підкупі працівників поліції 15:03 Скуповують м’ясо та паски: як тернополяни готуються до Великодня photo_camera 14:05 У Тернополі 18 багатоквартирних будинків відремонтують на умовах співфінансування 13:20 Як отримати посвідчення донора крові у Тернополі: «20 хвилин» перевірили photo_camera 12:40 У тернопільському гідропарку «Сопільче» відкрився зоокуток photo_camera 11:30 У Гусятині 17-річний хлопець на мотоциклі зіткнувся з автобусом 11:05 Тернопільського лікаря нагородили грамотою Верховної Ради «За заслуги перед українським народом» 10:25 На 2 і 3 травня в районі вулиці Сахарова змінили рух громадського транспорту 09:46 Школярка з Заліщиків отримуватиме стипендію Президента 09:00 Тернопільська громада втратила захисника Руслана Зазуляка 08:01 Тарифи на платні медичні послуги Тернопільської міської дитячої лікарні затвердив виконком (документ)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up